به گزارش روز جمعه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: هنوز مشخص نیست که آیا مقامهای شرکتکننده در این مذاکرات از سوی دولتهای آمریکا و روسیه فرستاده شده بودند یا خیر؟ اما آنها از تجربه دیپلماتیک و امنیتی برخوردار بودند.
بر اساس گزارش رویترز اگرچه بسیاری از جزئیات این جلسات مشخص نشده است از جمله اینکه آیا اوکراینیها در آنها حضور داشتند؟، یا اینکه این جلسات از چه زمانی شروع شده و چه مواردی را شامل میشده است اما نفس برگزاری این جلسات حکایت از این دارد که تلاشهای واشنگتن و مسکو برای پایان دادن به جنگ در اوکراین حتی در دوران جو بایدن رئیس جمهور سابق آمریکا که روابط دو کشور به مرز انجماد رسیده بود هم در جریان بوده است.
گزارش رویترز میافزاید: وزارت خارجه سوئیس تائید کرده که جلساتی بین طرفین درگیری در اوکراین از گذشته به طور منظم در این کشور برگزار شده و این وزارتخانه در جریان برگزاری آن جلسات بوده است اما این جلسات از طرف مقامهای رسمی دو کشور سازماندهی و برگزار نمیشدند.
بر اساس گزارش رویترز، شبکه خبری ان بی سی هم سال گذشته میلادی (۲۰۲۴) در گزارشی خبر از برگزاری مذاکرات محرمانهای داد که مقامهای سابق امنیتی آمریکا و مقامهایی که گمان میرود نزدیک به کرملین بودند در آن مذاکرات شرکت داشتند.
در گزارش رویترز آمده است: مذاکرات غیررسمی میان کشورها که از آن به عنوان «شیوه دوم» یاد میشود، به ایجاد ارتباطات بهتر میان طرفهای عمیقاً بیاعتماد به یکدیگر کمک میکند اما در حال حاضر این مذاکرات محرمانه میان واشنگتن و مسکو ممکن است اهمیت خود را از دست داده باشد چرا که مقامهای ایالات متحده و روسیه در هفتههای اخیر کانالهای رسمی گفت وگو با یکدیگر را ایجاد کردهاند.
به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ در تماسی تلفنی با یکدیگر گفت وگو و برای دیدار حضوری توافق کردند.
وزیران خارجه روسیه و آمریکا نیز شنبه ۲۷ بهمنماه ۱۴۰۳ در تماس تلفنی بر پایبندی خود به همکاری برای حل و فصل مسائل دوجانبه، مناقشه اوکراین و همچنین فلسطین تأکید کردند.
در پی این تماسها، هیاتهای روسیه و آمریکا به ریاست وزیران خارجه دو کشور ساعت ۱۰:۳۰ صبح سهشنبه ۳۰ بهمن (۱۱ صبح به وقت تهران) گفت وگوهای خود را در شهر ریاض پایتخت عربستان آغاز کردند.
هیاتهای روسیه و آمریکا به مدت حدود چهار ساعت و نیم در شهر ریاض پایتخت عربستان سعودی با یکدیگر گفت وگو کردند.
جنگ اوکراین در پی بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو و گسترش نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد.
منبع