به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، «علی حسن خلیل» معاون سیاسی «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان طی سخنانی در آستانه مراسم تشییع پیکر پاک شهیدان سید حسن نصرالله و سید هاشم صفی الدین، به رابطه جنبش امل با حزبالله و شخص شهید سید حسن نصرالله پرداخته و اعلام کرد: از دست دادن شهید سید حسن نصرالله یک ضایعه و مصیبت بزرگ، تنها برای یک حزب یک گروه خاص نیست؛ بلکه ضایعهای برای جنبش امل، حزب الله، همه لبنانیها و کل امت اسلامی است.
شهید نصرالله نماد مبارزه با ظلم است
معاون نبیه بری در گفتگو با المیادین در چارچوب ویژه برنامه تشییع پیکر رهبران شهید مقاومت تاکید کرد: جنبش امل با شهادت سید حسن نصرالله یک رهبر و نماد بزرگی را از دست داد که بخشی از مکتب امام سید موسی صدر بود. شهید نصرالله به پروژه امام موسی صدر ایمان داشت و برای تحقق اهداف آن مبارزه کرد و تبدیل به یک الگو در این زمینه شد. شهید نصرالله الگوی مبارزه با ظلم، نه تنها در سطح جنبش حزب الله یا یک تشکیلات خاص، بلکه در سطح همه کسانی که دغدغه آزادی، عدالت، مقاومت و مبارزه با ظلم را دارند،بود.
وی افزود: ما بعد از شهادت سید حسن نصرالله خلأ بسیار بزرگی را احساس میکنیم که شاید اکنون تاثیر آن مستقیماً مشهود نباشد و از دست دادن ایشان مصیبت بزرگی است. ما تلاش میکنیم که بیش از قبل در مسیری که شهید نصرالله در یک دوره طولانی با آقای نبیه بری در سطح روابط جنبش امل و حزب الله سازماندهی کردند، حرکت کنیم.
روایت اولین دیدار سید مقاومت و نبیه بری
علی حسن خلیل در مورد احساسی که بعد از شنیدن خبر شهادت سید نصرالله داشت گفت: هیچ واژهای نمیتواند غم و شوک عمیقی که من بعد از شنیدن این خبر متحمل شدم را توصیف کند و این غم همواره برای ما تازه است. من تجربه طولانی در روابط مستقیم با شهید سید حسن نصرالله داشتم و بعد از آغاز دبیرکلی ایشان در جنبش حزب الله در سال 1992 ،طی اولین دیداری که شهید نصرالله و آقای نبیه بری داشتند، من هم در آن جلسه حاضر شدم.
این مقام پارلمانی لبنان خاطرنشان کرد: آقای نبیه بری در آن زمان هیچ شناخت مستقیمی از شهید سید حسن نصرالله و یا هیچ تماس مستقیمی با ایشان نداشت، اما اولین دیداری که میان آنها انجام شد بسیار صمیمی و تاثیرگذار بود. آقای بری بعد از دیدار با شهید نصرالله بسیار احساس خوشحالی داشت و گفت که سید حسن نصرالله روابط میان جنبش امل و حزب الله را توسعه میدهد و در مرحله دوم وضعیت خوب و ویژهای برای شیعیان و مسلمانان به وجود خواهد آورد. همچنین آقای نبیه بری گفت که سید حسن نصرالله با وجود سن کمی که دارد میتواند یک مشارکت ملی بیسابقه ایجاد کند.
داستان برادری شهید نصرالله و نبیه بری
وی ادامه داد: رویکرد شهید سید حسن نصرالله در آن زمان حتی بدون بازخوانی عمیق، نشان میداد که ایشان از رهبر یک حزب به رهبری بزرگ و فراتر از مرزهای لبنان تبدیل خواهد شد. دیدارهایی که میان شهید سید حسن نصرالله و آقای نبیه بری انجام میشد، ممکن است بیش از 50 جلسه بوده باشد و نمیتوان به طور دقیق آمار آن را ارائه داد. قبل از سال 2006 و زمانی که رفت و آمد با سید مقاومت راحتتر بود، آنها بیشتر با یکدیگر دیدار میکردند و گاهی شهید نصرالله به دیدار نبیه بری میآمد و گاهی برعکس. اما بعد از سال 2006 بر اساس ملاحظات امنیتی، آقای نبیه بری تاکید میکرد که تنها او باید به دیدار شهید نصرالله برود.
علی حسن خلیل تصریح کرد: در آن زمان آقای نبیه بری تاکید داشت تنها چیزی که مهم است، محافظت از سید حسن نصرالله است؛ زیرا او شریک مقاومت، شریک امور عمومی و ویژه و شریک دغدغههای مشترک لبنان، لبنانیها و همه مسلمانان و اعراب است. ماهیت این روابط صمیمانه میان نبیه بری و شهید سید حسن نصرالله بسیاری از موانع را میان آنها شکست. در سطح شخصی یک دوستی و صمیمیت استثنایی میان این دو وجود داشت؛ به گونهای که توسعه روابط آنها به جایی رسید که کاملا یکدیگر را درک میکردند و بسیار با هم صمیمی بودند. آنچه که شهید سید حسن نصرالله میگفت نبیه بری به خوبی میفهمید و آنچه که نبیه بری میگفت شهید نصرالله به خوبی درک میکرد و اشتراکات زیادی با هم داشتند.
این مقام ارشد لبنانی ادامه داد: همه جلسات آقای نبیه بری با شهید سید حسن نصرالله روی زمین بود و در طبقات چهارم، پنجم یا ششم یعنی در مکانهای عادی انجام میشد. شهید سید حسن نصرالله، نبیه بری را همواره برادر بزرگ خود خطاب میکرد و راز این رابطه مستحکم و اعتماد تزلزل ناپذیر میان این دو رهبر بزرگ این بود که موضع شهید سید حسن نصرالله در قبال جنبش امل بر مبنای پروژه امام موسی صدر قرار داشت و همین مسئله بنیان و ستون اعتماد استثنایی میان سید مقاومت و نبیه بری بود که حتی از چارچوبهای رهبری هم فراتر رفت. این اعتماد همچنین به دلیل درک این دو نفر از یکدیگر بود و شهید سید حسن نصرالله به خوبی میدانست که نبیه بری یک فرد مومن، وطن دوست، متعهد به اولویت وحدت موضع و مقوله مقاومت در برابر دشمن صهیونیستی است و عمر خود را در این خط سپری کرد و از لبنان، وحدت، استقلال، حاکمیت و همزیستی لبنان دفاع نمود.
به گفته معاون رئیس پارلمان لبنان، رابطه شهید سید حسن نصرالله و نبیه بری درسی برای نسلهای آینده است تا بدانند چگونه دو انسان چگونه میتوانند یک رابطه عادی را به یک اتحاد مستحکم و ناگسستنی تبدیل کنند. آنها درباره مسائل مختلف لبنان از جمله انتخابات پارلمانی گفتگوهای موثری با یکدیگر داشتند.
روابط گسترده سید مقاومت با شخصیتهای سیاسی
علی حسن خلیل درباره ویژگیهای شخصیتی شهید سید حسن نصرالله گفت: ایشان شخصیتی ممتاز داشت و در اوج اخلاق و انسانیت با همه رفتار میکرد و نسبت به طرف مقابل خود فارغ از اینکه هر کسی باشد، احساس مسئولیت داشت. ایشان همچنین با شخصیتهای سیاسی لبنان رابطه بسیار خوبی داشت و من یک بار در جلسهای که نبیه بری، میشل عون رئیس جمهور سابق لبنان و سلیمان فرنجیه، رئیس جریان المرده در سال 2015 در خصوص بحثهای مربوط به انتخاب رئیس جمهور با شهید نصرالله داشتند حاضر شدم. در این دیدار شهید نصرالله تلاش داشت تا موانع میان نبیه بری و میشل عون را برای به نتیجه رسیدن پرونده ریاست جمهوری بشکند و سعی داشت دو طرف را ناراحت نکند و میان آنها صلح و آشتی برقرار نماید.
علی حسن خلیل گفت: از میان شخصیتهای سیاسی مورد اعتماد شهید نصرالله میتوان به سلیمان فرنجیه و میشل عون اشاره کرد که سید مقاومت رابطه بسیار خوب و محبت آمیزی با آنها داشت. شهید نصرالله سعی میکرد با همه ارتباط برقرار کند؛ از رابطهاش با رفیق حریری، نخست وزیر فقید لبنان تا همه شخصیتهای سیاسی که در دورههای مختلف روی کار آمدند. حتی شهید نصرالله با وجود اختلافات زیادی که با ولید جنبلاط، رئیس سابق حزب سوسیالیست ترقی خواه لبنان داشت، اما به او احترام میگذاشت و در اوج اختلافات هم تاکید میکرد که باید روابط حفظ شود.
روایت سخنرانی معروف شهید نصرالله بعد از پیروزی در جنگ جولای
معاون رئیس پارلمان لبنان به اولین دیدار شهید نصرالله و نبیه بری بعد از جنگ جولای 2006 اشاره کرد و گفت: در آن زمان سید مقاومت و نبیه بری زمانی که روبروی هم ایستادند هیچ چیز نگفتند و همدیگر را محکم در آغوش گرفتند و در حالی که دستهای خود را روی دوش یکدیگر انداخته بودند به طبقه سوم یک ساختمان ویران شده رفتند. و در آنجا جلسه خود را برگزار کردند. من در آن لحظه شوکه و یخ زده بودم و واقعاً این احساس برادرانه، اشتیاق و احساس پیروزی که در میان آن دو وجود داشت را به خوبی احساس میکردم.
وی افزود: شهید سید حسن نصرالله در آن زمان میخواست در جشن پیروزی در روز بعد از جنگ حاضر شود و به نبیه بری گفت که میخواهم از تو سوالی بپرسم، برادران به من توصیه میکنند که در این جشن حاضر نشوم. نبیه بری هم به ایشان گفت: من هم با برادران هم نظر هستم؛ زیرا ما در برابر دشمنی خیانتکار قرار داریم که به هیچ چیزی پایبند نیست و از شما میخواهم که جانتان را به خطر نیندازید و به این جشن نروید. اما شهید نصرالله پاسخ داد که من میخواهم بروم و نمیتوانم در برابر این همه انسانی که برای شنیدن سخنان من آمدند و احساس پیروزی دارند پنهان شوم و حتی اگر 5 دقیقه هم در این جشن حاضر گردم باز هم میروم. ایشان در آن زمان به میان مردم رفت و سخنان معروف خود را خطاب به آنها گفت: ای شریفترین مردم و ای پاکترین مردم.
با شهادت سید نصرالله، نبیه بری تکهای از وجودش را از دست داد
علی حسن خلیل در مورد واکنش نبیه بری بعد از شنیدن خبر شهادت سید حسن نصرالله گفت: من به همراه حاج احمد بعلبکی، خبر شهادت ایشان را به نبیه بری رساندیم. در آن زمان آقای نبیه بری پشت میز ایستاده بود و زمانی که خبر را شنید سرش را پایین انداخت و بغض کرد و فهمیدیم که میخواهد گریه کند. بنابراین بیرون رفتیم و در را بستیم. بعد از 5 دقیقه مجدداً وارد شدیم و آقای نبیه بری گفت که «ما بخشی از خودمان را از دست دادیم و من تکهای از وجودم را از دست دادم، نمیدانم چگونه با نبودن سید کنار بیایم». اصلاً نمیتوانم میزان خلأ و اضطرابی را که بعد از از دست دادن فردی مانند سید حسن نصرالله در ما ایجاد شده است توصیف کنم و جناب نبیه بری نیز همین حال را دارد.
وی ادامه داد: چند روز بعد به ما اطلاع دادند که جناب سید هاشم صفی الدین به عنوان دبیرکل جدید حزب الله انتخاب شده و البته این مسئله رسماً اعلام نشده بود. ما احساس کردیم که باید همه خودمان رو جمع و جور کنیم و با واقعیت جدید کنار بیاییم. خیلی سخت بود که ما از دست دادن سید را قبول کنیم اما همه تلاش خودمان را کردیم که با ساز و کارهای جدید امور را پیش ببریم. اما متاسفانه چند روز بعد جناب سید هاشم صفی الدین هم به شهادت رسید و امور پیچیدهتر شد.
مقاومت سرپاست و بازهم توطئههای دشمن را شکست میدهد
این مقام لبنانی تصریح کرد: اما حزب الله توانست خیلی زود خودش را احیا کند و قواعد ارتباط، هماهنگی و مدیریت سیاسی را حفظ نماید. آنچه که در این جنگ رخ داد میخواست کل واقعیت سیاسی لبنان را در داخل و در سطح برخورد با دشمن صهیونیستی تغییر دهد. در حال حاضر ماندن دشمن صهیونیستی در 5 نقطه لبنان بیانگر آن است که میخواهد باجگیری یا فشار بیشتری را به سطح سیاسی لبنان وارد کند.
علی حسن خلیل درباره وضعیت جامعه شیعیان در لبنان و توطئهای که برای به حاشیه بردن آنها وجود دارد گفت: این توطئهها از سوی دشمن صهیونیستی مسئله جدیدی نیست و همواره وجود داشته است. امروز برخی معتقدند که میتوانند از آنچه که در جنگ رخ داد در راستای منافع خود سوء استفاده کنند؛ اما ما هرگز احساس ترس و اضطراب نمیکنیم و شکست نمیخوریم، بلکه شیعیان یک گروه پایدار و با نقش ملی هستند و امام موسی صدر فرمودند که همه گروههای لبنانی باید در خدمت کشور باشند.
معاون رئیس پارلمان لبنان در پایان تاکید کرد: ما همانطور که قبلاً از لبنان دفاع میکردیم، اکنون نیز جزء جدا نشدنی نهادهای سیاسی و اداری کشور هستیم. ما احساس بحران نمیکنیم، ما نه شکست خوردهایم و نه زخمی هستیم. درست است که ما بسیاری از رهبران و نمادها و مردم خود را از دست دادیم اما این فداکاریهایی است که ما پذیرفتهایم و میدانستیم کار راحتی در پیش نداریم. ما اکنون آمادهایم و از همه شرکای وطن میخواهیم که در راستای احیای لبنان قدرتمند و مستقل تلاش کنند.
انتهای پیام/
منبع