شهید رازینی و آنچه درباره اش نمی دانیم

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، انقلاب که پیروز شد 25 ساله بود. از پیش از انقلاب جزو طلاب مدرسه حقانی بود و آنجا به باسوادی و بااستعدادی معروف بود. شاید یک علتش این بود که طلبگی را از ده دوازده سالگی شروع کرده بود. مرداد 58 که آقای قدوسی مدیر مدرسه حقانی، دادستان انقلاب شد، امور مدرسه را به شورای سه‌نفره‌ای سپرد که علی رازینی یکی از آنها بود. یک‌سال بعد وقتی امام دستور داد احکام صادره توسط آقای خلخالی بازنگری شود، آقای قدوسی او و سه طلبه دیگر را مامور این کار کرد. این آغاز ورود شیخ علی رازینی به مسئولیت‌های قضائی بود. چندسالی حاکم‌شرع استان خراسان بود تا اینکه سال 63 پس از کنارگذاشته شدن شهید لاجوردی، به عنوان دادستان انقلاب تهران منصوب شد.

رازینی بنیه فقهی خوبی داشت و به همین خاطر جزو معدود روحانیونی است که در میانه دهه شصت با امام‌خمینی در موضوعات قضائی، رفت و برگشت‌های فقهی دارد. سال 65 وقتی دادگاه انقلاب ارتش، قضائی سپاه و قضائی ارتش با هم ادغام شدند و «سازمان قضائی نیروهای مسلح» شکل گرفت؛ علی رازینی نخستین رئیسش بود. چون علاوه بر جنبه‌های فقهی، بر موضوعات حقوقی هم مسلط بود؛ تدوین قانون جرائم نیروهای مسلح و تثبیت چارت اداری سازمان با پیگیری او به خوبی و با سرعت به سرانجام رسید. در یک پرونده ویژه که منجر به اختلاف بین برخی اعضای شورای عالی قضائی با امام شده بود، او از جانب امام مامور رسیدگی به پرونده شد. سال 66 وقتی امام دستور تشکیل دادگاه ویژه روحانیت را داد، رازینی را به عنوان حاکم شرع آن منصوب کرد. اولین پرونده، پرونده سیدمهدی هاشمی بود که توسط او محاکمه و به اعدام محکوم شد. همچنین امام سال 67 حکم تشکیل دادگاه ویژه تخلفات جنگ را به نام او صادر کرد.

 

دو برادرش در سال 67 به فاصله چهل روز به شهادت رسیدند. پس از فرونشستن تب و تاب دهه شصت، بدون بورس و سهمیه، بطور آزاد کنکور داد و لیسانس و کارشناسی ارشد و دکتری حقوق را در دو دانشگاه تهران و شهیدبهشتی خواند. گروه مهدویت که در راسش، سید محمد میلانی(نوه پسری آیت‌الله میلانی) حضور داشت، علاوه بر ترور آقای رازینی در زمستان سال 1377، قصد ترور آقای هاشمی رفسنجانی و برخی روحانیون اهل‌سنت را نیز داشت که با دستگیری اعضای گروه، منتفی شد. بمب آهن‌ربایی وقتی توسط عاملین ترور به ماشین آقای رازینی وصل می‌شود، خوب نچسبیده و سر می‌خورد و کمی پایین می‌رود. در این انفجار بیش از صدترکش به بدن آقای رازینی اصابت می‌کند و یک عابر پیاده هم بر اثر اصابت ترکش‌ها شهید می‌شود.

رازینی در سال‌های بعد ریاست دانشکده علوم قضائی، ریاست دادگستری استان تهران و معاونت اجرائی دیوان عالی کشور را نیز در کارنامه داشت. آقای رازینی در انتخابات سال 88 به میرحسین موسوی رای داد، اما ادعای تقلب توسط او را نتوانست قبول کند. به همین خاطر بود که چند روز پس از انتخابات در جلسه‌ای یک ساعت و نیمه با موسوی از ممکن نبودن تقلب در چنین سطحی و غلط بودن این مدل زیرسوال بردن نتیجه انتخابات سخن گفته بود. شب همان روز وقتی بیانیه تند موسوی صادر شده بود به اطرافیانش گفته بود «من بوی بدی استشمام می‌کنم و آن این است که ایشان را بعضی‌ها مدیریت می‌کنند. سوار شده‌اند روی این موج و دارند ایشان را به سمت ضدانقلاب می‌برند.»

انتهای پیام/


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

نشست خبری مدیران صنعت برق زنجان با خبرنگاران

نشست خبری مدیران صنعت برق استان زنجان برگزار شد. منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *