صدای بی صدایان در سیستان و بلوچستان/ جلوه جدید از همدلی ملت و دولت

به گزارش خبرنگار ایرنا، سفرهای استانی مسئولان یکی از راه‌های مواجه‌ مستقیم و بدون واسطه‌ با مشکلات مردم در سراسر کشور و حتی دورافتاده‌ترین نقاط است.

دولت‌های مختلف در کشورمان، در این زمینه شیوه‌های خاص و عملکردهای متفاوت داشته‌اند؛ برخی از روسای جمهور فقط با حضور تعدادی از اعضای کابینه به استان‌ها سفر می‌کردند و برخی دیگر نیز جلسات هیأت دولت را در استانداری‌ها تشکیل می‌دادند تا با تصویب مصوبات استانی گره‌ای از مشکلات مردم باز کنند؛ هدف همه دولت ها در این سفرها خدمت و ارتباط چهره به چهره دولتی‌ها با توده مردم بود.

*مطالبه رهبر انقلاب از دولت؛ پیگیری سفرهای استانی

پس از روی کارآمدن دولت چهاردهم، مسعود پزشکیان و هیأت دولت ۶ شهریورماه با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند. در این دیدار ۱۳ توصیه مهم از سوی رهبر انقلاب به دولتمردان بیان شد که اهمیت سفرهای استانی یکی از آنها بود.

حضرت آیت الله خامنه‌ای، مسئولان دولت را به حضور در بین مردم سفارش کردند و فرمودند: به این حرف‌ها که اگر سفر استانی کردید بگویند پوپولیسم و عوام‌گرایی است، توجه نکنید چرا که اطلاع از متن زندگی مردم با کارتابل و گزارش‌های کتبی امکان‌پذیر نیست، حتی اگر گزارش‌های خوبی باشد؛ بنابراین سفر استانی و حضور در بین مردم از جمله روستاها و تصمیم‌گیری بر اساس مشاهدات و شنیده‌ها را دنبال کنید.

صدای بی صدایان در سیستان و بلوچستان/ جلوه جدید از همدلی ملت و دولت

جلسه دولتی‌ها با رهبر انقلاب پایان یافت و فردای آن روز (۷ شهریورماه) جلسه هیأت دولت در ساختمان پاستور به ریاست رئیس‌جمهور تشکیل شد و پزشکیان ضمن تشکر از فرمایشات رهبری در دیدار با اعضای کابینه گفت که از همکارانم در دولت می‌خواهم کنترل تورم، رشد و رونق تولید، مدیریت صحیح فضای مجازی و موضوع سفرهای استانی را در دستور کار قرار دهند.

اما همچنان بحث سفرهای استانی دولت چهاردهم در رسانه‌ها داغ بود و پای آن در اولین گفتگوی زنده تلویزیونی رئیس دولت با مردم که ۱۰ شهریورماه صورت گرفت، باز شد. پزشکیان با بیان اینکه سفرهای استانی را آغاز خواهیم کرد، اما ۲ مساله وجود دارد، گفته بود: ما به عنوان دولت بودجه را به مجلس می‌بریم و مجلس آنرا تصویب می‌کند، من به عنوان رئیس جمهور به استانی می‌روم و وعده می‌دهم کاری را انجام دهم، اما پول آن کجاست؟

وی تصریح کرد: نتیجه این است که ۳۰ تا ۴۰ هزار پروژه در استانها کلنگ خورده است و میلیاردها سرمایه بر زمین مانده اما قابل بهره‌برداری نیست و شاید هنگامی به بهره‌برداری برسد که از حیز انتفاع خارج شود. اینکه باید بین مردم باشیم، شکی در آن نیست اما اینکه وعده‌هایی بدهیم که پولی برای آن نداریم، از ابتدا گفتم که وعده‌ای نمی‌دهم که نتوانم عمل کنم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه می‌خواهیم با مردم صادق باشیم، خیلی از پروژه‌ها را کلنگ زدیم که نشده است و اگر بخواهم همان راه را بروم منطقی نیست، به ارتباط نزدیک خود با مردم اشاره کرد و گفت: نوکر و خدمتگزار مردم هستیم، اینکه اینجا در محافظت کامل هستم برایم سخت است و دوست دارم در میان مردم باشم. اینکه در میان مردم کوچه و خیابان باشم بیشتر عشق می‌کنم تا اینکه در جایی چنین تمیز و با کلی محافظ باشم.

مشهد؛ مقصد نخستین سفر داخلی رئیس‌جمهور

سرانجام، مسعود پزشکیان ۱۳ شهریورماه به همراه تعدادی از وزرا و معاونین خود به مشهد سفر و بدین ترتیب سفرهای داخلی دولت چهاردهم را از بهشت هشتم آغاز کرد.

او پس از ورود به مشهد، در مسیر پیاده‌روی زائرین امام رضا(ع) حضور یافت و ضمن هم‌قدم شدن با زوار پیاده، از روند خدمت‌رسانی دستگاه‌های مربوطه و موکب‌ها دیدن کرد. حقیقتا قاب‌های زیبایی هم از حضور رئیس دولت وفاق در جمع مردم و زائران امام رئوف در رسانه‌ها ثبت شد.

صدای بی صدایان در سیستان و بلوچستان/ جلوه جدید از همدلی ملت و دولت

دومین برنامه دکتر پزشکیان در سفر به مشهد، نشست با فعالان اقتصادی خراسان رضوی بود که در استانداری برگزار شد. برنامه بعدی رئیس‌جمهور حضور در جمع فعالان سیاسی استان و شنیدن صحبت‌ها و دغدغه‌های آنان بود.

سپس دکتر پزشکیان در شب شهادت امام رضا(ع)، به صورت سرزده در جمع عزاداران هیأت تبریزی‌های مشهدالرضا حضور یافت و همراه آنان، به سوگواری برای خاندان اهل بیت و امام هشتم پرداخت.

پس از آن رئیس‌جمهور به همراه محسن حاجی‌میرزایی، عباس عراقچی و محمدجواد ظریف در آیین خطبه‌خوانی شب شهادت امام رضا(ع) در حرم مطهر رضوی حضور یافت؛ دیدار با تولیت آستان قدس رضوی و حضور در هیات ال‌یاسین واقع در جامعه‌الحسین رزمندگان اسلام مشهدالرضا از دیگر برنامه های پزشکیان در نخستین سفر استانی خود بود.

بعد از بازگشت رئیس‌جمهور از مشهد وی باز فعال ظاهر شد و به عراق، آمریکا، قطر، ترکمنستان و روسیه سفر کرد. او در ۱۰ آبان ماه هم راهی قم شد و با حضور در حرم حضرت معصومه (س)، بارگاه مطهر کریمه اهل بیت (ع) را زیارت و سپس با تعدادی از مراجع عظام و علما دیدار و گفت‌وگو کرد؛ تحرکات رئیس دولت چهاردهم نشان می‌دهد که رئیس جمهور فقط پاستور نشین نیست و در سفرهای متعدد خارجی و داخلی پیگیر اجرای برنامه‌های دولت چهاردهم است.

سفرهای استانی و رویکردهای جدید در دولت چهاردهم

رئیس‌جمهور برای حضور در استان های مختلف کشور، همکارانش را مأمور کرده بود تا راهبردهای سفرهای استانی را تدوین و اعلام کنند؛ ماموریت‌های سفرهای استانی رئیس قوه مجریه نیز با معاونت اجرایی است، به همین جهت معاونت مذکور با آسیب شناسی دقیق، الزامات سفر را طبق معیارها و اصول دولت چهاردهم بررسی کرد تا در زمان معین و با چشم انداز جدیدی در عصر وفاق ملی انجام شود. «محمدجعفر قائم‌پناه» ۲۵ مهرماه در گفت‌وگو با ایرنا از تفاوت رویکرد دولتِ چهاردهم در انجام سفرهای استانی خبر داد و تصریح کرد: پزشکیان به خدمت مردم می‌رود و با اقشار مختلف مردم دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد؛ حفظ احترام، کرامت و جایگاه مردم به صورت جدی مورد توجه قرار ‌می‌گیرد.(متن کامل گفت و گو را اینجا بخوانید)

سرانجام مقصد نخستین سفر رئیس‌جمهور در قالب سفرهای استانی اعلام شد؛ روزگذشته معاون اجرایی رئیس‌جمهور در ساختمان شیشه‌ای جام‌جم (برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری) شرکت کرد و با اعلام اینکه اولین سفر استانی رئیس‌جمهور به استان سیستان و بلوچستان خواهد بود، گفت: در سفرهای استانی، تجمع در فرودگاه و جمع شدن در استادیوم و انتظار چند ساعته برای دیدن ریاست جمهوری به شکل گذشته را نخواهیم داشت.

وی با بیان اینکه هزینه‌های زیادی برای جمع کردن مردم در این سفرها پرداخت می‌شد، اظهار کرد: روحیه دکتر پزشکیان عدالتخواهانه و علوی است که کسی به دنبال رئیس‌جمهور ندود.

آنچه مشخص است،انتخاب سیستان و بلوچستان به عنوان اولین مقصد سفرهای استانی توجه رئیس‌جمهور و دولتش را به این استان و مناطق محروم نشان می‌دهد. این مطلب را هم رئیس جمهور و هم نماینده زابل در مجلس بیان کردند.

مسعود پزشکیان قبل از عزیمت به سیستان و بلوچستان در دیدار با اعضای مجمع نمایندگان استان‌های هرمزگان و سیستان و بلوچستان تأکید کرد که آبادانی مناطق محروم جنوبی، بهره‌گیری از ظرفیت‌های راهبردی اقتصاد دریا محور و گسترش همکاری با همسایگان از اولویت‌های اصلی دولت چهاردهم است.

او تاکید کرد: شخصاً به صورت منظم و هفتگی موضوع توسعه سواحل مکران را دنبال می‌کند و معتقد است اگر دولت بتواند کریدورهای شمال و جنوب کشور را احیا کند، گامی اساسی در مسیر توسعه کشور برداشته خواهد شد.

صدای بی صدایان در سیستان و بلوچستان/ جلوه جدید از همدلی ملت و دولت

فرهاد شهرکی نیز در گفت‌وگو با ایرنا، گفت: از حدود سه هفته قبل مشکلات و نیازهای استان در حال بررسی و جمع‌بندی است تا در جریان سفر رئیس جمهور به آن پرداخته شود تا مصوباتی را در راستای ارتقا شاخص‌های استان در ادامه کار داشته باشیم.

او به این نکته هم اشاره کرد که حضور رئیس‌جمهور در سیستان و بلوچستان یک نقطه عطف است، چرا که در ادامه کار فرصت لازم برای پیگیری مصوبات سفر و تحقق آن وجود خواهد داشت.(متن کامل گفتگو را اینجا بخوانید)

از آنجا که سفراستانی آقای رئیس جمهور یک روزه است اما برنامه‌ها از قبل پیگیری و مشخص شده است تا ضمن حفظ کرامت مردم، وعده‌ای داده نشود که فقط در آرشیو ریاست جمهوری قرار گیرد و به سرانجام هم نرسد.

ناصر ایمانی تحلیل گر مسائل سیاسی درباره اهمیت سفرهای استانی رئیس جمهور، می‌گوید: اگر رئیس جمهور در استانی یا شهرستانی وعده‌ای می‌دهد، این وعده باید قبلاً خوب روی آن مطالعه شده باشد و حتماً باید در یک زمان معقول انجام شود. در غیر این صورت به عکس خودش بدل می‌شود. یعنی نه تنها فاصله اجتماعی را کم نمی‌کند بلکه بیشتر هم خواهد کرد. این خیلی سازماندهی مهمی است.

نکته‌ای که از سوی این تحلیل‌گر بیان شد، حرف خود رئیس‌جمهور است، براین اساس از سوی دولتمردان و شخص رئیس جمهوری وعده‌ای داده نخواهد شد که توان اجرایی آن وجود نداشته باشد.

مجید فراهانی معاون هماهنگی ‌و پیگیری نهاد ریاست‌جمهوری امروز ـ چهارشنبه ـ در نشست با اصحاب رسانه استان سیستان و بلوچستان، تصریح کرد: سفر به استان سیستان و بلوچستان در یک بازه طولانی تقسیم شده تا مسائل به فراموشی سپرده نشود و تاکید رئیس جمهور بر این است که در جریان سفر استانی قولی ندهیم که توان اجرای آن را نداشته باشیم و همه عددها باید به تایید سازمان برنامه و بودجه برسد تا بتوان از دستگاه‌ها حساب کشید.

وی گفت: «در جریان سفر هدف تنها تمرکز بر پروژه‌های عمرانی نیست و مباحثی از جمله تاکید بر وفاق ملی و تبعیض‌ستیزی مد نظر است. تاکید ما بر این است باید استان سیستان و بلوچستان از نگاه امنیتی به نگاه اقتصادی سوق داده شود. در واقع کشور از ظرفیت‌های استان سیستان و بلوچستان محروم مانده و این استان در صورت فعال شدن ظرفیت‌ها می‌تواند باعث ایجاد آبادانی در کشور شود.»(متن خبر را اینجا بخوانید)

کاروان ۱۱ نفره دولت وفاق فردا به سیستان و بلوچستان می‌رود تا صدای بی صدایان باشند و در دیدارهایی که با خانواده شهدای امنیت، فعالان اقتصادی،سران طوایف، نخبگان و اقشار مختلف، فعالان سیاسی و اجتماعی خواهند داشت، مطالب و دغدغه‌هایشان را خواهند شنید تا جلوه جدیدی از همدلی بین مردم و دولت در ایستگاه چهادهم پاستور شکل گیرد.


منبع

درباره ی تپش پرس

مطلب پیشنهادی

نماینده مجلس: با توجه به تهدیدات دشمن بیش از گذشته نیازمند وفاق و همدلی هستیم

احمد انارکی محمدی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا با تأکید …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *