عارف: دولت چهاردهم معتقد به استفاده حداکثری از توان بخش خصوصی است


به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، «محمدرضا عارف» در جلسه امروز دوشنبه ۱۷ دی‌ماه ۱۴۰۳ شورای عالی روابط خارجی که با حضور وزیر امور خارجه و به میزبانی وزارت امور خارجه برگزار شد، تصریح کرد: در بسیاری از سازمان‌های پویای منطقه حضور چشمگیری داریم، البته توقع داشتیم که حضور بهتری داشته باشیم، با این کشورها مشترکات فرهنگی بی نظیری داریم اما چقدر در این سازمان‌ها موفق بوده‌ایم؟

وی با اشاره به عضویت ایران در پیمان شانگهای، بریکس و اوراسیا،گفت: استقبالی که از حضور ایران در اتحادیه‌های منطقه‌ای می‌شود حقیقتاً بسیار برجسته و بی‌نظیر است. اما جایگاهی که در آفریقا داشتیم می‌توانست بسیار بهتر از این باشد. در آمریکا نیز به دلایلی موفق نبودیم.

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه راهبرد کشور توسعه دیپلماسی در زمینه عمومی و تخصصی است، گفت: به خاطر برخی مسائل جزئی نباید از ظرفیت‌های کشور غافل شویم. دیپلماسی سیاسی و اقتصادی به مفهوم عام آن را مکمل یکدیگر می‌دانیم، جایی دیپلماسی اقتصادی باید به کمک دیپلماسی فرهنگی و علمی بیاید و در جای دیگر ممکن است دیپلماسی فرهنگی و علمی یاریگر دیپلماسی سیاسی و اقتصادی باشد.

عارف اضافه کرد: نباید بگوییم کدام یک اولویت دارد، امروز تمام زمینه‌های دیپلماسی برای تقویت و توسعه روابط جز اولویت‌های ماست.

وی با تاکید بر اینکه در دوره‌ای از هاب اول منطقه بودن غافل شده بودیم، افزود: امروز راهبرد کریدورها به صورت جدی در دولت در حال پیگیری است، فقط نگاه اقتصادی نداریم، بلکه نگاه ما تقویت روابط در تمام زمینه‌هاست.

سفیر ما در یک کشور نماینده نظام ماست

معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید ارزیابی و آسیب شناسی نسبت به فعالیت‌های وزارت امور خارجه داشته باشیم، تصریح کرد: در بررسی عدم موفقیت باید به ریشه‌ها بپردازیم.

عارف یادآور شد: ماده ۱۰۱ برنامه هفتم پیشرفت به وزارت امور خارجه در حوزه دیپلماسی اقتصادی ماموریت داده اما تاکید کرده از طریق ستاد هماهنگی اقتصادی باید عمل کند. جایگاه وزارت امور خارجه در برنامه هفتم تثبیت شده است. اعضای ستاد توجه به این جایگاه داشته باشید.

وی با تاکید بر اینکه وزارت امور خارجه نباید نقش تک بعدی داشته باشد، گفت: سفیر ما در یک کشور نماینده نظام ماست، نماینده تمام بخش‌های دولت است و سفیر نباید تصور کند که فقط مدیر وزارت خارجه است، سفیر باید در تنظیم تمام روابط از جایگاه خود استفاده کند.

عارف افزود: در جایی ما نیازمند رایزن تجاری هستیم و در جایی که به عنوان مثال دانشجو زیاد داریم، نیازمند رایزن علمی هستیم که باید در وزارت امور خارجه به آن پرداخته شود.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به سابقه تشکیل ستاد روابط اقتصادی خارجی در دهه ۶۰، افزود: در آن زمان گرایش این بود که تمام کارها در دولت انجام شود اما امروز اعتراف می‌کنیم که بخش خصوصی در همه امور نقش محوری دارد. این نگاه در دهه ۱۳۶۰ و ۱۳۷۰ به دلیل اصل ۴۴ قانون اساسی نمی‌شد مطرح کرد اما پس از ابلاغ سیاست های اصل ۴۴ می‌توانیم اینگونه بگوییم. اگر در دهه ۷۰ و ۸۰ آزادسازی در حوزه آی‌سی‌تی اتفاق نمی‌افتاد امروز شاهد این حجم از پیشرفت و توسعه در این حوزه نبودیم. بخش خصوصی به میدان آمد و با انگیزه‌ جهش‌های فوق العاده‌ای در این بخش ایجاد کرد.

عارف با بیان اینکه دولت چهاردهم معتقد به استفاده حداکثری از توان بخش خصوصی است، گفت: هیچ توجیهی برای عدم استفاده از توانمندی بخش خصوصی در هیچ بخشی وجود ندارد، حتی بخش‌هایی که در دوره‌ای ورود بخش خصوصی به آن ممنوعیت داشت یا به اصطلاح کارهای طبقه بندی شده بود.

وی گفت: امروز تجربه دنیا نشان داده که بخش خصوصی آنرا بهتر انجام می‌دهد. کارآمدی بخش خصوصی در این بخش‌های اتفاقا بیشتر است. در حوزه صادرات به معنای عام باید توجه جدی‌تری داشته باشیم. در بخش دانش‌بنیان‌ها مزیت و دستاوردهای خوبی داریم به خصوص در توسعه با کشورهای منطقه، همسایه و کشورهای هدف می‌توانیم این موضوع را توسعه دهیم.

تکمیل می‌شود…


منبع

درباره ی تپش پرس

مطلب پیشنهادی

پایان بررسی بخش اول لایحه بودجه ۱۴۰۴ در شورای نگهبان

به گزارش ایرنا، هادی طحان نظیف سه شنبه شب در صفحه شخصی خود در شبکه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *