به گزارش خبرگزاری تسنیم از ری، مجتمع پردازش پسماند آرادکوه محل اصلی دپو و بازیافت زبالههای استان تهران است که روزانه 8 هزار تن زباله توسط سیم تریلرها و کامیونها به آن وارد شده و جهت امحا در سیر تأسیسات دفع و بازیافت پسماند قرار میگیرد.
تا پیش از این زباله و پسماند از سراسر کلانشهر تهران ازجمله شهرکهای صنعتی، مراکز بهداشتی و درمانی، خانگی و غیره برای بازیافت و دفع به این مجتمع ارسال میشد، اما بهتازگی ردپای زباله سایر استانها نیز در این مرکز دیده شد.
این مرکز روزانه بهطور متوسط 8 هزار تن انواع پسماندهای مختلف را تحویل میگیرد و باید با استفاده از تأسیسات مختلف در خصوص دفع و بازیافت پسماند در خطوط پردازش، سایت هوادهی تولید کمپوست، واحدهای پالایش کمپوست، سامانه زبالهسوز و واحد تصفیهخانه شیرآبه برای امحا و بیخطرسازی اقدام کند.
اخیراً و پس از انتشار گزارشی در خبرگزاری تسنیم مبنی بر ” انتقال زبالههای ساری به تهران” پرده از قراردادی با مدتی نا مشخص با هدف انتقال زباله ساری به آرادکوه برداشته شد که پس از آن با واکنشهای ضدونقیضی همراه بود و برخی مسئولین از انتقال پسماند به آرادکوه اظهار بیاطلاعی کردند و برخی دیگر نیز از شفافسازی موضوع خودداری کردند.
درنهایت مشخص شد زباله ساری به آرادکوه منتقلشده و دلیل این انتقال نیز نبود دستگاه زبالهسوز در ساری عنوان شد.
این اتفاق درحالی بود که مشخص شد دستگاه زبالهسوز آرادکوه نیز غیرفعال است و همین موضوع نیز حالا بر ابهامی جدید بر ابهامات ماجرای انتقال پسماند ساری به تهران افزود.
مردم کهریزک سالهاست که با مشکلات بوی نامطبوع ناشی از دفن پسماند، دریاچه شیرابه، ریزش شیرابه در خیابانها، آلودگی هوا، خاک و آبهای زیرزمینی و … دستوپنجه نرم میکنند و تاکنون مکرراً بر انتقال این مجموعه تأکید شده است اما اخیراً در اقدامی عجیب، زباله ساری نیز در این مرکز پذیرش شده است.
پذیرش زباله ساری و تذکر به شهرداری تهران
به دنبال بررسی انتقال زباله ساری به آرادکوه سوده نجفی در دویست و هشتاد و دومین جلسه شورا در تذکری با اشاره به موضوع مدیریت صحیح از سوی پسماند شهرداری تهران گفت: انتقال روزانه زبالههای یکی از شهرهای شمالی به آرادکوه به تأیید شهرداری تهران و شورای شهر ساری هم رسیده است. انتقال زبالههای ساری به آرادکوه تهران برای یک مدت کوتاهی به دلیل خرابی دستگاه زبالهسوز ساری انجام شد.
نجفی با نامناسب دانستن عملکردسازمان مدیریت پسماند و لزوم جلوگیری از ادامه انتقال زبالههای ساری به تهران گفت: زبالههای ساری در حالی به آرادکوه منتقل میشود که زبالهسوزی در آرادکوه نداریم.
محمد رستگاری رئیس اداره محیط زیست شهرستان ری نیز گفت: دستگاه زبالهسوز آرادکوه ظرفیت پذیرش روزانه 200 تن زباله را دارد اما مشکل اینجاست که این دستگاه به دلیل مشکلات فنی، ماههاست غیرفعال شده است.
وی در خصوص دریاچه شیرابه در آرادکوه ابراز داشت: دریاچه شیرابه با شکل و شمایل سالهای پیش وجود ندارد و در حال حاضر با بازچرخانی شیرابه اقدام به تصفیه کرده که بخشی از آن بهصورت تبخیری از بین میرود و بخشی نیز جذب یا بازچرخانی مجدد میشود البته این روش مورد تأیید محیطزیست نیست.
به گزارش خبرگزاری تسنیم در خبر اولیه از حسین یوسفی نائب رئیس شورای شهر ساری که در 10 آبان ماه منتشر شده، بر انتقال زباله ساری به آرادکوه به جهت دفع در دستگاه زبالهسوز تهران تأکید شده و این در حالی است که آرادکوه چند ماهی است که زبالهسوز ندارد و دفع پسماند به شیوه سنتی انجام میشود.
حجم زباله وارد شده به آرادکوه از سطح تهران 8 هزار تن بهصورت روزانه است اما ظرفیت تنها زبالهسوز این مجموعه که ماههاست غیرفعال شده، 200 تن در روز است که با این حساب در صورت فعالیت مجدد این زبالهسوز همچنان بخش زیادی از پسماند ورودی به آرادکوه به شیوه سنتی رفع خواهد شد.
حالا باید دید وقتی زبالهسوز آرادکوه ماههاست فعالیتی نداشته، تکلیف هزاران تن زبالهای که از ساری به تهران آمده چه میشود؟ آیا این زبالهها سرانجام در تهران دفن میشوند؟
انتهای پیام/
منبع