زهرا خدادادی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره بررسی دوباره لوایح پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اقدام دولت چهاردهم که با درخواست رئیس جمهور و موافقت رهبر معظم انقلاب برای بررسی دوباره این لوایح در مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح شد، اقدامی بسیار سنجیده و درستی است که می تواند به بهبود شرایط اقتصادی و مقابله با تحریم های غرب کمک کند. البته حل مشکلات اقتصادی و مالی کشور تنها منوط به این لوایح نخواهد بود و بایستی از ظرفیت داخلی برای بهبود شرایط اقتصادی کشور استفاده کرد.
عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: قطعا حل موضوع FATF و تصویب این لوایح در مراودات بینالمللی کشور راهگشا خواهد بود و به بهبود شرایط اقتصادی کشور منجر خواهد شد.
وی با بیان اینکه کشور در شرایط حساسی فعلی دچار مشکلات و ناترازی هایی در حوزههای بودجه، انرژی و حتی میزان فروش نفت قرار دارد، گفت: پیوستن جمهوری اسلامی به FATF و تصویب دو لایحه باقیمانده پالرمو و CFT بخش زیادی از چالشها و مشکلات اقتصادی را رفع خواهد کرد و تاثیر به سزایی برای گره گشایی از مشکلات تجاری و مبادلات پولی و بانکی کشور خواهد داشت.
خدادادی درباره اینکه برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و سیاسیون طرفدار یک طیف خاص برخلاف نظر رهبر معظم انقلاب با بررسی دوباره FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام مخالفت میکنند، اظهار داشت: آنها مدعی هستند که لوایح مذکور نمیتواند مشکلات اقتصادی کشور را رفع کند که با این نظر مخالفم. چرا که معتقدم طبق آنچه در تمام دنیا برای مبادلات بانکی، پولی و تجاری انجام میشود، جمهوری اسلامی ایران هم باید طبق همین قاعده حرکت کند.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: قطعا هر چقدر تعاملات و مبادلات تجاری ما با دنیا بیشتر باشد، اثر اقتصادی مثبت بیشتری در کشور بهویژه در کاهش تورم و بهبود معیشت مردم خواهد گذاشت.
نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اقدامات و مواضع دولت چهاردهم بهویژه شخص رئیس جمهور کاملا مطابق فرمایشات رهبر معظم انقلاب و دیدگاههای ایشان است، گفت: با توجه به شناختی که پیش از این از آقای پزشکیان داشتیم و اکنون نیز داریم، همه مواضع ایشان با دیدگاههای مقام معظم رهبری و حاکمیت هماهنگ است.
عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امروز کشور در شرایطی است که باید همه ارکان نظام به دولت کمک کنند تا مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم رفع شود، خاطرنشان کرد: مجلس شورای اسلامی نیز قطعا در این شرایط باید از هر کمکی به دولت در راستای تحقق برنامههایی که در پیش دارد دریغ نکند. هرچند که مجلس دوازدهم تا امروز همراه و کنار دولت چهاردهم بوده و نمایندگان براساس تعامل و کمک به دولت گام برداشتهاند و این رویه را ادامه خواهند داد.
به گزارش ایرنا، محسن دهنوی سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام روز یکشنبه ۲۳ دی ماه از آغاز بررسی لوایح پالرمو و CFT در کمیسیونهای این مجمع خبر داد.
افایتیاف (FATF) یک سازمان فرادولتی است که سیاستها و استانداردهای مبارزه با جرایم مالی، از جمله پولشویی و تامین مالی تروریسم را طراحی و ترویج میکند. همچنین CFT کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسیم است و کنوانسیون پالرمو به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرائم سازمانیافته فراملی گفته میشود.
گزارش کارشناسی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره لوایح CFT و پالرمو پس از نهاییشدن، برای جمعبندی و اظهار نظر در اختیار کمیسیون مشترک مجمع تشخیص مصلحت که متشکل از اعضای منتخب مجمع است، قرار میگیرد.
منبع