به گزارش ایرنا از روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی امروز سه شنبه ۱۸ دی در حاشیه جلسه شورای فرهنگ عمومی کشور درباره بودجه تخصیص یافته به مراکز فرهنگی گفت: تاکنون مبلغی به مجموعهها واصل نشده است. البته اخباری توسط سازمان برنامه و بودجه منتشر شده که تخصیصهایی به مجموعههای فرهنگی تعلق خواهد گرفت اما این رقم با آنچه اوایل سال مطرح شده بود، فاصله زیادی دارد.
وی افزود: در بودجه کل سال ۱۴۰۳ مقرر شده بود تا بودجه هایی به مراکز فرهنگی تعلق گیرد اما تاکنون برداشت مناسبی از این منبع اتفاق نیافتاده است. در مصوبه مجلس ابتدا قرار بود بودجه به کل شرکتها تعلق گیرد و بعد شرکت های زیانده نیز اضافه شدند و همین باعث شد برآورد اولیه تا حد زیادی کاهش پیدا کند. البته در سازمان برنامه و بودجه رقمی برای برش استانی در نظر گرفته شده که در روزهای آینده تعلق خواهد گرفت.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به اجرای آییننامه برنامه هفتم توسعه در حوزه فرهنگ گفت: برنامه هفتم با تاخیر ابلاغ شد و عملا از تیر و مرداد صورت گرفت. برخی مفاد آن سه ماهه، برخی ۶ ماه و برخی یک ساله هستند. به تناسب زمان کارها در حال انجام است. مواردی که مکلف بودیم به دولت ارسال شده و باقی موارد نیز در فرصت های سه ماهه تا ۶ ماهه در آستانه ارسال هستند.
نقشه فرهنگی ۲۰ استان آماده شده است
صالحی گفت: در اواخر دولت دوازدهم بحث برشهای استانی مطرح و مصوب شد و در حال حاضر با اهتمام شورایعالی انقلاب فرهنگی و شوراهای فرهنگ عمومی استانها، کار به جایی رسیده که برش استانی نقشه فرهنگی ۲۰ استان آماده شد که طی کردن این مسیر، خبر خوبی بود.
وی با قدردانی از دبیرخانه شورایعالی انقلاب فرهنگی و شوراهای فرهنگ عمومی در استانها گفت: در این استان ها طبعا بخش مهم مسائل مشترک وجود دارد و این امر نیز طبیعی است. ما باید توجه داشته باشیم همافزایی استانها در مسائل مشترک، هم در ایدهها و هم در اقدامات راهگشاست. شورای فرهنگ عمومی وظیفه دارد تا در مسائل مشترک، خطهای ارتباطی نظری و اقدامی ایجاد کند. چراکه سهم قابل توجهی از این مسائل در محورهای کلان و ریز مسائل مشترک هستند.
رئیس شورای فرهنگ عمومی به مقدمات اجرایی کردن برشهای استانی اشاره کرد و گفت: باید به وسیله بودجههای استانی به عملی شدن مقدمات اجرایی کمک کرد و اقدامات سازمانی و جمعی اعضای شورای فرهنگ عمومی استانها را ترکیب کنیم تا همافزایی در امور ایجاد شود و همچنین باید به امکانات ملی هم برش استانی بزنیم.
وی ادامه داد: ترکیب امکانات ملی، استانی و مساعدتهای ویژه سازمان برنامه و بودجه در برش استانی نقشه فرهنگی میتواند به اجرای برش استانی کمک کند تا شاهد اجرایی شدن این مصوبات باشیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: چند لایه نظارتی داریم که میتوان به آن توجه کرد. نخست این که هریک از اعضای حاضر در شورا رابطِ یک استان باشد که لایه نظارتی است. این خط ارتباطی مستمر، حتما برای بررسی روند اقدام، مشکلات و راهحل یابی موثر است و لایه نظارتی دوم به دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی مربوط میشود و باید اداره مشخصی برای نظارت بر اجرای نقشههای مهندسی فرهنگی درنظر گرفته شود و گزارشگیری پیوسته داشته باشد.
رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: مرحله دیگر نظارت عالی شورایعالی انقلاب فرهنگی بر اجرایی شدن برشهای استانی است تا سه لایه نظارتی خط ارتباطی پیوسته با هم داشته باشند. در عرصه نظارت میدانی نیز در سفرهای استانی بنده و دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور نیز امور نقشه فرهنگی استانی مورد توجه و ارزیابی خواهد بود.
ارزیابی نظام مسائل دینداری که یکی از اولویتهای سه گانه مصوبِ شورای فرهنگ عمومی در دوره جدید است، دستور کارِ دیگرِ هشتصد و بیست و هشتمین جلسه شورای فرهنگ عمومی کشور بود که مورد بحث قرار گرفت.
هشتصد و بیست و هشتمین جلسه شورای فرهنگ عمومی کشور امروز سهشنبه (۱۸دی) به ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی، حجتالاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، زهرا بهروز آذر معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده و سایر اعضا برگزار و نقشه مهندسی فرهنگی کشور، برش استانهای مازندران و ایلام رونمایی شد.
منبع