به گزارش ایرنا از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلاموالمسلمین غلامحسین محسنی اژهای روز پنجشنبه در نشست با طلاب و روحانیون ستاد قوه قضاییه، با اشاره به اهداف برگزاری نشستهای هماندیشی در دوره تحول و تعالی قضایی، اظهار کرد: هدف از برپایی این قبیل نشستها، استعدادیابی، هماندیشی و تضارب آراست. در مرحله بعد باید به همکاری و همافزایی برسیم. برای تحمل بار مسئولیت نیاز به همکاری و همافزایی داریم.
رئیس قوه قضاییه افزود: اگر چه تحقق و توسعه عدالت اجتماعی لوازم و ملزوماتی دارد که همه آنها به قوه قضاییه مربوط نمیشود؛ جامعه و مردم بهحق از ما انتظار گسترش عدالت اجتماعی را دارند. در همین راستا، شما کارگزاران و روحانیون شاغل در دستگاه قضا به شیوه و شکل منسجمتری نهضت گسترش عدالت اجتماعی را کلید بزنید. توجه کنید اگر نتوانیم عدالت اجتماعی را بسط دهیم در تحقق جامعه اسلامی و تمدن اسلامی نیز توفیق نمییابیم.
رئیس دستگاه قضا، با اشاره به سه گام از اهداف عالی انقلاب اسلامی، افزود: هدف انقلاب اسلامی تحقق نظام اسلامی، جامعه اسلامی و تمدن اسلامی بود. نظام اسلامی را شکل دادیم و در مسیر تکامل آن هستیم؛ در ساخت جامعه اسلامی نیز در نیمههای راه و چه بسا قبلتر از آن هستیم. پس از تحقق جامعه اسلامی باید تمدن نوین اسلامی را محقق سازیم. پیشزمینه و نرمافزار همه اینها، خودسازی و اخلاص و پرهیز از زخارف دنیوی است.
رئیس عدلیه تصریح کرد: همه کارگزاران نظام و به طور ویژه کارگزاران روحانی نظام و به طور ویژهتر کارگزاران روحانی نظام که در منصب قضا و قضاوت هستند، باید با جهد و همت مضاعف در مسیر خودسازی و اخلاص و پرهیز از زخارف دنیوی باشند. همه ما موظف و مکلف به دوری از تجملات و تشریفات و دنیاطلبی هستیم. توجه کنید که عمل ما از حرف ما مهمتر است. در عمل ثابت کنیم که اعتنایی به تجملات و زخارف دنیوی نداریم.
قاضیالقضات با اشاره به توطئههای دشمنان در راستای مخدوش کردن و تخطئه عوامل مُحدثه و مُبقیه انقلاب اسلامی از جمله سلسله روحانیت، گفت:دشمنان در این تصور هستند که در کشور و جامعه ما گسست نسلی به وقوع پیوسته است، بنابراین درصدد هستند تا نسل جدید و جوان را از عوامل و مولفههای انقلاب اسلامی که روحانیت از جمله آنهاست، دور کنند. دشمنان در صدد هستند شأن و جایگاه روحانیت را در نزد نسل جدید مخدوش کنند. در اینجا هوشیاری ما باید دوچندان باشد و هرچه بیشتر و پایدارتر در مسیر خودسازی، اخلاص و پرهیز از تجملات و دنیاطلبی باشیم.
راحتطلبی، عافیتطلبی و کمکاری سم است
محسنی اژهای اظهار کرد: بهرهمندی از روحیه جهادی و انقلابی از خصیصهها و مولفههای اصلی یک روحانی تراز است. راحتطلبی، عافیتطلبی و کمکاری سمّ مهلک است و ما را به اهداف و مقاصد عالی نمیرساند. انقلابیگری یعنی حرکت و تلاش پیوسته و درجا نزدن. تمام تلاش دشمن زمینگیر کردن ماست. نسخه خنثیگر این توطئه دشمن، انقلابیگری و حرکت بیوقفه در مسیر آرمانها است.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به اهمیت انسجام و وحدت در عین وجود افکار و سلایق مختلف و متنوع گفت: سلیقهها و افکار، مختلف و متنوع است؛ بایدیکدیگر را تحمل کنیم؛ تفرقه و افتراق ما را به جایی نمیرساند. امامین انقلاب بر انسجام و وحدت عمل کارگزاران نظام تاکید داشته و دارند و به کرات و در مقاطع مختلف کارگزاران را از تفرقه و جدایی و نزاع بر حذر داشتهاند.
وی افزود: روحانیون برای حفظ وحدت و انسجام در جامعه و دوری جامعه از تفرّق و جدایی، باید جلودار و طلایهدار بوده و خوندل بخورند و جهد کنند تا وحدت در جامعه گسترش یابد.
رئیس عدلیه تصریح کرد: عدهای با تعابیری نظیر تندرو و افراطی و عدهای نیز به اسم و عنوان انقلابیگری، در برخی موارد به تخریب و منکوب کردن دیگران مشغول میشوند. یک عده به اسم دفاع از ارزشها و اصول با هرگونه نوگرایی و پیشرفت به مخالفت میپردازند و از آن سو، عدهای با عنوان دفاع از پیشرفت، توسعه و نوگرایی، دیگران را محکوم و منکوب میسازند؛ اینجاست که شیطان و شیطانصفتان نفوذ میکنند. مگر ما نمیگوییم که ممکن است منشأ برخی از مسائل، «نفوذ» باشد؛ خب نفوذ از دل همین اختلافات صورت میگیرد.
منبع