به گزارش ایرنا از الجزیره, اولاف شولتس روز دوشنبه خطاب به خبرنگاران در پاریس مجدداً خواستار اتحاد آمریکا و اروپا شد و گفت که نباید “تقسیم امنیت و مسئولیت” وجود داشته باشد.
وی توضیح داد: ناتو بر این واقعیت استوار است که ما همیشه به صورت واحد عمل میکنیم و خطر را به اشتراک میگذاریم و از این طریق امنیت خود را تضمین میکنیم. این امر نباید زیر سوال رود.
صدراعظم آلمان افزود که در بحبوحه ناآرامی های کنونی, او از بحث استقرار نیرو در اوکراین “کمی آزرده” شده است. او طرح این موضوع را کاملاً بی موقع و بسیار نامناسب خواند.
به گزارش ایرنا, گروهی از کشورهای اروپایی در حال بررسی طرحی برای اعزام نیرو به اوکراین با هدف کمک به اجرای توافق صلح احتمالی کییف با روسیه در آینده هستند.
براساس گزارشها، اگرچه جزئیات چندانی در مورد این طرح فاش نشده است، اما انگلیس و فرانسه در خط مقدم این کشورها قرار دارند. کشورهای درگیر در این طرح تمایلی به ارائه جزئیات نداشته و قرار نیست امتیازی به ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه برای پایان جنگ سه ساله بدهند. اما به وضوح می توان تشخیص داد که ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهوری اوکراین به دنبال تضمین برای برقراری صلح در کشورش است. او بهترین راه برای تضمین این امر را عضویت در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) می داند که از مدتها پیش وعده آن به کییف داده شده بود، اما با آمدن دونالد ترامپ این گزینه از روی میز رئیس جمهوری آمریکا برداشته شده است.
به نوشته آسوشیتدپرس، درحالیکه زلنسکی بر ارسال دستکم ۱۰۰ هزار تا ۱۵۰ هزار نیرو تاکید کرده، اما منابع آگاه می گویند تعداد مدنظر اروپا ۳۰ هزار تا ۴۰ هزار نفر است.
همزمان پیت هگست وزیر دفاع آمریکا در مقر ناتو شرایطی را تشریح کرد که براساس آن ایالات متحده ممکن است با ارسال نیرویی به اوکراین برای تضمین پایان جنگ کمک کند.
هگست خطاب به حدود ۵۰ کشور حامی غرب موسوم به «رامشتاین» گفت: «هر گونه تضمین امنیتی باید توسط نیروهای توانمند اروپایی و غیر اروپایی پشتیبانی شود. اگر آنها به اوکراین بروند، این کار باید به عنوان بخشی از یک ماموریت غیر ناتو باشد. هر متحد اروپایی که به اوکراین نیرو بفرستد، در صورت حمله از سوی روسیه، از تضمین امنیت جمعی ناتو بهره مند نمی شود. وی تاکید کرد که «نیروهای آمریکایی در اوکراین مستقر نخواهند شد». او در ادامه هیچ توضیحی در مورد نقش واشنگتن در این میان ارائه نکرد.
منبع