رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد می‌شوند


به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سال‌های اخیر در مرحله اول به دلیل تهاجم نظامی روسیه به اوکراین و در مرحله بعدی به خاطر هراس از کاهش تعهدات دفاعی ایالات متحده در خصوص حفظ امنیت آنها در دوره دوم ریاست جمهوری دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا که از منتقدان سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است، هزینه‌های دفاعی خود را افزایش داده‌اند.

بر اساس گزارش رویترز، با وجود اینکه اکثر متحدان ایالات متحده در اروپا در سال‌های اخیر هزینه‌های نظامی خود را تا ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی خود افزایش داده‌اند اما ترامپ همچنان بر افزایش این رقم تا ۳ درصد از تولید ناخالص داخلی آنها اصرار خواهد کرد.

گزارش رویترز می‌افزاید: از سوی دیگر مقامات ارشد اتحادیه اروپا عقیده دارند که کشورهای این قاره همچنین باید نحوه هزینه‌های دفاعی خود را تغییر دهند و از آنها می‌خواهند که برای توسعه و خرید تسلیحات مورد نیاز خود، به‌ صورت گروهی اقدام کنند تا از این طریق علاوه بر برخورداری آنها از صرفه اقتصادی، از ایجاد پراکندگی در بازار دفاعی اروپا هم کاسته شود.

در ادامه گزارش رویترز آمده است: بر همین اساس گروه‌هایی هر کدام شامل چندین کشور اروپایی تشکیل شده است که هر یک از این گروه‌ها در چارچوب یکی از چهار طرح کلی توسعه دفاعی و نظامی اعلام شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا (EDA) با یکدیگر مشارکت و همکاری خواهند کرد.

چهار طرح کلی توسعه دفاعی و نظامی اعلام شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا (EDA) عبارت از توسعه در حوزه دفاع هوایی و موشکی، توسعه در حوزه جنگ الکترونیک، توسعه در حوزه پهپادهای انتحاری و توسعه در حوزه کشتی‌ها و شناورهای جنگی است.

در همین ارتباط جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم در تائید و تمجید از این سیاست و رویکرد اقدام گروهی اعضای اتحادیه اروپا در حوزه دفاعی و نظامی، در بیانیه‌ای اظهار کرد که اگرچه تلاش‌های ملی کشورهای اروپایی در حوزه ارتقای ظرفیت‌های دفاعی و نظامی امری لازم و ضروری است اما کافی نیست و رسیدن به موفقیت در این حوزه، اقدام گروهی و فراملی این کشورها را طلب می‌کند.

بورل در ادامه تاکید کرد که چشم‌انداز ژئوپلیتیکی قاره اروپا بر ضرورت همکاری هرچه بیشتر کشورهای این قاره در حوزه دفاعی و نظامی در کنار افزایش هزینه‌های اختصاص یافته به این حوزه تاکید دارد تا این کشورها بتوانند برای جنگ‌های شدید احتمالی در آینده آماده باشند.

آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا اعلام کرده است که در چارچوب این چهار طرح کلی ارائه شده، ۱۸ کشور اروپایی از کشورهای بزرگی مانند آلمان، فرانسه و ایتالیا تا کشورهای کوچکی مثل قبرس و لوکزامبورگ در خصوص همکاری در حوزه دفاع هوایی، ۱۷ کشور در خصوص همکاری در حوزه پهپادهای انتحاری، ۱۴ کشور در خصوص همکاری در حوزه جنگ الکترونیک و هفت کشور هم در خصوص همکاری در حوزه کشتی‌ها و شناورهای جنگی با هم به توافق رسیده‌اند.

جنگ الکترونیک به عنوان یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا که کارایی و قابلیت خود را در درگیری اوکراین در زمینه مسدود کردن یا ایجاد اختلال در رسیدن سیگنال‌های هدایتگر به تسلیحات هدایت‌شونده مانند هواپیماهای بدون سرنشین یا پهپادهای انتحاری به اثبات رسانده است، به‌ عنوان یکی از فناوری‌های حیاتی و کلیدی در این جنگ ظاهر شده و توجهات را به خود معطوف کرده است.

در بیانیه آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا بدون اشاره به ارزش مالی این قراردادهای مشترک دفاعی و نظامی یا نام بردن از شرکت‌های تسلیحاتی دخیل در این قراردادها، تاکید شده است که دامنه قراردادهای مشترک دفاعی و نظامی امضا شده در چارچوب این چهار طرح کلی، طیفی از قراردادهای کوتاه‌ مدت در زمینه نوسازی سلاح‌های موجود تا انعقاد قراردادهای بلندمدت برای به خدمت گرفتن تسلیحات نوین و مدرن را شامل می‌شود.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

تاکید ۸۰۰ خانواده نظامیان رژیم صهیونیستی بر لزوم توقف جنگ در غزه

به گزارش پنجشنبه شب ایرنا به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین، شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *