به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین اعلام کرد که قطر و تعدادی از کشورهای دیگر مایل به میزبانی مذاکرات هستند اما شرایط هنوز مناسب نیست.
پسکوف اضافه کرد که روسیه از قطر و «بسیاری» ازچچ دیگر کشورها به خاطر ابراز علاقه به میزبانی مذاکرات درباره پایان دادن به جنگ در اوکراین تشکر کرده است، اما شرایط هنوز مناسب نیست.
وی بیان کرد: بسیاری از کشورها آمادگی خود را برای میزبانی اعلام کرده اند و ما از همه کشورها از جمله قطر به خاطر چنین حسن نیتی سپاسگزاریم.
از زمان حمله روسیه به اوکراین در فوریه 2022، این کشور حاشیه خلیج فارس در ماههای اخیر، در تبادل اسرا و شهروندان بین روسیه و اوکراین میانجیگری کرده است.
قطر در بیانیه ای اعلام کرد که توسعه رویکردش به میانجیگری و حل مناقشه از طریق روش های صلح آمیز، مطابق با اصول حقوق بین الملل است.
والنتینا ماتوینکو، رئیس مجلس علیای روسیه روز دوشنبه گفت که ممکن است تلاش هایی برای آغاز مذاکرات صلح با اوکراین در سال آینده صورت گیرد.
در همین حال، ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین گفته است که او به دنبال پایان زودهنگام جنگ است و اگر عضویت کییف در ناتو قطعی باشد، اوکراین میتواند بعداً از طریق دیپلماسی سرزمینهای اشغالی را پس بگیرد.
این نشان دهنده تغییر موضع قبلی زلنسکی است، چرا که او پیشتر گفته بود که پایان جنگ مشروط به بازگرداندن سرزمین های تصرف شده اوکراین توسط روسیه است.
نیروهای روسیه حدود 20 درصد از خاک اوکراین را در کنترل خود دارند و به تازگی سریعتر از روزهای آغازین جنگ پیشروی کردهاند.
آخرین اظهارات رئیس جمهور اوکراین همچنین چند هفته پس از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده، بیان شده است.
ایالات متحده از سال 2022 بیش از 64.1 میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین ارائه کرده است، اما ترامپ که قرار است در ژانویه به قدرت برسد، اعلام کرده است که می خواهد به جنگ پایان دهد، که بسیاری آن را مستلزم حل و فصلی می دانند که به ضرر کییف خواهد بود.
کرملین بارها گفته است که با زلنسکی مذاکره نخواهد کرد مگر اینکه اوکراین از جاه طلبی خود برای پیوستن به ناتو دست بردارد و نیروهای خود را از مناطقی که اکنون تحت کنترل نیروهای روسیه است خارج کند. اوکراین روز سه شنبه اعلام کرد که برای تضمین امنیت آینده خود به چیزی کمتر از عضویت در ائتلاف نظامی به رهبری آمریکا رضایت نخواهد داد.
دولت رو به پایان جو بایدن به دنبال تقویت اوکراین قبل از ترک قدرت است و به ارتش این کشور اجازه داده از موشکهای دوربرد ساخت آمریکا برای حمله به روسیه استفاده کند.
روز دوشنبه دولت بایدن در جدیدترین اقدام، بسته کمک نظامی دیگری به کییف این بار به ارزش 725 میلیون دلار را تصویب کرد.
هفته گذشته ترامپ یک ژنرال بازنشسته به نام کیت کلوگ را به عنوان فرستاده ویژه خود در جنگ روسیه و اوکراین انتخاب کرد.
اوایل سال جاری، کلوگ یک مقاله راهبردی نوشت که خواستار به تعویق انداختن عضویت اوکراین در ناتو «برای مدت طولانی» در ازای «توافق صلح با تضمینهای امنیتی» شد.
انتهای پیام/
منبع