به گزارش خبرنگار دفاعی ایرنا، امیر سرتیپ خلبان یوسف قربانی روز دوشنبه ۱۷ دی ماه ۱۴۰۳ در هفدهمین دوره جشنواره جوان سرباز نیروی زمینی ارتش که در ستاد فرماندهی این نیرو برگزار شد گفت: بحث شهید و سرباز و بحث اقتدار کلمه و واژهی است که از صدر اسلام بوده است. هر جامعه که نیروی انسانی جوان داشته باشد دارای مولفه قدرت است. سرباز یکی از مولفههای قدرت در هر میدانی است در چه در میدان نبرد چه در میدان اقتصاد چه در میدان فرهنگی در همه میادین نقش نیروی جوان نقش سرباز نقش اساسی و بی بدیل است که میتواند وضعیت میدان را تغییر دهد.
وی گفت: در هشت سال دفاع مقدس ۴۶ هزار شهید از ارتش داشته ایم که بخش عمدهای از آنها سربازان بوده اند، که در میدان نبرد نقش آفرینی کردند و جان شیرین خود را تقدیم این نظام، اسلام و قرآن کردند که مرزهای کشورمان از دسترسی دشمنان محفوظ بمانند.
سرتیپ فربانی با اشاره به کلام حضرت امیرالمومنین (ع) درباره اهمیت سرباز گفت: سرباز زینت، عزت و افتخار کشور است. همه ما این لباسی که پوشیدیم لباس سربازی است، این درجات بحثی جدا دارد اما همه لباسی که پوشیدیم لباس سربازی و شهادت و از خود گذشتگی و ایثار است. سرباز یعنی از خود گذشتن، ایثار، امنیت و اقتدار بنابراین زمانی که در این لباس قرار میگیریم احساس غرور میکنیم.
معاون هماهنگ کننده نیروی زمینی ارتش گفت: در صدر اسلام هم همین بود وقتی که جنگی در صدر اسلام می افتاد همه با هر وسیله که داشتند در رکاب حضرت امیر و پیامبر حضور پیدا می کردند و می جنگیدند. البته در زمان صدر اسلام این سازماندهی به این صورت وجود نداشته و امروز ارتش سازماندهی و ساختار پیدا کردند و نقش سربازی نقش اساسی است که خود رهبر معظم انقلاب هم می فرمایند که جوان و سرباز سرمایههای یک نظام هستند.
وی با بیان این که جوانانی که تحت اصول و فرماندهی ولایت باشند سربازانی که تحت تعالیم اسلامی و قرآنی باشند در دنیا نداریم. گفت: ۱۵۴۱ نفر سرباز حافظ قرآن داریم که در کدام کشور ما تعداد حافظ قرآن داریم حتی در کشورهای مسلمان هم نداریم. در مجموع ۲۱۱۰ نفر حافظ قرآن در سطوح نیروهای مسلح چه وظیفه، چه ستوان، چه درجه داروظیله داریم که این یک اقتدار ما در ارتش است. بحث های ۱۱ گانه که گفته شد اینها تاثیرگذار بر امورات جاری سربازان ما و در راستای اهداف و راهبردی برای نظام سربازی تدوین شده است.
وی در ادامه گفت: امروز صراط مستقیم ما همانطوری که فرمانده این نیرو هم بارها گفته اند در نبود پیامبر اعظم در نبود امام معصوم، ولی امر مسلمین رهبر معظم انقلاب است چراغ هدایت است. در جوامع غربی جوانها به کدوم سمت و سو می روند و اون شبیخون و تهاجم فرهنگی رهبری سالیان سال بر روی آن تاکید دارند.
معاون هماهنگ کننده نیروی زمینی ارتش با تاکید بر اینکه شما سربازان افسران جنگ نرم در مقابل تهاجم فرهنگی دشمن که بر علیه ما راه انداخته اند هستید گفت: اتفاقاتی که در سوریه و در سایر کشورهای اطراف ما افتاده، اگر سربازان شجاعی مانند کشور ما که در رکاب ولایت باشند داشتند همچنین چراغ هدایتی مانند رهبری که سکاندار کشور واسلام هستند در راس کشورشان داشتند چنین اتفاقاتی در این کشورها نمیافتاد.
سرتیپ قربانی گفت: اگر سربازانی مانند ما داشتند دیگر تروریست هایی مانند تحریر الشام جرات نمیکردند که به کشورشان چشم طمع داشته باشند بنابراین خیلی باید مواظب باشیم، ما که این لباس مقدس سربازی را پوشیدیم و مسلمان هستیم و سرباز هستیم باید دقت کنیم که گول و فریب نقشه هایی که کشورهای غربی و دشمنان هر روز و شب برای این نظام می کشند باشیم.
وی با بیان این که شما سربازان از مولفههای بیبدیل قدرت نظام مقدس اسلامی ایران هستید گفت: شما سفیرانی هستید هر کدام در قسمت های مختلف کشور باید نیرویی آموزش دیده برای دفاع از اسلام و کشور و قرآن باشید.
وی با بیان این که امروز جوانان در میادین مختلف نقش آفرینی میکنند گفت: امروز جوانهای ما در شرکتهای دانشبنیان کارهایی فوق العاده ای انجام دادند که یک نمونه آن ساخت سامانه های دید در شب بود در هوانیروز ارتش است. خیلی اتفاقات دیگری که همین سربازان انجام دادند.
سرتیپ قربانی بار دیگر گفت: هر کشوری که نیروی جوان داشته باشد، هر کشوری که سربازانی مثل شما داشته باشد خیال آن راحت است که کسی جرات ندارد به آن نگاه طمع داشته باشد. امروز سربازان ما در پاسگاههای مرزی مانند شیر ایستادند و قاطعانه از مرزها دفاع می کنند که یکی از خصوصیات حس وطن پرستی حس اسلامی بودن حس دفاع از اسلام و قرآن و کشور است لذا مواظب باشید کسی به مغز شما تجاوز نکند.
معاون هماهنگ کننده نیروی زمینی ارتش افزود: امروز دشمنان برای تک تک شما سربازان و جوانان کشور برنامهها دارد، مواظب خودتان و خانوادههایتان باشید.
وی ادامه داد: یکی از بحثهای دشمنان ما این است که با تبلیغات جامعه ما را پیر کنند یعنی ازدواجی صورت نگیرد و جامعه پیر شود، وقتی جامعه ای پیر شد دیگر قدرت و استقلال و توانمندی نمی تواند داشته باشد. باید در بحث فرزندآوری و ازدواجهای آسان و خیلی موارد دیگر برنامهریزی های اساسی انجام شود. البته در نیروی زمینی برای این کار برنامه ریزی های خوبی شده است چرا که بخش مهمی است.
وی تاکید کرد: همیشه باید گوش به فرامین مقام معظم رهبری ولی امر مسلمین باشد. زمانی که رهبری صحبتی می کند جوان های کشورهای دیگر به خیابان ها می آیند، بدلیل این که صحبت های رهبر معظم انقلاب از قلب و روح ایشان می آیند، نشان می دهد که ایشان دلسوز همه جوان های جهان و بالاخص کشور عزیز اسلامی هستند.
امیر سرتیپ دوم «اصغر علی پور» معاون نیروی انسانی ارتش گفت: شعار هفدهمین جشنواره جوان سرباز” سرباز امنیت آفرین حامی اقتدار ملی و مقاومت اسلامی” است. این جشنواره در ۱۱ محور برگزار شده است. که در این ۱۱ محور نفرات منتخبی از بین تعداد کثیری از سربازانی که به عنوان برتر معرفی شدند انتخاب شدند یعنی از بین برترینها باز برترینها را انتخاب کردیم.
وی گفت: این همایش در ۱۱ محور درباره صیانت و خدمت رسانی به کارکنان وظیفه که شامل “سرباز، دفاع امنیت و اقتدار ملی”، “سرباز ایثارگری و فداکاری”، “سرباز، وظیفه شناسی و اقدام برجسته”، “سرباز، امور فرهنگی و هنری و تبلیغاتی”، “سرباز، خلاقیت ابتکار و فناوری”، “سرباز، ورزش و تربیت بدنی”، “سرباز، نظم و انضباط اجتماعی”، “سرباز، دینداری و بصیرت”، “سرباز، مسئولیت پذیری و خانواده”، “سرباز سازندگی و تفکر بسیجی” و “سرباز، کارورزی و اشتغال پذیری” برگزار شد.
معاون نیروی انسانی نیروی زمینی ارتش افزود: همچنین در این جشنواره درباره عقیده سیاسی در ۹ رشته فراخوان دادند که صدها اثر در سطح نیروی زمینی جمع آوری کردند از بین این آثار ۲۲۹ اثر برتر انتخاب شدند، عکس، شعر، دلنوشته، سرود، تئاتر، فیلم کوتاه، نقاشی و پوستر به این جشنواره راه پیدا کردند.
وی ادامه داد: محورهای یازدهگانه در راستای نیروی زمینی و در راستای تدابیر فرمانده این نیرو است که کارهای خیلی خوبی در حوزه سرباز انجام شده است. این ۱۰ محور به اندازه یک کتابچه قطور است که نیروی زمینی در حوزه سرباز انجام داده و همه از برکات و دغدغههای امیر فرماندهی این نیرو است که یک دغدغه خاصی نسبت به امور سربازان دارند.
سرتیپ دوم علی پور گفت: امروز تغییر نگرشی در راستای تدابیر امیر فرمانده کل ارتش و امیر فرمانده نیروی زمینی نسبت به سربازان به وجود آمده یعنی از سرباز بهره ده به سرباز بهرهور که مهمترین دستاورد ارتش جمهوری اسلامی اسست که این فرهنگ در نیروی زمینی نهادینه شده و روز به روز شاهد ارتقاء این فرهنگ در نیروی زمینی و کارکنان وظیفه هستیم.
هفدهمین دوره جشنواره جوان سرباز نیروی زمینی ارتش روز دوشنبه ۱۷دی ماه ۱۴۰۳ با هدف تقدیر از سربازان نمونه و برتر در محورهای دفاع، امنیت، اقتدار ملی ایثارگری و فداکاری و تجلیل از برگزیدگان جشنواره فرهنگی – هنری سرباز در رشتههای فیلم کوتاه، شعر، دلنوشته، طراحی پوستر، نقاشی، سرود و کتابخوانی در ستاد فرماندهی نزاجا با حضور فرماندهان ارشد این نیرو برگزار شد.
منبع