راهکارهای ایران تاب آور، مبتکر و قدرتمند برای آینده ترسیم شد


به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، نخستین گردهمایی ملی هم آفرینی ایران آینده، امروز دوشنبه( ۷ اسفندماه) در مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی برگزار شد و مقامات و مسئولان کشور درباره آینده ایران بحث و تبادل نظر کردند.

جهان به دلیل انقلاب پنجم داده ها با آشفتگی‌ مواجه است

مسعود معینی پور در این نشست بر اهمیت افکار عمومی در جامعه تاکید کرد و گفت: نظام ارتباطات و تعاملات و آشفتگی‌هایی که نسبت به آینده وجود دارد فقط مختص کشور ما نیست بلکه در همه کشورهای دنیا وجود دارد.

وی تاکید کرد: انقلاب دیتا و داده یا همان انقلاب پنجم در جوامع فعلی وجود دارد و قطعا سرعت تحولات بر آشفتگی افکار عمومی اثرگذار است.

رئیس کتابخانه موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی با اشاره به مرگ‌آگاهی در دنیا افزود: این نگرش انسان به جهان و جزو چالش‌های ذهن او به آینده است که آشفتگی افکار عمومی را دوچندان می‌کند.

وی درباره عناصر جایگزین به چالش‌های امروز تصریح کرد: در این آشفتگی آیا می‌خواهیم رویکرد گذشته را داشته باشیم و به سنت‌ها برگردیم، یا تصمیم داریم در آینده طرح جدیدی را دراندازیم. چرا که امروز افکار عمومی در میانه انتخاب‌ها قرار دارد.

معینی پور با بیان اینکه افکار عمومی ایران و جهان در این آشفتگی چند روند را خیلی سریع طی می‌کند، یادآور شد: نخست اینکه اوقات فراغت و سرگرمی برای افکار عمومی در حال توسعه و شکل گرفتن است و ذهن بشر امروز به سمت داده‌های جدید و زندگی توام با تفریح می‌رود.

ویژگی‌های دنیای مدرن کاهش تعبد و و اقتدار گریزی است

رئیس کتابخانه موزه و مرکز ارسال مجلس شورای اسلامی گفت: بشر امروز با افزایش داده‌ها مواجه است، ویژگی‌های دنیای مدرن کاهش تعبد و و اقتدار گریزی است.

وی با تاکید بر افزایش مشارکت‌های اجتماعی از جمله مشارکت در انتخابات ادامه داد: ما برای مدیریت افکار عمومی به راهبردهایی نیازمندیم از جمله نهضت تولید اطلاعات هویتی برای اطلاعات آینده افکار عمومی، فراوانی گزینه‌ها و دم دست بودن، سناریوهای پیچیده برای دستیابی به هدف و موارد دیگر است.

قانون اساسی خوبی داریم ولی به درستی به آن عمل نشد

علی آقامحمدی نیز در این گرده همایی گفت: با توجه به مشکلات موجود در کشور، هنوز راه حل زمان دار به آن داده نمی شود و این سوال مطرح است که چشم انداز آن چیست.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: آیا بدون درنظر گرفتن افق، امکان حل مسئله را داریم؟ به عبارتی جهت مهم است و چشم انداز این راه را نشان می دهد. البته قانون اساسی خوبی نوشته شده ولی به درستی به آن عمل نکردیم. حقوق ملت، حقوق احزاب و سایر مسائل از جمله موارد مطرح شده در قانون است که به درستی به آن عمل نکردیم.

وی با اشاره به برنامه اول توسعه که پس از پایان جنگ که نوشته شد، تصریح کرد: در برنامه اول و دوم موضوع اسلامی کردن بخش های مختلف کشور مطرح شد که حتی ورزش را هم در بر گرفته بود که البته عملیاتی نشد. بر همین اساس برای عملیاتی شدن اقدامات کاربردی، چشم انداز ۲۵ ساله را در زمان ریاست جمهوری مرحوم هاشمی نوشتیم.

آقا محمدی اضافه کرد: در این زمان در حال انتقال قدرت هستیم و چشم انداز ۱۴۰۴ به صورت حداقلی نوشته شد و اگر قرار است افراد جدید وارد حکومت شوند، باید چرخ نخبگانی انجام شود.

ادامه دارد….


منبع

درباره ی تپش پرس

مطلب پیشنهادی

تاکید بر لزوم مردمی‌سازی اقتصاد و رفع موانع سرمایه‌گذاری

به گزارش خبرنگار دفاعی ایرنا، علی لاریجانی روز دوشنبه در آیین نکوداشت پیشکسوت جهاد و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *