به گزارش روز شنبه ایرنا، اردوی تیم ملی شمشیربازی در اسلحه فلوره از یک هفته گذشته در تبریز آغاز شد و بازیکنان رده سنی نوجوانان، جوانان و بزرگسال زیر نظر ۲ مربی، نکات تکنیکی و فنی این رشته را دریافت میکنند.
مسابقات قهرمانی نوجوانان و جوانان آسیا در اسلحه فلوره، اسفندماه امسال در کشور کویت برگزار میشود و بازیکنان تیم ملی در حال آمادگی برای حضور در این رقابتها هستند، مسابقات قهرمانی بزرگسالان جهان در تفلیس گرجستان و همبستگی کشورهای اسلامی در ریاض عربستان نیز سال آینده برگزار می شود که کادر فنی و فدراسیون شمشیربازی برای حضور مقتدرانه در این رقابت ها نیز برنامه ریزی لازم را انجام دادهاند.
رشته شمشیربازی در سالهای گذشته بیشتر با اسلحه سابر شناخته میشد و موفقیتهایی نیز برای تیم ملی در این اسلحه به دست آمد ولی از یکسال گذشته ۲ اسلحه دیگر این رشته یعنی اپه و فلوره نیز بیشتر مورد توجه فدراسیون شمشیربازی و وزارت ورزش و جوانان قرار گرفته و برگزاری اردوی تیم ملی فلوره و آمادگی برای حضور در میادین بین المللی گواهی بر این موضوع است.
کشورهای آسیای شرقی جزو وزنههای مهم رشته شمشیربازی به خصوص در اسلحه فلوره هستند و تیم ملی برای دستیابی به مدال در این رشته راه سختی را در پیش دارد، هر چند استعدادهای جدید و جوان بسیاری داریم که با اندک حمایت میتوانند در سطح آسیا و جهان برای کشورمان افتخار بیافرینند.
سیدمحمدصادق طباطبایی، سرمربی تیم ملی شمشیربازی در اسلحه فلوره در گفتوگو با ایرنا، اظهار کرد: اردوی تیم ملی اسلحه فلوره از روز جمعه هفته گذشته با حضور هشت بازیکن جوانان در تبریز آغاز شد که پس از برگزاری ۲ انتخابی و با توجه به امتیاز قهرمانی کشوری، چهار نفر اول را برای حضور در مسابقات قهرمانی جوانان و نوجوانان آسیا که ششم اسفندماه در کشور کویت آغاز میشود، انتخاب کردیم.
وی افزود: سه عضو تیم فلوره بزرگسال از استانهای آذربایجان شرقی، اصفهان و تهران نیز به این اردو اضافه شده و در کنار جوانان و نوجوانان زیر نظر ۲ مربی تمرین میکنند.
وی ادامه داد: در این اردو سعی کردیم تا بیشتر بر روی مسابقات انفرادی و تیمی ۲ نفره نوجوانان و جوانان کار کنیم که البته هدف اصلی ما بر روی مسابقات تیمی فلوره است.
طباطبایی همچنین با اشاره به برگزاری مسابقات قهرمانی آسیا بزرگسالان فلوره در خردادماه سال آینده به میزبانی اندونزی، گفت: بعد از مسابقات قهرمانی نوجوانان و جوانان آسیا، هشت نفر از نفرات برتر رده سنی بزرگسالان به اردوی تیم ملی دعوت شده و پس از چهار دوره انتخابی، چهار نفر ترکیب اصلی تیم ملی بزرگسالان به اندونزی اعزام میشوند.
وی با اشاره به برگزاری مسابقات قهرمانی جهان فلوره در کشور گرجستان و همبستگی کشورهای اسلامی فلوره در عربستان در سال آینده، اظهار کرد: مسابقات انتخابی برای المپیک ۲۰۲۸ نیز از سال ۲۰۲۷ آغاز میشود اما پیش از آن مسابقات بازی های آسیایی ۲۰۲۶ ژاپن را در پیش داریم.
وی خاطرنشان کرد: کار ما در آسیا سخت است زیرا کشورهای هنگ کنگ، چین، کره جنوبی و ژاپن حرف اول را در دنیا میزنند و حتی ۲ دوره قهرمان المپیک گذشته از کشور هنگ کنگ بوده و تیم ژاپن نیز رتبه دوم دنیا را در فلوره دارد از ۱۰ رنکینگ برتر دنیا، چهار کشور در آسیا هستند.
سرمربی تیم ملی شمشیربازی در اسلحه فلوره با بیان اینکه کشورهای آسیای شرقی در این اسلحه بسیار قدر هستند، گفت: بچهها برای موفقیت در مسابقات انفرادی این اسلحه باید زیاد تلاش کنند و این موفقیت دست یافتنی است.
وی با اشاره به جوانگرایی تیم ملی فلوره، افزود: تمام اعضای تیم ملی بزرگسالان فلوره کشورمان زیر ۲۳ سال هستند و این پوست اندازی را از ۲ سال قبل آغاز کردیم و برای پرورش استعدادها و تقویت تیم ملی این روند را ادامه میدهیم و برای المپیک ۲۰۲۸ و به خصوص المپیک ۲۰۳۲ برنامه داریم.
وی با اشاره به حضور تیم ملی فلوره در میادین بین المللی، تاکید کرد: تیم ملی فلوره در ۲ دوره گذشته بازیهای آسیایی و سه دوره گذشته مسابقات قهرمانی آسیا اعزامی نداشته برای همین نیز حتی در رنکینگ این رشته نیز جایگاهی نداریم زیرا همه تمرکزها بیشتر بر روی اسلحه سابر بود اما از زمان تغییرات در فدراسیون شمشیربازی، توجه ویژهای به رشته فلوره نیز دیده میشود.
طباطبایی با بیان اینکه حضور تیم ملی در رقابتهای آسیایی میتواند به قرارگیری کشورمان در رنکینگ (رده بندی) رشته فلوره کمک کند، گفت: بودجه فدراسیون و به خصوص رشته فلوره بسیار کم است ولی وزیر ورزش اخیرا قول داده تا بودجه برای سال آینده سه یا چهار برابر شود تا بچهها راحت تر بتوانند به مسابقات خارجی اعزام شوند.
وی به ادامه اردوهای تیم ملی اشاره کرد و افزود: اردوی دوم تیم ملی، اواسط بهمن ماه در مشهد و دیگری نزدیک به زمان اعزام به کویت در شهر اصفهان یا تهران برگزار میشود.
وی گفت: تیم خوبی در فلوره داریم و وقتی می توانیم در المپیک دانش آموزی به مدال طلا برسیم پس نشان می دهد می توانیم به کسب مدال در رده های سنی بزرگسالان نیز امیدوار باشیم.
وی خاطرنشان کرد: سالن اصلی کمپ تیمهای ملی شمشیربازی در تهران در دست تعمیر است و تا ۱.۵ ماه آینده تمام میشود که در صورت تکمیل، مشکل همه تیم های شمشیربازی برای برپایی کمپ تمرینی و اردوها رفع میشود.
سرمربی تیم ملی شمشیربازی در اسلحه فلوره با اشاره به اهمیت برگزاری ماهانه اردوهای آماده سازی، اعزام مدام به اردوهای داخلی و خارجی جهت حفظ آمادگی بچه ها در کنار یکدیگر، افزود: بر اساس برنامهای که فدراسیون تا شهریور سال آینده آماده کرده است، هشت اردوی داخلی و یک اردوی خارجی و تعدادی مسابقات برون مرزی داریم.
وی در خصوص نحوه ترکیب تیم ملی فلوره نیز گفت: رنکینگ بچهها و آمادگی آنها مدنظر است و هدف ما بیشتر کار گلخانه ای است و با برگزاری اردو و دعوت از هشت بازیکن و سپس برگزاری مسابقات انتخابی و سپس دعوت از استعدادهای دیگر را انجام میدهیم زیرا بودجه کافی برای دعوت همزمان مثلا ۲۰ بازیکن را نداریم.
وی که پس از شرکت در دوره مربیگری بین المللی در کشور مجارستان، مدرک مربیگری بینالمللی درجه یک فلوره را دریافت کرده است، افزود: مربی این دوره را به ایران آوردیم و ۱۰ روز برای ۳۵ مربی خوب فلوره کشورمان دوره گذاشتیم و مدرک مربی گری بین المللی دریافت کردند.
طباطبایی اظهار کرد: فدراسیون تا یک حدی می تواند از بچه ها حمایت کند بنابراین بیشتر درخواست ما از ادارات ورزش استان ها است زیرا هر بازیکن شمشیربازی نیازمند خریداری تجهیزات است و برای شرکت در مسابقات باید ۲ میلیارد ریال تجهیزات داشته باشد در حالی که تعداد باشگاه های ورزشی در این رشته کم و میزان مبلغ قراردادها نیز بسیار کم و در حد ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون ریال است.
وی در خصوص لیگ برتر فلوره کشور نیز گفت: لیگ خوبی داریم و هشت تیم در اسلحه فلوره در حال رقابت هستند و بر اساس قانون خوبی که در این مسابقات وجود دارد، بازیکنان خوب در بین تیمها تقسیم شدهاند.
نسبت به اردوهای قبلی، در اردوی تبریز بسیاری از ایرادات فنی رفع شده و از نظر جسمانی نیز وضع بهتری دارم
صدرا حسینی، دارنده مدال طلای جهان اسلحه فلوره در مسابقات دانش آموزی ۲۰۲۴ بحرین از آذربایجان شرقی نیز در اظهار کرد: از دوران نوجوانان و ۱۲ سالگی به تیم ملی فلوره دعوت میشوم و ۹ سالی است که در این رشته به طور حرفهای فعالیت دارم.
وی در خصوص وضعیت اردوی تیم ملی فلوره در تبریز افزود: مربی هوای ما را دارد و از نظر نحوه بازی و مسائل روانی، مشورت های خوبی به ما می دهد.
وی با بیان اینکه در رشته شمشیربازی باید در کنار قدرت جسمانی، تمرکز کافی نیز داشت، گفت: به همراه علی امینی و ماهان میرزایی یک تیم یک دست در رشته فلوره بوده و پشت همدیگر هستیم و با این روند می توانیم در مسابقات آسیایی و همبستگی کشورهای اسلامی نتیجه خوب تیمی و انفرادی بگیریم.
حسینی افزود: نسبت به اردوهای قبلی، بسیاری از ایرادات فنی رفع شده و از نظر جسمانی نیز وضع بهتری دارم زیرا که سرمربی الزام کرده تا هر بازیکن باید آمادگی جسمانی بالایی داشته باشد و در آینده نیز آزمایش آمادگی جسمانی در اردوی تیم ملی برگزار میکند تا بازیکنان از نظر تکنیکی در سطح بالایی باشند.
وی به وضع حمایت از این رشته در آذربایجان شرقی نیز اشاره کرد و افزود: هیات شمشیربازی در سال جدید ۲ پیست و ۲ دستگاه جدید را اضافه کرده و اکنون یک سالن شمشیربازی با سه پیست و سه دستگاه داریم.
وی ادامه داد: بودجه فدراسیون، ریالی است ولی هزینه های تامین تجهیزات شمشیربازی با یورو و دلار هستند مثلا اکنون پیست شمشیربازی در اصفهان ساخته می شود و در این خصوص خودکفا شده ایم اما تیغه شمشیر، ماسک و لباس شمشیربازی وارداتی است.
این شمشیرباز در خصوص تیمداری نیز افزود: سال قبل مس سونگون تیم شمشیربازی سابر را در استان تشکیل داد اما امسال منحل شده است.
به گزارش ایرنا، رشته شمشیربازی سه اسلحه سابر، اپه و فلوره دارد که تفاوت عمده آنها در نوع شمشیر و برخورد شمشیر با نقاط مختلف بدن رقیب است.
منبع