قالیباف: از آتش بس در لبنان استقبال می‌کنیم/ حرف مجلس و دولت یکی است


به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، محمد باقر قالیباف روز چهارشنبه در نخستین نشست خبری خود ضمن استقبال از آتش بس در لبنان گفت: خوشحال هستیم که امروز چهارشنبه این نشست برگزار شد و ما شاهد آتش‌بس در لبنان هستیم.

وی اظهار داشت: از اینکه مردم عزیز لبنان از زیر ظلم و بمباران‌های جنایتکارانه رژیم صهیونیستی امشب را در آرامش به سر می‌برند از خداوند بزرگ شاکریم.

قالیباف اظهار کرد: همچنین به سهم خودمان از رزمندگان حزب‌الله که با عزت، افتخار، شجاعت و درایت مقاومت کردند و جنگیدند و هرگز اجازه ندادند یک وجب از خاکشان با همه فشارهایی که دشمن در بمباران‌ها و در آتش‌های شدید انجام داد در تصرف او در بیاید و از این بابت خداوند را شاکر هستیم.

وی در بخشی از سخنانش گفت: از همه اصحاب رسانه تقدیر و تشکر می کنم که انصافا افکار عمومی را نمایندگی و خواسته‌های مردم را پیگیری می‌کنند و با انتقادات و پیشنهادات سازنده خودشان به مسئولین کشور در سطوح مختلف کمک می‌کنند.

وی عنوان کرد: یکی از نقدهایی که بر من بود این بود که چرا در دوره قبل کنفرانس خبری نداشتیم از این رو در روز خبرنگار به عزیزان خبرنگار قول دادم که در این دوره خدمتم در مجلس شورای اسلامی حتماً بتوانم حداقل در سال دو نوبت و اگر هر مقطعی لازم شد در هر فصل خدمت شما باشم حتماً این وظیفه و حق مسلم شما را به عنوان نمایندگان افکار عمومی ادا کنم و در خدمتتان باشم لذا این اولین جلسه‌ای بود که در این دوره در ۶ ماهه اول برقرار شد.

امیدواریم آرامش برقرار شده در لبنان به غزه هم بازگردد

قالیباف در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه ارزیابی شما از توافق آتش بس و اظهارات نتانیاهو مبنی بر اینکه پس از آتش‌بس اکنون تمرکز این رژیم بر ایران و موضوع برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران است چیست، گفت: همانطور که اشاره کردم ما از توافق آتش‌بس استقبال می‌کنیم و این آرامش در لبنان برقرار شده امیدواریم این آرامش در غزه هم برقرار شود.

وی افزود: اینکه نتانیاهوی جنایتکار بحثش این است که متمرکز بر ایران است حرف گزافی است. شما نگاه کنید وقت جنگ لبنان شروع شد و شهید نصرالله را به شهادت رساندند و جنایت پیجرها را صورت دادند و این همه جنایت کردند همه احساسشان این بود که حزب‌الله دیگر تضعیف شده است.

رئیس مجلس ادامه داد: من در سفری که به بیروت رفتم در میان دود و آتش و فشاری که بر مردم داغدار و عزادار بود دیدم که مردان آن ها می‌جنگیدند و زن و بچه زیر آتش در بخش های مختلف خانه و کاشانه خودشان را از دست داده بودند من در آنها صبر دیدم، من در آنها شجاعت، درایت و خلاقیت دیدم و حزب الله را زنده دیدم شاید آن روز کسی این را باور نمی‌کرد.

قالیباف عنوان کرد: من وقتی از آنجا برگشتم این را گفتم در آی پی یو در ژنو گفتم که حزب‌الله زنده‌تر از همیشه است. شما دیدید که نتانیاهای کثیف با هفت لشکر به جنوب لبنان آمد برای اینکه بتواند آنجا را تصرف کند اما هرگز نتوانست، پس بهتر است رجزخوانی نکند او شکست خورد

وی افزود: این قدرت اسلام است ما هم حتماً وعده صادق ۳ را داریم این تصمیم ما است البته زمان آن هم جزو عملیات است که در وقت و در زمان خودش انجام خواهد شد.

مسئولین موضوع مسکن در کشور را رها نکنند

رئیس مجلس در پاسخ به سوالی در خصوص مشکل مسکن گفت: این موضوع را در سالروز تشکیل بنیاد مسکن مطرح کردم چون متوجه هستم مشکل و مسأله مسکن در معیشت مردم بسیار مهم و اساسی است، از همه مسئولین می خواهم موضوع مسکن را در کشور رها نکنند، چون ما هر کار هم کنیم نهایتا ۲۰ یا ۳۰ درصد افزایش حقوق اعمال می کنیم که به اندازه تورم هم عملاً نمی‌توانیم جبران حقوق بکنیم و امروز هزینه مسکن در خانواده به گونه ای است که حداقل بین ۵۰ تا ۷۰ و بعضا تا ۷۵ درصد درآمد خانواده را به خودش اختصاص می دهد. این غیر از تبعات فرهنگی و مشکلات اسباب‌کشی است. 

قالیباف افزود: من معتقدم اگر مشکل مسکن حل شود حتما یکی از مهم ترین مشکلات معیشتی را رفع کرده ایم، این علاوه بر آن است که در حوزه رفاه و مسأله مربوط به منزلت هم گشایش‌هایی حاصل می شود.

وی تصریح کرد: وقتی مسأله‌ای وجود دارد ما مسئولین باید آن را به رسمیت بشناسیم، به این معنی که آن را کنار نگذاریم و به آن بی توجهی نکنیم و اجازه بدهیم مورد بحث افکار عمومی قرار بگیرد و صاحب‌نظران و منتقدان در مورد آن نظر بدهند. ما باید مشکل مسکن را به رسمیت بشناسیم به این معنا که از همه ظرفیت‌ها برای حل آن استفاده کنیم. 

رئیس مجلس ادامه داد: اگر یک فرد یک سوم از حقوقش را در هر ماه ذخیره کند و در دهک های یک تا ۵ هم باشد، در طول ۷۰ سال هم نمی تواند یک خانه زیر ۱۰۰ متر برای خودش تهیه کند. 

وی درخصوص اقدامات مجلس برای این حل موضوع اظهار داشت: ما در مجلس یازدهم موضوعات اقتصادی را در دستور کار قرار دادیم و در این راستا موضوع مسکن نیز در اولویت قرار گرفت. برای این منظور باید ابتدا برای تولید مسکن اقدام می کردیم و سپس جلوی احتکار مسکن را می گرفتیم، یعنی بساز-بفروش‌ها، بانک‌ها و بنگاه‌ها را کنترل می کنیم. به عنوان مثال در همین تهران حدود ۱ میلیون مسکن خالی داریم. در مورد کنترل نرخ مسکن و اجاره مسکن نیز باید اقدام انجام می دادیم که امروز در مجلس هر سه این قوانین را تصویب کرده ایم، درواقع ما کار قانون‌گذاری را انجام دادیم، و در برنامه هفتم هم به این موضوع پرداختیم.

قالیباف ادامه داد: هم اکنون روش های اجرایی در موضوع مسکن درست نیست؛ اینکه می گوئیم باید مسکن تولید، سوال این است که چه کسی باید این کار را انجام دهد؟، دولت نباید مسئول ساخت و تولید مسکن باشد، مردم، شرکت‌ها و بنگاه ها می توانند مسکن بسازند، دولت مکلف است زمین را برای مسکن تأمین کند. زمین حداقل ۵۰ درصد و بسته به جغرافیا بعضا ۷۰ درصد قیمت تمام شده یک خانه را به خود اختصاص می دهد. دولت باید زمین را در اختیار مردم قرار دهد و حتی در بعضی مواقع زمین را رایگان بدهد، این حق مردم است، زمین از انفال است و دولت آن را باید در اختیار طبقه های پایین که قدرت خرید ندارند بگذارد.

قالیباف با بیان اینکه ۱۷- ۱۸ سال از طرح مسکن مهر می‌گذرد، گفت: تا آنجا که من مطلع هستم کلا کمتر از ۲ میلیون مسکن ساخته شده و بیش از ۱۱۰- ۱۲۰ هزار مسکن هم هنوز تحویل نشده است، حضرت امام در حساب صد وظیفه اصلی دولت را تأمین زمین برای افراد فاقد مسکن اعلام کرده اند، درواقع تأکید این بوده که دولت زمین بدهد و خود مردم مسکن بسازند. 

وی افزود: من معتقدم اگر می خواهیم مشکلات معیشتی را حل کنیم باید اولویت را به موضوع مسکن بدهیم. ما در مجلس قوانین را دنبال می کنیم و دولت هم روش هایش را درست کند و قدرت بخش خصوصی را پای کار بیاوریم تا مشکل حل شود.

حرف مجلس و دولت یکی است

وی درباره همکاری و وفاق مجلس و دولت گفت: تعامل و همکاری باید مبانی خود را داشته باشد، حرف مجلس و دولت یکی است، برنامه هفتم میثاق ملی و سیاست های کلان مصوب مبانی ماست، توافق و وفاق هم حول این موضوع است، در همکاری و تعامل نمی توانیم خلاف قانون عمل کنیم.

قالیباف افزود: در مورد رد فوریت لایحه انتصاب در مشاغل حساس خود من هم به فوریت رای ندادم، قرار داشتن آقای ظریف در این سمت بر اساس قانونی که هم اکنون جاری است غیر قانونی است، وفاقی که بخواهد به خاطر رای نیاوردن یک لایحه به هم بخورد نباشد بهتر است.

ادامه دارد…


منبع

درباره ی تپش پرس

مطلب پیشنهادی

۲۰ همت به راه آهن چابهار – زاهدان تزریق شده است

به گزارش خبرنگار ایرنا، منصور بیجار روز جمعه در «نشست بررسی مسائل جنوب سیستان و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *