سرپرست دانشگاه اصفهان: دانشگاه‌ها باید آزادی عمل داشته باشند

به گزارش ایرنا، رسول رُکنی‌زاده، روز چهارشنبه در آیین تودیع و معارفه رییس دانشگاه اصفهان در تالار «پیامبر اعظم»(ص) این مرکز آموزش عالی افزود: دانشگاه‌ها بعنوان نهادهای علمی، نقش کلیدی در توسعه کشور دارند، اما ورود بیش‌ از حد نهادهای بیرونی به فضای دانشگاه، استقلال آنها را تحت تأثیر قرار می‌دهد و باعث کاهش بهره‌گیری از دانش می‌شود.

وی تاکید کرد: لازم است فرایندهای اداری اصلاح شود، نمی‌توان کلاس بدون استاد داشت و روند جذب اعضای هیات علمی نباید آن‌ قدر زمانبَر باشد که نخبگان از کشور فراری شوند، بلکه دانشگاه‌ها باید در برنامه‌ریزی‌های آموزشی استقلال بیشتری داشته باشند، همانطور که در گذشته تجربه موفقی در این زمینه وجود داشت که ادامه پیدا نکرد.

وی اظهار داشت: امیدوارم در دوران جدید، با حمایت وزارت علوم و سایر نهادهای مرتبط، شاهد تحول و پیشرفت دانشگاه اصفهان باشیم.

سرپرست دانشگاه اصفهان تصریح کرد: با وجود هجمه دشمن که درواقع یک جنگ شناختی است، امروز کشورمان با فرصت‌های بزرگی نیز روبه‌روست، هرچند گاهی هجمه‌های سختی بر ما تحمیل می‌شود که این فرصت‌ها را کمتر به چشم می‌آورد.

وی یادآور شد: سطح عقلانیت و اندیشه در جامعه ایران بطور چشمگیری افزایش یافته است و این ظرفیت بزرگ را نباید نادیده گرفت.

رکنی‌زاده تصریح کرد: بدون تردید ما در مسیر تمدن‌سازی هستیم و این فرآیند در حال شکل‌گیری بوده هرچند تمام ابعاد این تمدن هنوز مشخص نشده است ولی می‌تواند تاریخ ساز باشد.

وی با برشمردن نکات مثبت دوران مدیریت سه‌ساله گذشته دانشگاه اصفهان گفت: ارتقای فضای گفت‌وگو، ویژگی بارز این دوران بود و در این مدت افزون بر ۲۰۰ نفر از اعضای هیات علمی بطور مستقیم در مسائل مهم دانشگاه در قالب هیات‌های اندیشه‌ورز مشارکت کردند.

سرپرست دانشگاه اصفهان به فرصت‌سازی در دوران مدیریت قبلی این دانشگاه اشاره کرد و گفت: در سه سال گذشته فضایی در این مرکز علمی فراهم شد که هر فردی که تمایل به فعالیت داشت، امکان رشد، شکوفایی و بالندگی بیابد و نگاه راهبردی و کلان بعنوان یکی از اصول سیاستگذاری اساسی در برنامه‌ریزی‌ها مدنظر قرار گرفت که این رویکرد در دوره جدید نیز استمرار خواهد داشت.

سرپرست دانشگاه اصفهان: دانشگاه‌ها باید آزادی عمل داشته باشند

بازی‌های سیاسی را کنار بگذاریم

رئیس سابق دانشگاه اصفهان نیز در این مراسم گفت: همه باید همت کنیم و این «بازی‌های سیاسی مسخره» را کنار بگذاریم و برای پیشرفت دانشگاه اصفهان، دست در دست هم بکوشیم و آن را به جایگاه شایسته‌ خود برسانیم.

حسین هرسیج ادامه داد: امیدوارم همانطور که ورود ریاست جدید دانشگاه صادقانه بوده، خروج صادقانه ایشان بعنوان یکی از استادان برجسته، ممتاز و نمونه، در آینده نیز قابل انتظار است و بنده هم در این مساله نقش کوچکی داشتم و از وزیر علوم درخواست کردم تا در روند جابه‌جایی تسریع شود.

وی تصریح کرد: منافع دانشگاه از همه چیز مهمتر است، برای شخص بنده، مدیریت و پست هیچ ارزشی ندارد، چرا که با دید امانی که شهید رئیسی داشتند، مسوولیت‌ها باید بطور صادقانه و برای حفظ منافع کشور اعطاء شود.

هرسیج اظهار داشت: دانشگاه اصفهان در مدت سه سال گذشته در عرصه‌های مختلف علمی و پژوهشی بویژه هوش مصنوعی، علوم انسانی، هوافضا و فناوری‌های نوین، کارهای بزرگی انجام داد و مهمترین نکته این است که این حرکت‌ها باید تداوم داشته باشد.

رئیس سابق دانشگاه اصفهان خاطرنشان کرد: این مرکز عالی در حوزه هوش مصنوعی که یکی از ماموریت‌های اصلی مدیریت جدید استان معرفی شده، پیشتاز است و می‌تواند به کمک استان بشتابد و ما آمادگی خود را در این زمینه به استانداری اعلام کردیم و بعنوان دانشگاه برتر، مسوولیت این حوزه را پذیرفتیم.

وی تاکید کرد: باید این آگاهی در مدیران استان ایجاد شود که در دنیای امروز، آشنایی و تسلط به فناوری‌های نوین ضروریست و در کنار آن باید توجه ویژه‌ای هم به حفظ هویت ایرانی و اسلامی و تقویت فرهنگ بومی و ملی خود داشته باشیم.

به گزارش ایرنا، حکم رسول رُکنی‌زاده بعنوان سرپرست جدید دانشگاه اصفهان و جانشین حسین هرسیج رییس سابق این مرکز علمی، ۱۶ دی امسال از سوی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری صادر و در آن زمان مقرر شد که آیین تکریم و معارفه رسمی آنها با شروع نیمسال دوم تحصیلی انجام شود.

دانشگاه اصفهان با بیش از ۷۰ سال قدمت یکی از دانشگاه‌های جامع و برتر کشور محسوب می‌شود، این دانشگاه با احتساب دانشکده‌های خوانسار و شهرضا دارای حدود ۱۷ هزار دانشجو، ۷۲۰ عضو هیات علمی در ۴۱۰ رشته تحصیلی است.

سرپرست دانشگاه اصفهان: دانشگاه‌ها باید آزادی عمل داشته باشند


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

صفحهٔ درخواستی شما یافت نشد.

احتمالاً آدرس را اشتباه تایپ کرده‌اید. شما به طور خودکار به صفحهٔ اول هدایت خواهید …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *