محمود صادقی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، به اعتراضات و تجمعات خیابانی بدون مجوز اخیر از سوی برخی دلواپسان و تندروها واکنش نشان داد و گفت: به نظر من، این موضوع ابعاد مختلفی دارد. اول اینکه، ظاهراً منشأ اعتراضات، اظهارات آقای ظریف در نشست داووس بوده است؛ مصاحبهای حدوداً نیم ساعته با فرید زکریا که به نظر من، نگاهی ملی و همهجانبهنگر به ایران را منعکس میکند.
وی افزود: جالب است که وقتی مجری این مصاحبه درباره فشارهای موجود بر آقای ظریف برای تعقیب و برکناریاش سوال میکند، معاون راهبردی رئیس دولت وفاق با احترام به نظر مخالفان خود، با سعه صدر برخورد کرده و میگوید صداهای مختلفی در ایران وجود دارد و اینها هم بخشی از جامعه هستند. او حتی بیان میکند که اگر دادگاهی تشکیل شود، حاضر به حضور در آن است و از هر حکمی تبعیت خواهد کرد.
عضو هیات رئیسه جبهه اصلاحات ایران بیان کرد: خود ظریف وجود این صداها را نشانهای از تکثر در جامعه ایران میداند و با دید مثبتی به آن نگاه میکند. البته ظاهراً یکی دو نکته در این مصاحبه، مورد خشم برخی گروهها قرار گرفته است. این در حالی است که من انتظار داشتم پس از انتشار این مصاحبه، آقای ظریف از سوی این گروهها مورد تقدیر قرار بگیرد؛ اما متاسفانه شاهد چنین واکنشهایی هستیم.
صادقی خاطرنشان کرد: به نظر میرسد که این افراد به صورت سازماندهی شده عمل میکنند و من مطمئن هستم بسیاری از شرکتکنندگان در این تجمعات، حتی یک بار هم مصاحبه آقای ظریف را ندیده و نشنیده اند. همچنین، اتهامات و تهمتهایی که به آقای ظریف میزنند و ادعای وابستگی ایشان به ساواک، بسیار عجیب و نشاندهنده دخالت دستهایی است که این برنامهها را سازماندهی میکنند. البته نمیخواهم با تئوری توطئه به موضوع نگاه کنم، اما معمولاً وقتی زمینههایی برای گشایش در روابط بینالمللی ایجاد میشود، حداقل میتوان گفت که این اقدامات با رژیم صهیونیستی همسو بوده و هدفشان تخریب این روزنههاست.
وی عنوان کرد: حتی در دولت مرحوم شهید آیتالله رئیسی هم، وقتی مذاکراتی درباره برجام انجام میشد، این گروههای فشار واکنشهایی نسبت به ایشان نشان میدادند. در مجلس هم همینطور بود و میتوان تحلیل کرد که هدف نهایی این اقدامات چیست. این عده با پوشش گرایش انقلابی، کارهایی را انجام میدهند که در واقع با سیاستهای انزواطلبانه همسو است. این درحالی است که مقام معظم رهبری توصیفهای تاریخی از گروه مذاکره کننده و در راس آنها آقای ظریف داشتند و آنها را افرادی مومن، انقلابی و شجاع خوانده بودند؛ لذا این نوع اظهارات توهینآمیز و همراه با تهمتها بسیار عجیب است.
استاد دانشگاه تربیت مدرس گفت: بُعد دیگر ماجرا این است که اگر تجمعات آزاد باشد، بسیار خوب است و نشانهای از دموکراسی خواهد بود. طبق اصل ۲۷ قانون اساسی، برگزاری گردهماییها آزاد است. البته لازمه آن این است که این امکان برای گروههای دیگر هم فراهم شود. در قانون اساسی اساساً برگزاری اجتماع نیازی به مجوز ندارد، اما در قانون احزاب چنین قیدی آوردهاند.
صادقی افزود: من فکر میکنم اشکالی ندارد که وزارت کشور این امکان را فراهم کند تا گرایشهای دیگر هم بتوانند گردهمایی و اجتماع داشته باشند. به طور طبیعی در این اجتماعات باید ادب و نزاکت رعایت شود و از توهین ، تهمت و دروغ پرهیز گردد. در غیر این صورت، تبعات حقوقی خواهد داشت. من، جدا از تحلیلهای ارائه شده، از نفس برگزاری چنین اجتماعاتی استقبال میکنم، مشروط بر اینکه این حق برای همه مردم با گرایشهای مختلف به رسمیت شناخته شود.
وی درخصوص ریشه این گروه و ضرورت ورود قوه قضاییه به طرح تهمت ها و توهین ها علیه مقامات نظام در اینگونه تجمعات، عنوان کرد: ریشه این گروه را میتوان در جناحهایی که در انتخابات شکست خوردند، جستجو کرد وقتی این گروهها نتوانستند در صحنه انتخابات موفق شوند و با دست رد مردم مواجه شدند، به این شکل میخواهند مخالفت خود را با دولت اعلام کنند.
صادقی تاکید کرد: وقتی که این اعتراضات از حدود اخلاق و قانون خارج میشود، طبیعتاً جای برخورد قوه قضاییه وجود دارد با این حال، من معتقدم باید از این فرصت استفاده کنیم و اجازه دهیم آزادی بیان و اجتماعات برای همگان فراهم شود اجازه دهیم فردا هم عدهای با درخواست مجوز، در حمایت از آقای ظریف و سیاست خارجی و طرفداری از روابط باز بینالمللی تظاهرات کنند.
دبیرکل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه ها تاکید کرد: به نظر من این کار بهتر از آن است که صداها را ببندیم. همانطور که آقای ظریف گفت، صداهای مختلفی در ایران وجود دارد و باید این صداهای متنوع شنیده شوند. من به عنوان دبیرکل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه از وزارت کشور تقاضا میکنم که با برگزاری یک تجمع از آقای دکتر ظریف حمایت خود را اعلام کنیم.
به گزارش ایرنا، عصر روز شنبه ۶ بهمن تعدادی از دلواپسان با محوریت یک نماینده مجلس در میدان پاستور تجمع غیرقانونی برگزار کرده بودند و علت تجمع خود را انتقاد به حضور و نقش آفرینی «محمد جواد ظریف» معاون راهبردی رئیس جمهور در دولت چهاردهم اعلام کردند.
کامران غضنفری» نماینده مردم تهران در مجلس که وظیفه نظارت و قانونگذاری را برعهده دارد در این تجمع ، مطالب تندی علیه دولتمردان و شخص معاون راهبردی رئیسجمهور بیان کرد.
پیش از این نیز به بهانه رفع فیلترینگ ۲ پلفترم واتس آپ و گوگل پلی عدهای با برگزاری یک راهپیمایی موتوری با تعداد انگشت شماری موتورسوار، بار دیگر با یک خواست و مطالبه عمومی مخالفت کردند.
در همان مقطع تحرکات گروههای موسوم به «فشار» با واکنش مسئولان ذیربط مواجه شد؛ «علی زینیوند» معاون سیاسی وزارت کشور در گفتوگویی گفته بود: این تجمعات باعث چنددستگی در کشور و خدشهدار شدن وفاق و همبستگی کشور میشود و حتماً با جدیت برخورد میشود.
منبع