به گزارش خبرنگار ایرنا صدیف بدری روز سه شنبه در جلسه شورای مرکزی مجمع ایثارگران متحد استان اردبیل درباره چالش تامین منابع مالی طرح نهضت ملی مسکن گفت: متقاضیان از پرداخت آورده ناتوان هستند البته بانکها متعهد شدند ظرف دو تا سه ماه به تعهدات خود عمل کنند.
وی خاطرنشان کرد: دولت برای آماده سازی واحدها منابع لازم را ندارد و همه منابع خود را برای آب و برق و گاز و آماده سازی واحدها هزینه کرده است و نمی تواند کمک ویژه ای به متقاضیان بدهد.
بدری افزود: صندوق توسعه ملی می تواند در این راستا کارگشا باشد و باید ساز و کارهای لازم برای بهره مندی از منابع صندوق توسعه ملی جهت کمک به متقاضیان مسکن برای تامین آورده شخصی آنها اندشیده شود.
نایب رییس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی با اذعان به مشکلات موجود در قوانین اجاره بها اظهار کرد: هر چه در شهرها تراکم می دهیم به نفع مالک است و برای مدیریت شرایط اجاره بها برنامه نتیجه بخشی نداریم.
وی افزود: شهرداری باید در قبال ساخت و سازها، واحدهایی را تملک کند و با زیر بهای بازار برای اجاره واگذار کند و شرکتهایی هم باید راه اندازی شود تا به جای فروش واحدها به سمت اجاره واحدهای مسکونی بروند.
نماینده مردم اردبیل،نمین، نیر و سرعین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: باید اجاره بها بر اساس ارزش منطقه ای ملک بسته شود در حالی که اجاره بر ارزش روز ملک مربوط است و این سبب افزایش اجاره بها می شود و هر چه قیمت خانه افزایش یابد، اجاره بها نیز زیاد می گردد.
بدری با بیان اینکه ۱۵ درصد مردم از بابت اجاره بها در ۱۵ سال قبل زیر خط فقر رفته اند، گفت: برای رفع این مشکل در بلند مدت باید آیین نامه ها و قوانین احداث ساختمان و تراکم در شهرها تغییر یابد و بین مسئولان و مردم برای حل آن فهم عمومی شکل بگیرد.
دولت قول داده با کمک به مردم از افزایش فشار ارز بکاهد
نماینده اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: بازار غیر رسمی ارز قابل کنترل نیست و این نقد را بر بانک مرکزی دارم و دلیل دوم در گرانی دلار، شرایط منطقه ای حاکی از وقایع سوریه و ناامنی روانی است که عده ای را به خرید و نگهداری ارز و دلار سوق داده است
بدری افزود: صرافی های اصلی در عمان و قطر در مدیریت قیمت ارز را نقش دارند و ما از طریق صرافی ها به مبادله کالا به کالا اقدام می کنیم و آنها نیز به نفع خود به افزایش قیمت دلار دامن می زنند.
وی ادامه داد: البته امکان مدیریت نرخ دلار وجود داشت تا تبعات آن کم باشد اما نشد و دولت قول داده آمد در یارانه و کمکهای دولتی از فشار افزایش بهای ارز بر مردم بکاهد اما برای سال بعد هم نمی توان پیشنهاد کرد که گرانی کاهش یابد.
۱۵ هزار مگاوات برق کمبود داریم
بدری همچنین درخصوص ناترازی های انرژی در کشور اظهار کرد: میزان تولید برق، ثابت و مصرف بیشتر است و از سوی دیگر نیروگاهها به روز نمی شود و حدود ۱۵ هزار مگاوات کمبود برق داریم و کمبودهای انرژی باید از انرژی اتمی، آبی و خورشیدی تامین شود.
بدری با بیان اینکه ظرفیت برق خورشیدی آنقدر نیست که کمبودها را جبران کند،خاطرنشان کرد: تامین نیاز برق بیشتر بر میدان گازی متمرکز است که آن هم محدودیت ظرفیت دارد
وی ادامه داد: در برنامه هفتم توسعه کشور، برنامه ریزی شده و وزیر نیرو هم کاربلد است و برنامه دارد و اگر دولت برای منابع مالی کمک کند مشکل را ظرف چند سال رفع خواهد کرد.
آب اردبیل باید از منابع خارج استان تامین شود
نماینده اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به محدودیت منابع آب در استان گفت: باید در این زمینه فکر اساسی شود و برای تامین، به آبهای خارج از حوزه استان متمرکز شویم..
وی اضافه کرد: ۵۰ میلیون متر مکعب آب باید از سد شهریار به اردبیل منتقل شود و برای این کار حدود ۲ هزار همت اعتبار نیاز است و سه تا چهار سال زمان لازم دارد.
بدری همچنین از انجام مطالعات برای انتقال آب از دریای خزر خبر داد و گفت: منابع آب شمال استان از جمله ارس،حتی جوابگوی نیاز شمال استان نیست و با اینکه استان آذربایجان شرقی کارهایی برای ایجاد حق آبه از شمال استان اردبیل انجام داده، اما آن تامین نخواهد شد چون کارهایی که در بالادست رود توسط ترکیه انجام شده موجب تضعیف منابع آبی می شود و این کشورها معمولا مصالح خود را مد نظر قرار می دهند.
نناینده مردم اردبیل،نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: انتقال آب از سد کوثر به اردبیل نیز از نظر اجتماعی منتفی است زیرا باید ابتدا به کل روستاهای کوثر آبرسانی کنیم و بعد آب را به اردبیل منتقل کنیم که امکان اجرا ندارد و با این اوصاف اگر از سوی مجمع نمایندگان استان اردبیل، مشکل آب استان را حل کنیم کار بزرگی انجام داده ایم.
تهاتر نفت بهترین منابع تامین اعتبار راه آهن اردبیل است
وی در ادامه در خصوص تامین منابع برای پروژه های عمرانی استان اظهار کرد: در بودجه سال آینده حدود ۱۳ ردیف بودجه را احیا کرده ایم تا رقم اعتباری خوبی با حدود ۳۰ درصد افزایش برای راه آهن اردبیل تامین شود و این را برای راههای استان نیز پیگیری می کنیم.
بدری در عین حال گفت: البته راههای استان و راه آهن اردبیل و پارس آباد با این منابع کامل نخواهد شد چون سرعت تورم بیشتر از افزایش اعتبارات است و راه حل بهتر، استفاده از تهاتر نفت است که آن هم مشکلات خود را دارد.
نماینده اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی در خصوص منطقه آزاد تجاری صنعتی استان اردبیل هم گفت: منطقه آزاد اردبیل در شرف انتخاب هیات مدیره است و طبق قانون باید از بیله سوار آغاز شود و گرمی و پارسآباد و غیره باید به تدریج به آن الحاق شود.
گروه دوستی پارلمانی ایران و آذربایجان برای بهبود روابط تلاش کند
دبیرکل مجمع ایثارگران متحد استان اردبیل هم در این جلسه گفت: در سالهای نه چندان دور، از مرز استان اردبیل ارتباط و رفت و آمد خوبی با جمهوی آذربایجان داشتیم و بر رونق اقتصاد دو طرف نیز تاثیرگذار بود.
سعید رضایی ادامه داد: در روابط دیپلماتیک، اصل بر منافع ملتهاست و باید از ظرفیت گروه دوستی پارلمانی ایران و جمهوری آذربایجان برای احیای روابط برادرانه با جمهوری آذربایجان استفاده شود.
وی از مجمع نمایندگان استان اردبیل خواست با مجمع ایثارگران متحد استان اردبیل، همکاری و همراهی بیشتری داشته باشند تا ایثارگران بتوانند در جهت مطالبه گری حقوق مردم و ترویج و تبیین ارزش های ملی، بهتر و بیشتر فعالیت کنند.
استان اردبیل با بیش از یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در شمال غرب ایران واقع شده است.
منبع