به گزارش روز دوشنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا، گزارش دفتر اطلاعات و داده های آب کشور نشان می دهد وضعیت کلی بارش ها چندان امیدوار کننده نیست.
براساس گزارش این دفتر ۱۷ استان از نظر بارشی با کاهش شدید روبرو هستند و این روند در حوضه های آبریز کشور هم تابعی از وضعیت بارش ها درهر حوضه آبریزو متفاوت است.
کشورمان از نظر حوضه های آبریز دارای ۶ حوضه اصلی آبریز شامل دریای خزر، دریاچه ارومیه، خلیج فارس و دریای عمان، فلات مرکزی، مرزی شرق و قره قوم است و این حوضه های اصلی به حدود ۳۱ حوضه درجه دو و ۹ حوضه مدیریت حوضه های آبریز تقسیم شده است.
براساس گزارش تازه موسسه تحقیقات آب و بر اساس پیشبینیهای انجام شده برای هفته جاری وقوع بارشها در مناطقی از شمال، شمال شرق، غرب و مرکز کشور مورد انتظار است و در این مناطق مقادیر تجمعی بارش ۲۵ تا ۵۰ میلیمتر پیشبینی شده است.
بر اساس تقسیم های حوضههای درجه ۱ کشور، حوضه دریای خزر با مقدار میانگین بارش ۶.۹ میلیمتر و بیشینه بارش ۶۰.۶ میلیمتر و حوضه خلیج فارس و دریای عمان با مقدار میانگین بارش ۳.۳ میلیمتر و بیشینه بارش ۴۴.۷ میلیمتر پربارانترین حوضههای درجه ۱ کشور، در هفته جاری خواهند بود.
همچنین حوضه مرزی شرق با مقدار میانگین بارش ۱.۵ میلیمتر و بیشینه بارش نقطهای ۱۲.۴ میلیمتر کم بارانترین حوضه درجه ۱ کشور است.
از میان حوضههای درجه ۲ کشور، حوضه رودخانههای بین سفیدرود و هراز با متوسط بارش ۲۷.۴ میلیمتر و بیشینه بارش ۶۰.۶ میلیمتر و حوضه کارون بزرگ با متوسط بارش ۹.۸ میلیمتر و بیشینه بارش ۴۴.۷ میلیمتر پربارانترین هستند.
از میان استانهای کشور گیلان، مازندران، اصفهان، چهارمحال و بختیاری و لرستان با بارش تجمعی ۲۵ تا ۵۰ میلیمتر در هفته جاری پر بارشترینهای کشور خواهند بود.
منبع