به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، محمد باقر قالیباف امروز- سه شنبه ۱۸ دی ماه- در پایان بررسی گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مورد وضعیت مدیریت پسماندها با رویکرد رسیدن به شرایط مناسب به ویژه در استانهای ساحلی و کلان شهرها گفت:موضوعاتی در کشور وجود دارد که بیش از سه دهه نتوانستیم و یا نخواستیم آنها را حل کنیم، برخی مسائل پیچیده هستند، اما مسائل بسیار ساده ای داریم که هیچگونه مشکلاتی برای حل آنها از نظر مالی و تکنولوژی نداریم اما هنوز حل نشده است و یکی از این موضوعات مساله پسماند است.
رئیس مجلس شورای اسلامی بیان داشت:در سفر اخیری که به استان مازندران داشتیم یکی از چالش های جدی در شمال بحران زباله و موضوع تالاب ها است من روشن و شفاف بگوییم به جز شهر اصفهان که اقتصاد پسماند با مدیریت درست از ابتدا در مبدا تفکیک انجام می شود و حداقل دفن زباله را دارند در بقیه کشور دچار بحران هستیم.
قالیباف با بیان اینکه روزانه ۵۸ هزار تن تولید زباله داریم که عوارض زیست محیطی و آلودگی هوا ریشه در پسماند دارد گفت:ما در این زمینه مشکل مدیریتی داریم و من بارها این موضوع را تکرار کردم.
وی افزود: بیش از ۲۰ سال قانون پسماند نوشته شده است و در سال ۸۴ آیین نامه آن نهایی شده واقعا چه کارنامه ای در حوزه پسماند داریم. ما در تفکیک از مبدا و مخزن مشکل داریم در شهر تهران در جمع آوری زباله روزانه متوسط ۸ هزار تن زباله داریم و در شب های عید این رقم به ۱۱ و ۱۲ هزار تن می رسد.
قالیباف تصریح کرد: امروز ۹ درصد بازیافت زباله داریم و ۹۰ درصد زباله های کشور به صورت غیر استاندارد و غیر اصولی دفن می شود که نیاز است به این موضوع توجه شود ما برای چه قانون می نویسم و سازمان درست می کنیم.
وی با بیان این که جمع آوری زباله توسط اتباع بیگانه تبدیل به یک بحران شده است اظهار داشت: موضوع مدیریت پسماند به کمیسیون مربوطه ارجاع خواهد شد تا ظرف دو هفته تبدیل به قانون شود، نباید این قانون هم مانند قانونی که در سال ۸۴ برای مدیریت پسماند تصویب شد، بلااستفاده شود.
وی تاکید کرد: وزارت کشور در این موضوع مسئول است. اجازه ندهیم شرکت ها و افراد خاص صنعت بازیافت را در سیطره خود قرار دهند. در شهرستانهای کوچک مانند میبد دستگاه زباله سوزی است که به روش خلاء پسماندها را بازیافت میکند.
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: دستگاه زباله سوز میتواند با ظرفیتی که دارد اکثر شهرهای شمالی ما را از مشکل پسماند رها کند و نیاز به سرمایه گذاری زیر ۲۰ میلیارد تومان دارد.
وی گفت: وزارت کشور و محیطزیست و استانداران چه کار میکنند؟ سازمان شهرداریها تاکنون چه عملکردی در این حوزه داشته است؟ محیط زیست شمال ایران و سلامت مردم و مسافرین آن در خطر است. سد هراز و دپوی زبالهها در آن و در شهر رشت معضل بزرگی شده است. این حرفها را میزنیم اما هیچ اقدامی انجام نمیشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: کمیسیون کشاورزی این موضوع را به طور جد دنبال کند. این موضوع فقط اراده میخواهد. روستاها و شهرهای شمالی به هم نزدیک است و باید در موضوع فرهنگ سازی تلاش کنیم و تعاونیهای زباله را ایجاد کنیم.
قالیباف در پایان گفت: کمیسیونهای تخصصی در مواقعی که کوتاه میشود ورود کنند و این موضوع را به نتیجه برسانند. این موضوع به ارز و تحریمها هیچ ربطی ندارد. در مقابل جوانان پاسخی نداریم. آنان میگویند یکی از مشکلاتی که حل کردید را نام ببرید. مطمئن هستم نمایندگان، دولت و وزارت کشور باید جلودار باقی دستگاهها در موضوع پسماند شوند. سعی میکنم هر فصل یک جلسه درباره موضوع پسماند با روسای مجامع استانها بگذارم.
منبع