شرق‌شناس برجسته: معاهده جامع، اقتصادهای ایران و روسیه را بهبود می‌بخشد


ولادیمیر ایوانوویچ بلوف “Vladimir I. BELOV” در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در مسکو با اشاره به مذاکرات مسعود پزشکیان و ولادیمیر پوتین رؤسای جمهور ایران و روسیه در مسکو، از همکاری در حوزه انرژی به عنوان یکی از دستورکارهای مهم مناسبات دو کشور نام برد.
وی در ادامه، سخنان ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه درباره ساخت خط لوله گاز از روسیه به ایران را یادآور شد که گفته است: اگر از حجم تحویل احتمالی صحبت کنیم، معتقدیم که باید از حجم‌های کم تا دو میلیارد مترمکعب شروع کنیم و در مجموع حجم تحویل گاز به ایران می‌تواند به ۵۵ میلیارد متر مکعب در سال برسد.
استاد گروه شرق‌شناسی و آفریقاشناسی دانشگاه دوستی ملل پاتریس لومومبا روسیه (رودن) یادآور شد: مسکو و تهران همچنین در زمینه نفت در حال همکاری و گفت‌وگو برای توسعه این مناسبات هستند؛ علاوه بر آن، پروژه مشترک ساخت دو واحد جدید نیروگاه اتمی بوشهر توسط روس اتم نیز در حال پیشرفت است.
بلوف با اشاره به بخش‌هایی از سخنان مسعود پزشکیان رئیس‌ جمهوری اسلامی ایران در سفر به مسکو گفت: پیش بینی می‌شود که انعقاد این معاهده حل و فصل مسائل در حوزه لجستیک، گمرک و انرژی را شتاب بخشد.

تأثیر مشارکت‌های بین‌المللی ایران و روسیه در بهبود اقتصادهای ملی
این استاد روس خاطرنشان کرد: تهران و مسکو با امضای معاهده جامع راهبردی، علاقه متقابل خود را در ارتقای سطح روابط دوستانه بین دولتی به سطحی جدید و اعطای ماهیت جامع، بلندمدت،‌ راهبردی و متکی به مبانی حقوقی اعلام کردند.
وی ادامه داد: مهمترین جنبه روابط دوجانبه تهران و مسکو، همکاری تجاری و اقتصادی است که هماهنگی آن توسط یک نهاد ویژه – کمیسیون دائمی همکاری های تجاری و اقتصادی روسیه و ایران انجام می شود
بلوف اظهار داشت: توافق‌نامه‌هایی در بخش حمل و نقل – خودرو، ریلی، هوایی، دریایی و حمل و نقل چند وجهی و همچنین آموزش متخصصان، پیش از این زمینه همکاری‌های موفق اقتصادی و تجاری دو کشور را فراهم کرده است.
وی گفت: علاوه بر این، تهران و مسکو در معاهده جامع راهبردی خود، همکاری در توسعه کریدورهای حمل و نقل بین المللی، به ویژه کریدور شمال-جنوب، و همچنین در اجرای سیستم های حمل و نقل دیجیتال مدرن را تأیید کردند.

در معاهده جامع بر عظمت تمدن و فرهنگ ایران تأکید شده است
این شرق‌شناس روس گفت: در این معاهده همچنین به عظمت ایران به عنوان یک تمدن و فرهنگ خاص که در حکومت اسلامی تحت رهبری امام تجسم یافته است، تأکید شده است.
وی افزود:‌ روسیه و ایران به عنوان کشورهای تمدنی دارای منافع مشترک متکی به پیوندهای عمیق تاریخی بین مردم دو کشور، نزدیکی فرهنگ ها و ارزش های معنوی و اخلاقی و تمایل به ترویج تشکیل نظم جهانی چندقطبی جدید، عادلانه و پایدار هستند.

آمادگی ایران و روسیه برای یکپارچگی اقتصادی اوراسیا
این شرق‌شناس روس همچنین گفت: روسیه و ایران با انعقاد معاهده جامع راهبردی، آمادگی خود را برای یکپارچگی اقتصادی اوراسیا نشان دادند، مقوله‌ای که به شکل فزاینده ای در حال تبدیل به یک پروژه کلیدی ژئواستراتژیک است.
بلوف ادامه داد: این پروژه با هدف تضمین و دستیابی به حاکمیت تکنولوژیکی، مالی و فکری همه مشارکت‌کنندگان در این فرآیند جهانی و ایجاد یک سیستم اقتصادی جدید و امنیت همه جانبه بر روی زمین دنبال می‌شود.

ایران، روسیه، هند و چین، چارچوبی امیدوارکننده برای مشارکت راهبردی اوراسیا
این دکترای تاریخ معتقد است: ایران، روسیه، هند و چین – به عنوان چهار تمدن باستانی اوراسیا – چارچوبی امیدوارکننده برای مشارکت راهبردی اوراسیا به عنوان مبنایی برای همکاری‌های جهانی جدید تشکیل می‌دهند.

پیام انعکاس گسترده سفر پزشکیان در رسانه‌های روس
بلوف خاطرنشان کرد:‌ پرداختن گسترده رسانه‌های روسیه به سفر رئیس‌جمهور پزشکیان و انعکاس ویژه آیین امضای قرارداد جامع مشارکت راهبردی، گواهی بر علاقه زیاد جامعه روسیه به ایران و نیز همچنین به این رویداد بود.
وی ادامه داد: تحلیلگران روس در تفسیر پیام‌های این معاهده، از آن به عنوان اعلام آمادگی طرفین برای آغاز مرحله جدید در روابط دو جانبه و استفاده از ظرفیت‌های مشترک خود برای توسعه بخش‌های جدید بازار برای به حداقل رساندن پیامدهای فشار تحریم‌ها و گسترش همکاری‌ها در راستای منافع مردم دو کشور یاد کردند.
این شرق‌شناس روس یادآور شد: معاهده منعقد شده در ۱۷ ژانویه ۲۰۲۵ برابر با ۲۸ دی‌ماه ۱۴۰۳، مبانی مورد نیاز برای گسترش روابط دوجانبه در زمینه های مهمی مانند انرژی، پزشکی، بیوتکنولوژی، فضا، هواپیماسازی و خودروسازی، متالورژی، شیمی، مواد جدید، فناوری های لیزری، ارتباطات راه دور، فناوری اطلاعات و ساخت ابزار، کشتی سازی، حمل و نقل، کشاورزی، جنگلداری و شیلات، ساخت و ساز، بوم شناسی، بانکداری و گردشگری را فراهم می‌کند.

به گزارش ایرنا، مسعود پزشکیان و ولادیمیر پوتین رؤسای جمهور ایران و روسیه جمعه ۲۸ دی‌ماه ۱۴۰۳ در پایان مذاکرات دوجانبه و هیأت‌های بلندپایه دو کشور در کاخ کرملین، معاهده مشترک جامع راهبردی دو کشور را امضا کردند.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

پایش لحظه‌ای و مدیریت هوشمند زنجیره تامین فرآورده‌های نفتی اجرا می‌شود

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، تفاهم‌نامه مشترک در زمنیه اجرای طرح پایش لحظه‌ای و مدیریت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *