به گزارش گروه علمی ایرنا از دانشگاه آزاد اسلامی، اولین نشست واحدهای برون مرزی دانشگاه آزاد اسلامی امروز (شنبه) در سالن ۹ دی سازمان مرکزی برگزار شد و محمدمهدی طهرانچی در این نشست با ارائه مباحث تخصصی در موضوع «مدیریت؛ تدبیر امور» گفت: این موضوع یک بحث بسیار جدی است، وقتی بحث بین الملل مطرح می شود، توجه به این نکته که این مساله ای متغیر است، بسیار حائز اهمیت بوده. در واقع نکته اول اینکه ما تنها «فعال مایشاء» عالم نیستیم.
وی با بیان اینکه این دانشگاه در سند تحول و تعالی خود بدون تعارف گفته که ما می خواهیم در منطقه باشیم، خاطرنشان کرد: این موضوع به این دلیل است که مقام معظم رهبری می فرمایند: «اقتدار این کشور، علم، فرهنگ و اقتصاد است» منظور از فرهنگ، فرهنگ مقاومت است.
طهرانچی با تأکید بر اینکه واحد بین الملل برونداد یک نظام دانشگاهی در بیرون از این مرزها است، گفت: واحدهای بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی نماینده نظام علمی جمهوری اسلامی ایران هستند، نه صرفاً نماینده دانشگاه آزاد اسلامی.
وی خاطرنشان کرد: زمانی که بحث مدیریت می شود، باید به این موضوع دقت کنیم که ما در عالم هستی زندگی می کنیم که یدبر الامر این عالم هستی از آن رب العالمین است، در زمینه مدیریت، آیات زیبا و زیادی در قرآن کریم وجود دارد که به خوبی ما را در این زمینه راهنمایی می کند.
وی ادامه داد: خداوند همچنین در آیات قرآن می فرماید در عالم خلقت کسانی می آیند زمامدار می شوند. شما باید مراقب باشید امر اطاعات را از مدیریت کسی داشته باشید که مسرف نباشد، کسانی که به دنبال فساد در زمین هستند و به دنبال عدم اصلاح هستند، اینها کسانی نیستند که باید به عنوان مدیر انتخاب کنیم و در مدیریت از آنها تبعیت کنیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: در امور مدیریت مبتنی بر بینش، شما یک شاکله عمل دارید که از دانش، گرایش و توانش تشکیل شده است. ما وقتی می خواهیم توانش را به کنش تبدیل کنیم، نیاز به اراده مدیریتی داریم. در این زمینه اراده انجام امر لازم است، برای اراده انجام امر چند ویژگی بسیار مهم است که اولین آن صبر، پایداری و گذشت نسبت به کسانی که ناملایماتی دارند، است.
وی در ادامه با اشاره به نکات و سیاست های مهم دانشگاه آزاد اسلامی در مدیریت روابط بین الملل گفت: اولین نکته بسیار مهم در این زمینه رفتار متناسب با اقتضائات کشور مقصد است. در این زمینه ما یک قاعده برای همه نداریم، هر جایی اقتضائات خودش را دارد و نکته مهم در این زمینه این است که دانشگاه آزاد اسلامی برای واحدهای بین الملل خود یک برنامه واحد ندارد، هر چند که ما یک کلیت داریم، اما در این کلیت نقش ها متفاوت است و ما یک برنامه برای همه زمانها نداریم، چرا که ما تغییر احوال و تغییر رفتار داریم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه رفتار متناسب با اقتضائات کشور مقصد در مکان و زمان یکی از سیاست های بسیار مهم این دانشگاه در روابط بین الملل است، تصریح کرد: لازم است تمام مسئولان واحدهای بین الملل به این نکته توجه لازم را داشته باشند.
طهرانچی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی یک مجموعه در داخل و خارج است، اما یک تقسیم وظایف درونی و بیرونی دارد،اظهار کرد: اینکه بگوییم ما دقیقاً همان کاری را که در داخل انجام می دهیم، در خارج نیز انجام می دهیم، بسیار بی معناست. ما یک تقسیم وظایف داریم، حتی بین خود واحدهای بین المللی نیز یک تقسیم وظایف وجود دارد. برای مثال ما در واحد آکسفورد به دنبال اتصال درگاه جریان ملی دانش به جریان جهانی دانش هستیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه با بیان اینکه یکی دیگر از موضوعات مهم در روابط بین الملل ساحت چند وجهی دانشگاه (علمی، فرهنگی و فناوری) است، گفت: واحدهای پشتیبان واحدهای بین المللی در دانشگاه آزاد اسلامی و در داخل کشور به دنبال علم هستند. واحدهای بیرونی ساحت فناوری را دنبال می کنند، لزوماً رفتار یکسان نداریم، چرا که ساحت های مختلف داریم. همچنین ما قالبهای چند بعدی نیز داریم، آموزش، پژوهش و کاربست ذیل علم، فرهنگ و فناوری سه قالب مهم ما است که باید اینها را دنبال کنیم.
طهرانچی با تأکید بر اینکه قاعده دانشگاه آزاد اسلامی در روابط بین الملل حداکثر تلاش برای ماندن است، افزود: این امر به این دلیل است که جمهوری اسلامی باید پنجره علمی خود را در منطقه داشته باشد. پایداری برای ماندن بسیار مهم است. باید در این زمینه صاحب تدبیر باشیم. نوآوری در ایفای نقش بسیار مهم است، ما طبق یک دستورالعمل همه واحدهای خود را اداره نمی کنیم. در این زمینه توجه به این نکته مهم است که امور نباید از بالا به پایین انجام شود. از پایین هم باید فعالیت های لازم انجام شود. مدیر واحد باید مشارکت نوآورانه فعال داشته باشد.
وی با بیان اینکه شعب بین الملل نمایندگی تام و تمام دانشگاه آزاد اسلامی و نام جمهوری اسلامی در خارج از کشور هستند، تاکید کرد : این شعب به صورت تام و تمام نام این دانشگاه و جلوه علمی جمهوری اسلامی را نمایندگی می کنند. همچنین اقتصاد خودگردان دانشگاه مهم است، جمع جبری ما باید مثبت باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به نقش درگاهی شعب بین المللی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: باید به این نکته بسیار دقت کنیم، شما درگاه هستید، یعنی نظام جریان ملی دانش اگر در خودش بماند، حبس می شود و رشد نمی کند، حتماً باید جریان ملی دانش با جریان جهانی دانش ارتباط داشته باشد. در غرب یک سیستمی برای اتصال شمال به جنوب درست شده است که بر مبنای آن می گویند هر دانشمندی که کار می کند، باید در شبکه به ما وصل شود. یعنی اینکه می توانید در کشور خود کار کنید، اما در شبکه من کار کنید.
وی ادامه داد: ما در دانشگاه آزاد اسلامی فعال هستیم، به عنوان اینکه جمهوری اسلامی فعال است. ما در جریان جهانی دانش نقش فعال داریم و اتصال جریان ملی دانش به جریان جهانی دانش را داریم مدیریت می کنیم. نقش درگاهی شعب یعنی شما یک نقطه از شبکه هستید که یک نقطه پشتیبان دارید و بعد کل شبکه روی شما سوار می شود. باید با کل دانشگاه کار کنیم، نه فقط با واحد پشتیبان. باید با کل شبکه کار کنیم.
منبع