عالم اهل سنت: تمدن نوین اسلامی به معنای کشورگشایی نیست

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، شیخ عبدالرحیم خطیبی عالم برجسته اهل سنت هرمزگان و امام جمعه اهل سنت قشم، در دومین همایش ملی نقش مذاهب اسلامی در تمدن اسلامی که در بندرعباس برگزار شد، با بیان اینکه تمدن نوین اسلامی یک امر سرنوشت ساز برای امت اسلامی است، اظهار داشت: مقصود از تمدن نوین اسلامی ایجاد و تأسیس یک تمدن نیست، بلکه احیای یک تمدن اصیل است. 

وی افزود: چشم‌انداز این تمدن در قرآن کریم بیان شده و این امت، پیرو دین جهانی است که برای غالب شدن بر همه ادیان به تمدن و فرهنگ غالب نیاز دارد.

عالم برجسته اهل سنت هرمزگان با اشاره به دغدغه مقام معظم رهبری برای ایجاد تمدن نوین اسلامی، افزود: تمدن نوین اسلامی به معنای کشورگشایی نیست، بلکه به معنای تأثیرپذیری فکری ملت‌ها از اسلام است.

شیخ خطیبی در خصوص نقش مذاهب اسلامی در بازآفرینی این تمدن، گفت: اگر مقصود از مذاهب اسلامی وسعت نظری باشد که در آن وجود دارد و رشد و بالندگی که در آن قابل مشاهده است، این مذاهب می‌توانند با آزادی فکر و اندیشه و توسعه در فهم و برداشت، ظرفیت بی‌بدیلی را در اختیار امت قرار دهند اما اگر مذاهب اسلامی به جای مظهر تقرب و وحدت، مظهر تفرق و تشدد باشند و هر کدام موجودیت خود را در نفی و تخریب دیگران بدانند، این مسئله نه تنها کمکی به تمدن اسلامی نمی کند، بلکه مانع بزرگی در مسیر آن خواهد بود.

امام جمعه اهل سنت قشم با اشاره به وضعیت نگران کننده تفرقه در میان امت اسلام، اظهار داشت: ما باید به وحدت و همبستگی بازگردیم و نقش تقریب مذاهب اسلامی در ایجاد این وحدت و انسجام بسیار مهم است مذاهب اسلامی باید مظهر یکپارچگی این امت باشند و برای رسیدن به این هدف، مولفه هایی مانند تحکیم امت واحده، اخلاق و زدودن جهالت باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه تمدن اسلامی بر پایه وحدت و همبستگی بنا می شود، افزود: پیامبر اکرم (ص) پس از ورود به مدینه، قبل از تاسیس اولین مهد تمدن اسلامی، به ایجاد عنصر الفت و عقد اخوت بین مهاجرین و انصار پرداختند تمدن اسلامی بر پایه این امت واحده و تحکیم و همبستگی بنا می شود، نه بر پایه تشدد و تفرق.

شیخ خطیبی با بیان اینکه اخلاق باعث تحکیم همبستگی امت می شود، تأکید کرد: هدف بعثت پیامبر (ص) تکمیل مکارم اخلاق بوده و بزرگترین جاذبه اسلام، اخلاق آن است.

وی در ادامه سخنان خود به بحث زدودن جنبه های جاهلیت از چهره اسلام و امت پرداخت و گفت: در زمان مکه مظاهر جاهلیت پر رنگ بود، اما اسم آن در قرآن برده نشده است فقط در سوره‌های مدنی، مظاهر جاهلیت برای ما تصویر شده است و آن توهمات، تعصبات و تبرج جاهلیت است. 

وی توهمات، تعصبات و تبرج جاهلیت را از جمله موانع اساسی پیشرفت جامعه اسلامی دانست.

امام جمعه اهل سنت قشم افزود: باید این توهمات را اصلاح کرد و به علم و دانش روی آورد و تعصبات را با عقلانیت درمان نمود و در مقابل تبرج جاهلیت، حیا و اصالت های فرهنگی را احیا کرد. وی با بیان اینکه حکم جاهلیت در مقابل حاکمیت الله قرار دارد، گفت: دین ستیزان می خواهند حاکمیت جاهلیت را جایگزین حاکمیت خدا کنند.

شیخ خطیبی در پایان با تأکید بر اینکه تمدن اسلامی هرگز بر پایه جهل و خرافات بنا نخواهد شد، ابراز امیدواری کرد که خداوند توفیق عمل به این آموزه‌ها را به همگان عنایت کند.

انتهای پیام/864/.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

نشست خبری مدیران صنعت برق زنجان با خبرنگاران

نشست خبری مدیران صنعت برق استان زنجان برگزار شد. منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *