روایت «اینترسپت» از پرونده کارمند «سیا» متهم به افشای اطلاعات محرمانه مرتبط با ایران


به گزارش روز شنبه ایرنا، تارنمای نشریه «اینترسپت» در این باره مدعی شد: یک دادستان فدرال در آمریکا در حالی که تلاش می‌کرد تا قاضی پرونده را متقاعد کند که یک کارمند «آژانس مرکزی اطلاعات» (سیا) متهم به نقض «قانون جاسوسی» ایالات متحده را به زندان بفرستد، گفت که افشای اسناد طبقه‌بندی شده درباره آماده‌سازی حمله [رژیم صهیونیستی] به ایران، اسرائیل را مجبور کرد تا حمله خود را در بحبوحه تنش‌های شدید در خاورمیانه به تعویق بیاندازد.

با این حال، ایوان دیویس قاضی پرونده آصف ویلیام رحمان، کارمند سازمان سیا متهم به افشای برنامه‌های جنگی اسرائیل را قبل از محاکمه تحت بازداشت خانگی و کنترل با «جی‌پی‌اس» در خانه پدرش قرار داد.

طبق این گزارش، آصف رحمان ۳۴ ساله به افشای تحلیل‌های محرمانه‌ ماه اکتبر (مهر/آبان) متهم شده است که درباره تدارکات اسرائیل برای حمله به ایران بود. این تحلیل‌ها که بر اساس تصاویر ماهواره‌ای بود، شامل جزئیاتی درباره موشک‌ها و هواپیماهایی بود که می‌توانستند در این حمله استفاده شوند.

«اینترسپت» با اشاره به اینکه بزرگترین سوال در پرونده علیه رحمان، انگیزه اوست، نوشت: این افشاگری باعث شرمساری مقامات آمریکایی شد چرا که در حال جاسوسی از متحد خود [رژیم صهیونیستی] بودند.

در همین حال، تحقیقات برای یافتن منشا افشاگری آغاز شد و رحمان در ۱۲ نوامبر (۲۲ آبان) توسط «اف‌بی‌آی» در کامبوج دستگیر شد. اسناد قانونی نشان می‌دهند که او در سفارت آمریکا در شهر پنوم‌پن، پایتخت کشور کامبوج، مشغول به خدمت بوده است. دستگیری رحمان در پنوم‌پن اولین بار توسط روزنامه «نیویورک تایمز» گزارش شد.

این گزارش می افزاید: با اینکه دادستان‌ها ادعایی مبنی بر همکاری رحمان با یک دولت خارجی را مطرح نکردند، اما در روز جمعه تلاش کردند او را در بازداشت خانگی نگه دارند چرا که با اتهام افشای ۲ سند مواجه است. در مقابل، دیویس قاضی پرونده به رحمان اجازه آزادی داد و دولت آمریکا اعلام کرد که علیه این تصمیم درخواست تجدیدنظر خواهد کرد.

در حالی که نه دادستان‌ها و نه وکلای رحمان درباره انگیزه احتمالی رحمان صحبتی نکرده‌اند، یک سری سوابق آنلاین که توسط «اینترسپت» کشف شده، نشان می‌دهد که او از سنین جوانی به موضوعات «عدالت اجتماعی» علاقه‌مند بوده است.

بر اساس این گزارش، رحمان، اهل شهر سینسیناتی در ایالت اوهایو آمریکا و فارغ التحصیل دانشگاه «ییل» است و از سال ۲۰۱۶ در سازمان سیا مشغول به خدمت بوده است.

حمله با تاخیر رژیم صهیونیستی به ایران

در ادامه گزارش «اینترسپت» آمده است: جالب‌توجه‌ترین اطلاعات افشاشده در جلسه دادرسی روز جمعه ممکن است ادعای یک دادستان فدرال باشد مبنی بر اینکه وقتی این اسناد در یک کانال تلگرامی حامی ایران منتشر شد، اسرائیل مجبور شد که حمله به ایران را برای مدت نامشخصی به تاخیر بیاندازد.

تروی ادواردز دستیار دادستان ایالات متحده مدعی شد که افشای اطلاعات، رژیم اسرائیل را وادار کرد تا حمله خود علیه ایران را به تاخیر بیندازد.

طبق این گزارش، این افشاگری‌ها برای اولین بار در ۱۷ اکتبر (۲۶ مهر) در رسانه‌های اجتماعی منتشر شد، زمانی که اسرائیل به طور گسترده مشغول آماده‌سازی حمله به ایران بود. رژیم صهیونیستی در ۲۶ اکتبر (۵ آبان) حمله خود را انجام داد.

به گزارش ایرنا، شبکه خبری «سی ان ان» و خبرگزاری «آسوشیتدپرس» در آبان ماه اعلام کردند: بر اساس اسناد دادگاه و یک فرد آشنا با این پرونده، وزارت دادگستری آمریکا یک مرد را به اتهام افشای اطلاعات بسیار محرمانه آمریکا در مورد برنامه های اسرائیل برای حمله به ایران بازگشت کرده است.

این اتهامات ناشی از اسناد منتسب به آژانس ملی اطلاعات جغرافیایی و آژانس امنیت ملی آمریکا است که ماه گذشته در کانالی از پیام‌رسان تلگرام منتشر شد.

در این اسناد اعلام شده بود که اسرائیل همچنان در حال جابجایی تجهیزات نظامی خود برای انجام یک حمله به پاسخ موشکی بالستیک ایران در اول اکتبر بود.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

شولتس بار دیگر نامزد مقام صدراعظمی آلمان شد

به گزارش بامداد یکشنبه ایرنا به نقل از تارنمای خبری تاگسچاو، در رأی‌گیری درون‌حزبی که …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *