به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدرضا صالحیامیری شامگاه دوشنبه ۶ اسفند، در آیین اختتامیه نهمین جشنواره بینالمللی فجر صنایعدستی (سرو سیمین ۹) که در سالن همایشهای برج میلاد تهران با حضور حجتالاسلام و المسلمین غلامحسین محسنیاژهای، رئیس قوه قضاییه و سعد القدومی، رئیس شورای جهانی صنایع دستی برگزار شد، با بیان اینکه حضور رئیس قوه قضاییه در این مراسم، برای ما افتخاری ویژه محسوب میشود، اظهار داشت: صنایعدستی علاوه بر ظرفیت اقتصادی و ارزآوری که دارد، خانواده محور است و فرهنگ، هنر و زیباشناسی ایرانیان را به جهانیان معرفی میکند.
وی با توجه به سابقه چهار دههای آشنایی خود با محسنیاژهای افزود: آقای اژهای سکاندار نهادی است که مردم به آن علاقمند هستند. از حضور ایشان، نمایندگان مجلس و همچنین مهمانان خارجی از ۲۰ کشور مختلف قدردانی میکنم.
صنایع دستی؛ از خلاقیت فردی تا دیپلماسی فرهنگی
وزیر میراثفرهنگی با بیان اینکه ۵۷۰ هزار هنرمند در حوزه صنایع دستی فعال هستند، تأکید کرد: صنایع دستی باید فراتر از مرزها صادر شود؛ چرا که این ظرفیت توانایی دارد درآمدی بیشتر از نفت به ارمغان بیاورد و همزمان، زیبایی و هنر ایرانی را به جهانیان معرفی کند. وقتی یک فرش ایرانی در کشوری دیگر دیده میشود، هنر و زیباشناسی زنان و هنرمندان ایرانی به نمایش گذاشته میشود.
صالحیامیری همچنین با توجه به ظرفیتهای گردشگری ایران تصریح کرد: ایران یکی از بزرگترین ظرفیتهای گردشگری جهان را داراست. ما تمام انواع گردشگری را در کنار هم داریم؛ از تاریخی و فرهنگی گرفته تا طبیعی و درمانی. هر گردشگری که وارد ایران میشود، میتواند از این تنوع بهره ببرد.
وی با انتقاد از تصویرسازی منفی برخی رسانههای خارجی افزود: رسانهها باید زیباییها و امنیت ایران را به دنیا نشان دهند. جوانان ما با تولید محتوای مناسب میتوانند ابر سیاه ایرانهراسی را کنار بزنند و با این پدیده مقابله کنند.
سرمایهگذاری گسترده در حوزه گردشگری
وزیر میراثفرهنگی با توجه به پروژههای در حال اجرا در بخش گردشگری گفت: در حال حاضر ۱۸ هزار و ۴۳ نوع اقامتگاه فعال داریم و بیش از دو هزار و۷۰۰ پروژه گردشگری در دست اجراست. مجموع سرمایهگذاری در این بخش به بیش از ۵۷۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. حتی در دوران کرونا نیز پروژههای گردشگری تعطیل نشد و فعالان این صنعت، با عشق به ایران فعالیت خود را ادامه دادند.
صالحیامیری با اشاره به غنای تاریخی و فرهنگی ایران خاطرنشان کرد: ایران سرزمینی است که در آن میراث فرهنگی و صنایع دستی جایگاه والایی دارد. این میراث مانند خورشیدی است که هم نور میدهد و هم گرما. ما بیش از یک میلیون اثر تاریخی ثبتشده داریم و هر نقطهای از این سرزمین را کاوش کنیم، با رازها و رمزهای جدیدی روبهرو خواهیم شد.
وی خطاب به رئیس قوه قضاییه گفت: آقای اژهای، شما همواره مدافع حقوق مردم بودهاید و از بخش خصوصی بهعنوان موتور توسعه ایران حمایت میکنید. عدالت، اخلاق و انسانیت خط قرمز شماست و ما قدردان این رویکرد هستیم.
کارگروه رسمی قوه قضاییه در حوزه صنایعدستی ایجاد شود
شادی امیری نماینده تشکلهای اجتماعی هنرمندان نیز در این مراسم با بیان اینکه یکی از چالشهای صنایعدستی نبود نظامنامه فنی برای جذب کارشناسان رسمی قوه قضاییه از میان هنرمندان و نخبگان است، گفت: عدم تخصص فنی برای آثار، آسیبهای بسیاری وارد میکند و راهکارها و پیشنهاد ما ایجاد کارگروه رسمی قوه قضاییه در حوزه صنایعدستی است.
وی با بیان اینکه ایجاد تخصص موضوعی در هر کدام رشتههای صنایعدستی به ما کمک میکند، افزود: صنایعدستی در ذات گرهگشا، عزتآفرین و هویتساز است و باید بین سران قوا به گفتمانسازی غالب تبدیل شود.
امیری این حوزه را مصلح اجتماعی دانست که با دستان خود فرهنگ و اخلاق را در تار و پود زندگی میبافند و ادامه داد: صنایعدستی چارهساز است و تلاش امروز برای بهتر زیستن و بافتن فرداست و به عنوان یکی از مهارتهای سبک زندگی به رشد و بهبود زندگی کمک میکند. صنایعدستی در ذات گره گشا، عزت آفرین و هویتساز است و باید بین سران قوا به گفتمانسازی غالب تبدیل شود.
نماینده تشکلهای اجتماعی هنرمندان اضافه کرد: صنایعدستی بهبود دهنده زندگی ایرانیان است و در سالهای اخیر با مدیریت هوشمندانه معاون صنایعدستی فصل نوینی رقم خورده است. پیگیری و توسعه قوانین، نگاه راهبردی و آیندهنگری ایشان سبب شده دولت و مجلس عمیقتر به این عرصه نگاه کنند.
منبع