به گزارش ایرنا از روابط عمومی صنعت کفش ایران، ابراهیم شیخ روز سهشنبه در مراسم افتتاحیه بزرگترین نمایشگاه صنعت کفش ایران که توسط انجمن کفش ماشینی استان قم در محل نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب در حال برگزاری است، اظهار کرد: در هشت ماهه سال گذشته انواع کفش ماشینی به ارزش ۵۸ میلیون دلار به کشورهای مختلف صادر شده که این رقم در هشت ماهه امسال به ۷۸ میلیون دلار رسیده و شاهد رشد ۳۲ درصدی در صادرات کفش هستیم.
وی با اشاره به فعالیت ۸ هزار و ۳۳۷ واحد تولید کفش در کشور، گفت: در هشت ماهه سال گذشته ۱۵۸ میلیون و ۵۰۰ هزار جفت کفش در کشور تولید شده که این تعداد در هشت ماهه امسال به ۱۶۰ میلیون جفت افزایش یافته است.
وی ظرفیت اسمی تولید کفش در کشور را ۳۰۰ میلیون جفت اعلام کرد و گفت: صنعت کفش کشور از ظرفیت بسیار زیادی برخوردار است و وزارت صمت آمادگی دارد حجم ریالی صادرات این محصول را به یک میلیون دلار در سال برساند.
معاون صنایع عمومی وزارت صمت افزود: ۱۱۵ هزار نفر به صورت مستقیم در صنعت کفش فعالیت دارند که از این تعداد ۳۵ هزار نفر در واحدهای صنعتی و ۸۰ هزار نفر در واحدهای صنفی فعال هستند.
دانشگاه کفش راهاندازی شود / الگوی حکمرانی تولید کفش محقق میشود
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه این مراسم با تأکید بر لزوم راهاندازی دانشگاه و پارک علم و فناوری کفش، گفت: الگوی حکمرانی تولید کفش تحقق پیدا میکند.
حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه، با اشاره به سیر تحولی صنعت کفش با نقشآفرینی انجمن کفش ماشینی استان قم اظهار کرد: زمانی این نمایشگاه صرفا نمایشگاه کفش بود. آقای شعبانزاده رئیس انجمن کفش ماشینی قم با نگاه حکمرانی کشور، نمایشگاه صنایع تولید کفش را راهاندازی کرد. این شخصیت ارزشمند در گام سوم واحدهای دانش بنیان حوزه کفش را شناسایی کرد و ۳۰۰ مساله زمین مانده که واحدهای دانش بنیان باید به آنها بپردازند را دنبال کرد.
وی کلنگزنی هنرستان کفش و توسعه رشته تحصیلی کفش در آموزشگاههای فنی و حرفهای را گام چهارم انجمن کفش ماشینی استان قم ذکر کرد و افزود: گام بعدی، تأسیس دانشگاه کفش است که انجمن کفش قم امیدواریم به سمت راهاندازی مرکز آموزش عالی حرکت کند.
خسروپناه گفت: ما به دانشگاه خودرو، دانشگاه لوازم خانگی و دانشگاه کفش نیاز داریم و حتی دانشجویان رشتههای علوم پایه و انسانی میتوانند ناظر به آن موضوع فعالیت داشته باشند.
وی افزود: ما میتوانیم ادعا کنیم که به الگوی حکمرانی کفش ملی رسیدهایم. اما این پایان کار نیست. ما که در شورای عالی انقلاب فرهنگی اسناد علم و فناوری را تصویب کردیم، حتما به اسناد مورد نیاز دیگر از جمله صنعت کفش توجه داریم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: الگوی حکمرانی تولید کفش با همت آقای شعبانزاده و مسئولان تحقق پیدا میکند کما اینکه بخش عمدهای از این ظرفیت تحقق پیدا کرده است.
وی شناسایی و رفع موانع تولیدکنندگان صنعت کفش را خواستار شد و افزود: یکی از موانع تولیدکنندگان، تهیه مواد اولیه است. پیشنهاد من این است که پارک علم و فناوری کفش در قم تاسیس شود که با کمک دانشگاهها، مواد اولیه تولید در داخل کشور تولید شود.
بزرگترین نمایشگاه صنعت کفش کشور که امروز توسط انجمن کفش ماشینی استان قم افتتاح شده از ۱۸ تا ۲۱ دی ماه از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۹ عصر میزبان بازرگانان خارجی و داخلی است.
منبع