رئیس جمهوری عراق: از وحدت و حاکمیت سوریه حمایت می‌کنیم


به گزارش ایرنا، دفتر اطلاع رسانی ریاست جمهوری عراق با انتشار بیانیه ای از این دیدار افزود: «عبداللطیف جمال رشید» بر موضع عراق مبنی بر پیشتیبانی از هر ابتکار عملی که منجر به راه حل هایی شود که تضمین کننده بستری امن و باثبات برای همه مردم سوریه باشد، تاکید کرده است.

رییس جمهوری عراق خاطر نشان کرد که عراق تمام سعی خود را برای رسیدن به راه حل هایی که منجر به امنیت و ثبات در منطقه شود، به کار می بندد.

«بسام صباغ» وزیر امور خارجه سوریه نیز در این دیدار گفت که تحولاتی که اینک در سوریه رخ می دهد، تهدیدی برای ثبات و صلح است.

وی از موضع حمایتگر عراق از دولت سوریه تقدیر و گزارشی از تلاش هایی که در سطح منطقه‌ای و بین المللی برای رسیدن به راه حلی برای بحران سوریه جریان دارد، ارائه کرد.

صباغ بر اهمیت هماهنگی و همکاری مشترک در راستای تحقق صلح و امنیت ملت های منطقه تاکید کرد.

بیانیه دفتر اطلاع رسانی ریاست جمهوری عراق افزود: در این دیدار که وزیر امور خارجه عراق نیز حضور داشت، آخرین تحولات در سوریه و تبعات آن بر کل منطقه مورد بحث و بررسی طرفین قرار گرفت.

وزیر امور خارجه سوریه امروز جمعه در نشست سه جانبه با حضور وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و عراق برای بررسی اوضاع سوریه و تبعات آن بر کل منطقه شرکت کرد.

گروه‌های تروریستی از بامداد هفتم آذر ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با حمایت برخی از کشورها و ورود نیروهای تازه نفس خارجی، به صورت گسترده به مواضع ارتش سوریه در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب حمله کردند.

در همین راستا، ژنرال «العماد عباس» وزیر دفاع سوریه پنجشنبه‌ شب گفت که گروه‌های تکفیری از سوی برخی کشورها و طرف‌های منطقه‌ای و بین‌المللی حمایت می‌شوند که به طور علنی از آنها از نظر نظامی و لجستیکی پشتیبانی می‌کنند.

عملیات نظامی تروریست‌ها علیه مواضع ارتش سوریه، توافق آتش‌بس منعقد شده در سال ۲۰۲۰ را نقض کرد زیرا این منطقه، مشمول توافقنامه «کاهش تنش» است که با تضمین ترکیه در آستانه امضا شد و شامل مناطقی در ادلب، حومه حلب و بخش‌هایی از حماه و لاذقیه نیز می‌شود.

براساس توافق سال ۲۰۱۷ میلادی میان ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن صلح آستانه، چهار منطقه امن در سوریه (کاهش تنش) ایجاد شد.

سه منطقه در سال ۲۰۱۸ میلادی به کنترل ارتش سوریه درآمد اما منطقه چهارم که استان ادلب در شمال غربی سوریه، بخش‌هایی از استان‌های لاذقیه، حماه و حلب را در بر می‌گیرد، هنوز در دست گروه‌های تروریستی قرار دارد و گفته می‌شود که کنترل این منطقه بیشتر در اختیار گروه تروریستی تحریرالشام (جبهه النصره) است.

اواخر تابستان سال ۲۰۱۸ میلادی، سران مسکو و استانبول در سوچی روسیه به توافقی دست یافتند که طی آن ترکیه وعده داد، بدون خون ریزی، تروریست‌های مستقر در این منطقه را خارج یا خلع سلاح کند، اتفاقی که از دید ناظران، تا امروز رخ نداده است و تروریست‌ها در این منطقه، هر از گاهی به نیروهای نظامی سوریه یا پایگاه روسیه در اطراف این منطقه حمله می‌کنند.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

درگیری ۹ ساعته نیروهای یمنی و ناو آمریکایی + فیلم

به گزارش ایرنا از شبکه المسیره، سرتیپ یحیی سریع شنبه شب در بیانیه‌ای اعلام کرد …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *