طرح مجدد «روستای سبز» پس از ۱۰ سال وقفه


به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، خرداد ماه سال ۱۳۹۴ بود که تفاهمنامه‌ای بین شورای عالی استان های وقت و سازمان حفاظت از محیط زیست برای پیشبرد برنامه‌های طرح روستای سبز و اقدام‌ها و هماهنگی لازم به امضا رسید.

این موضوع در سال ۱۳۹۵ مجدد در دستور کارشورای عالی استان های وقت و معاونت توسعه روستایی وقت ریاست جمهوری قرار گرفت؛ همان زمان منصور روشنایی معاون وقت اجرایی و اداری شورای عالی استان ها در این باره گفته بود: بر اساس تفاهمنامه منعقد شده بین شورای عالی استان ها و سازمان محیط زیست، این شورا برای پیشبرد برنامه های طرح روستای سبز اقدام ها و هماهنگی لازم را با شورای اسلامی شهرو روستا انجام خواهد داد.

به گفته او، سازمان حفاظت محیط زیست مباحثی را تحت عنوان شاخص های روستای سبز برای تحقق اصل مترقی پنجاهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر عمومی بودن حفاظت از محیط زیست، دستیابی به بهره مندی از محیط زیست مطلوب براساس سند چشم انداز۲۰ ساله کشور تا افق ۱۴۰۴ هجری شمسی و اجرایی سیاست های کلی محیط زیست، ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری درآبان ماه سال ۱۳۹۴ و همچنین ارتقای دانش و فرهنگ محیط زیستی درروستاها پیشنهاد کرده است.

معاون اجرایی واداری شورای عالی استان ها با بیان اینکه شاخص های روستای سبز در چند ماه گذشته توسط سازمان محیط زیست به دستگاه های اجرایی به ویژه استانداری ها، فرمانداری ها و بخشداری ها جهت اقدام لازم ارسال شده است، گفته بود: شورای اسلامی روستا و دهیاری ها در جهت رسیدن به این شاخص ها در حوزه اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی به منظور توسعه و پایداری روستاها با هماهنگی شورای عالی استان ها و شورای اسلامی استان های کشور اقدام لازم را انجام خواهند داد.

روشنایی گفته بود: سازمان محیط زیست در سراسر کشور و در جهت دستیابی به اهداف تعیین شده در طرح فوق، آموزش های لازم را به شوراها ارائه خواهد کرد.

اکنون در آخرین ماه های سال ۱۴۰۳ و نزدیک شدن به زمان اتمام سند چشم انداز ۲۰ ساله کشور طرح روستای سبز یکبار دیگر از سوی پژوهشگاه نیرو مطرح شده است.

براساس اعلام پژوهشگاه نیرو، اجرای طرح «روستای سبز» با هدف ارائه الگویی پایدار برای زندگی روستایی و تمرکز بر حفاظت محیط زیست، مدیریت منابع طبیعی و بهره‌گیری از انرژی‌های تجدیدپذیر در دستور کار این پژوهشگاه نیرو قرار گرفت.

مهدی رضایی محقق پژوهشکده انرژی و محیط زیست پژوهشگاه نیرو، در این باره گفت: طرح روستای سبز به عنوان راهکاری جامع و هماهنگ برای کاهش اثرات زیست‌محیطی و دستیابی به توسعه پایدار طراحی شده است.

به گفته وی، این طرح بر محورهایی نظیر مدیریت پایدار منابع طبیعی، استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر، کشاورزی ارگانیک، مدیریت پسماند و تقویت مشارکت جامعه محلی تمرکز دارد.

محقق پژوهشکده انرژی و محیط زیست پژوهشگاه نیرو معتقد است: از اهداف کلیدی این طرح می‌توان به کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، حفاظت از اکوسیستم‌های محلی و تقویت اقتصاد روستایی اشاره کرد. همچنین، طراحی معماری پایدار و گسترش گردشگری سبز از دیگر جنبه‌های این طرح است که در نهایت به بهبود کیفیت زندگی ساکنان و کاهش آلودگی‌های محیطی منجر خواهد شد.

رضایی خاطرنشان کرد: این طرح همچنان در مرحله برنامه‌ریزی قرار دارد و مراحل اجرای آن شامل مطالعات اولیه، آموزش و آگاهی‌بخشی به جامعه محلی، تأمین زیرساخت‌ها و نظارت بر پیشرفت پروژه خواهد بود. پژوهشگاه نیرو امیدوار است با اجرای موفق این طرح، الگویی الهام‌بخش برای سایر مناطق روستایی کشور فراهم شود.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

رشد ۳۷ درصدی یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی/بازگشت ۱۳۲۴ هکتار به چرخه تولید

به گزارش ایرنا از وزارت جهادکشاورزی، علیرضا گودرزی به مناسبت ۷ بهمن سالروز تشکیل این …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *