«دنیس راس»، «دوست برجسته» اسراییل


دنیس راس(Dennis Ross) ۷۶ ساله از جمله این عناصر است که فعالیت خود را از دولت جیمی کارتر در پنتاگون آغاز کرد و در دولت جرج بوش پدر و پسر، بیل کلینتون و باراک اوباما نیز خدمت کرده است.

وی به تازگی با انتشار مقاله ای در نشریه واشنگتن پست ادعا کرده که اسرائیل ۹۰ درصد از ظرفیت تولید موشک‌های بالستیک ایران را در شب ۲۶ اکتبر ۲۰۲۴ (۵ آبان) نابود کرده است.

رژیم صهیونیستی بامداد شنبه ۵ آبان ۱۴۰۳ حملات هوایی به ایران انجام داد و بنابر اعلام پدافند هوایی نقاطی از مراکز نظامی در استان‌های تهران، خوزستان و ایلام را مورد هجوم گرفت که ضمن رهگیری و مقابله موفق توسط سامانه یکپارچه پدافند هوایی کشور با این اقدام تجاوزکارانه، آسیب‌های محدودی به برخی از نقاط وارد شده است.

اما ادعای دنیس راس با واکنش رضا نصری حقوقدان و کارشناس روابط بین‌الملل همراه شد و وی تصریح کرد، ادعایی که این دیپلمات سابق آمریکایی در مقاله خود مبنی بر اینکه (رژیم) اسرائیل ۹۰ درصد از ظرفیت تولید موشک‌های بالستیک ایران را در شب ۲۶ اکتبر ۲۰۲۴ (۵ آبان) نابود کرده است نقل قول مستقیمی از ارزیابی موسسه «اسرائیل پالیسی فوروم» است!

وی در شبکه ایکس با بیان اینکه در هفته‌های اخیر، منابع رژیم صهیونیستی به‌ طور سیستماتیک اطلاعات تائید نشده و روایت‌های جانبدارانه‌ای را به رسانه‌های آمریکایی ارائه داده‌اند که ایران را به‌ عنوان کشوری به شدت تضعیف‌شده معرفی می‌کند، اظهار کرد: آنها می‌خواهند سیاستگذاران آمریکایی هزینه واقعی جنگ با ایران را دست‌کم بگیرند.

نصری افزود: این ادعاهای فریبنده و غیرمسئولانه می‌تواند دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا را به سوء محاسبات زیان‌باری سوق دهد.

دنیس راس کیست و سابقه ضد ایرانی او طی ۴۰ سال کارگزاری در دولت های مختلف آمریکا چه بوده است؟

دنیس بی. راس ۲۶ نوامبر سال ۱۹۴۸ میلادی در شهر سانفرانسیسکو واقع در لس آنجلس ایالت کالیفرنیا از مادری یهودی و (نا)پدری کاتولیک مذهب اما در خانواده ای غیرمذهبی بدنیا آمد و مدارج دانشگاهی خود را در رشته علوم سیاسی با گرایش مطالعه اتحاد جماهیر شوروی در دانشگاه «یو.سی.ال.ای» به پایان رساند.

وی سال ۱۹۸۱ میلادی پس از ورود «رونالد ریگان» رئیس جمهوری جمهوریخواه آمریکا به کاخ سفید از سوی «ریچارد آلن» مشاور امنیت ملی ریگان به اتفاق چند چهره مشهور(نومحافظه کار) دیگر از جمله «لوئیس لیبی»، «فرانسیس فوکویاما»، «آلن کیس»، «زلمای خلیل زاد»، «استفان سستانوویچ» و «جیمز راش» مامور تعیین و تعریف اهداف بلندمدت دولت ریگان شد.

دنیس راس همچنین در حلقه یاران نزدیک «پل وولفوویتس» بوده و در دولت رونالد ریگان نیز همکاری ویژه ای با این معمار جنگ عراق و یکی از نومحافظه کاران افراطی و حامی رژیم صهیونیستی داشته است.

دنیس راس افزون بر آن عهده دار سمت دستیار ویژه چندین وزیر خارجه آمریکا نظیر «جیمز بیکر» وزیر خارجه دولت جرج بوش پدر، «وارن کریستوفر» وزیر خارجه دولت بیل کلینتون در دوره اول و «مادلین آلبرایت» وزیر خارجه آمریکا دولت بیل کلینتون در دوره دوم بوده است.

وی از بنیانگذاران موسسه‌ای موسوم به «انستیتو سیاست خاورنزدیک واشنگتن»(Washington Institute for Near East Policy) است که از آن به عنوان یکی از موسسات وابسته به «کمیته روابط عمومی آمریکا و اسراییل»(آیپاک) نام برده می شود.

افزون بر آن وی ریاست موسسه ای دیگر به نام «برنامه ریزی سیاسی یهودیان» را برعهده داشته که بوسیله آژانس یهود تاسیس شده و منابع مالی آن نیز توسط این آژانس تامین می شود.

دنیس راس همچنین یکی از حامیان حمله آمریکا به عراق و از تحلیلگران برجسته شبکه تلویزیونی – خبری «فاکس نیوز» وابسته به پنتاگون(وزارت دفاع آمریکا) بوده است که دیدگاه های جنگ طلبانه نومحافظه کاران را انعکاس می دهد.

این دیپلمات آمریکایی را می توان یکی از طرفداران سرسخت رژیم صهیونیستی نامید.

وی طی سالیان حضور در عرصه سیاسی آمریکا، بدلیل هواداری از رژیم صهیونیستی لقب «دوست برجسته» را از سوی «آیپاک» دریافت کرده است.

سیاست خاورمیانه ای آمریکا طی سال های اخیر به طور معمول توسط کسانی طراحی شده که پیوندهای نزدیکی با لابی پرنفوذ رژیم صهیونیستی دارند در همین پیوند دنیس راس در زمان «بیل کلینتون» چهل ودومین رئیس جمهوری آمریکا نفش هماهنگ کننده ویژه این کشور در روند سازش خاورمیانه را برعهده داشت و بدلیل یهودی بودن و نیز حمایت های آشکار و یکجانبه از سیاست های رژیم صهیونیستی، همواره از سوی فلسطینیان و اعراب مورد انتقاد شدید قرار گرفته است.

حمایت های افراطی این مهره کارکشته به حدی بود که به گفته یکی از زیردستان وی، دنیس راس در این مذاکرات نقش «وکیل اسراییل» را بازی می کرده است.

«دان کروتزنر» یکی از همراهان راس در این مذاکرات نیز در این خصوص گفته است که هواداری پیش داورانه او از اسراییل به قدری مشخص بود که نمی شد او را «واسطه بی طرف» به حساب آورد.

دنیس راس را می توان یکی از طراحان پروژه نفاق افکنی میان گروه های فلسطینی دانست زیرا وی پیش از جنگ غزه، همواره نگرانی خود را از قدرت گرفتن دولت قانونی حماس در فلسطین و نیز تبدیل غزه به «حماسستان» ابراز داشته است.

از دنیس راس در محافل سیاسی افزون بر یک حامی افراطی اسراییل و دشمن حقوق مردم فلسطین، به عنوان چهره ای ضد ایرانی تمام عیار یاد می شود.

وی یکی از نویسندگان نطق سخنرانی باراک اوباما در نشست انتخاباتی وی با اعضای آیپاک در ژوئن سال ۲۰۰۸ میلادی بود که به باور تحلیلگران بی سابقه ترین و تندترین مخالفت علیه ایران در آن گنجانده شده بود.

اوباما براساس این نطق انتخاباتی، ایران را به طور رسمی به حمله نظامی تهدید کرد و خواستار از میان برداشتن «مشکل جمهوری اسلامی» شد.

وی در ادامه نطق خود که با واکنش احساسی و توام با کف زدن و تشویق اعضای آیپک همراه بود با بیان اینکه «ایران بزرگترین خطر برای اسراییل و آرامش و ثبات خاورمیانه است»، تصریح کرد «اگر به ریاست جمهوری آمریکا انتخاب شوم، هرآنچه از دستم بر می آید انجام خواهم داد تا ایران به سلاح اتمی دست پیدا نکند.»

دنیس راس افزون بر پیگیری سیاست های ضد ایرانی در قامت یک کارزار دولتی، از جمله افراد بنیانگذار سازمان «اتحاد علیه ایران هسته ‎ای» است.

«اتحاد علیه ایران هسته ای» یک سازمان تحت حمایت دو حزب اصلی آمریکا است و مارک والاس سفیر اسبق آمریکا در سازمان ملل متخد در سال ۲۰۰۸ و از اعضای سیاست خارجی ضد ایرانی دولت پیشین آمریکا این سازمان را تشکیل داد.

دنیس راس سالها نیز در مقاله ای که در نشریه «نیوزویک» انتشار یافت با تکرار اظهارات ضد ایرانی خود افزود: در حال حاضر به هر جای خاورمیانه که نگاه می کنید ایران، منافع و نظم سیاسی ایالت متحده را تهدید می کند.

وی همچنین در گفت وگو با نشریه روزنامه «عرب نیوز» رویکرد دولت «جرج بوش» در قبال برنامه هسته ای ایران را ضعیف دانست و خواستار نشان دادن چماق و هویج قوی به جمهوری اسلامی ایران شد.

دنیس راس همچنین در مصاحبه دیگری با روزنامه اسراییل «هاآرتص»، جلوگیری از هسته ای شدن ایران را اولویت نخست باراک اوباما دانست.

روزنامه آلمانی «یونگ ولت» نیز پیش از حضور باراک اوباما در کاخ سفید، خلاصه ای از گزارش ۱۱۶ صفحه ای را با عنوان «مواجهه با چالش، سیاست آمریکا با برنامه هسته ای ایران» منتشر کرد که برخی تحلیلگران از جمله دنیس راس به عنوان مغز متفکر هدایت و تهیه آن یاد می کنند.

به نوشته این روزنامه، در این گزارش رویکردهای متعددی از مذاکره بی قید و شرط اما با خواست های قاطع با ایران تا بررسی «گزینه نظامی» علیه ایران مورد توجه قرار گرفته است.

«محمد السعید ادریس» پژوهشگر ارشد «مرکز مطالعات استراتژیک الاهرام» چندی پیش در مقاله ای در روزنامه الاهرام ضمن پرداختن به ادعاهای پوچ و توخالی سران رژیم صهیونیستی برای حمله به ایران تاکید کرده است که در صورت هرگونه حمله به ایران و شیطنت علیه جمهوری اسلامی، این رژیم با ناکامی و خسارات غیر قابل جبرانی مواجه خواهد شد.

وی در این مقاله تصریح کرده است، این موضوع را بسیاری از کارشناسان سیاسی و نظامی اسرائیل نیز تاکید می کنند اما برخی «دوستان اسراییل» معتقدند که مسئولیت بزرگی بر دوش واشنگتن است و باید اسرائیل را از نظر نظامی به آخرین سلاح ها تجهیز کرد و باید آمریکا را به سمت به شکست کشاندن مذاکرات وین و ضرورت بازگرداندن «گزینه نظامی» یا دستکم نشان دادن این گزینه برای وادار کردن ایران به دادن امتیازات هدایت کرد.

پژوهشگر ارشد «مرکز مطالعات استراتژیک الاهرام» افزود: که از جمله این دوستان اسرائیل «دنیس راس» یهودی و مشاور «بیل کلینتون» رئیس جمهوری پیشین آمریکا است که در مقاله خود در مرکز واشنگتن برای مطالعات خاور نزدیک به ناتوانی اسرائیل در هرگونه حمله به ایران اذعان می کند و دو راه را برای مهار تهران پیش روی دولت آمریکا قرار می دهد؛ اول این که آمریکا به طور جدی به اتخاذ «گزینه نظامی» علیه ایران بازگردد و دوم این است که رژیم صهیونیستی را باید به سلاح های لازم و پیشرفته جهت هرگونه اقدام نظامی تجهیز کرد.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

هزاران پلیس برای حفظ امنیت در خیابان‌های نوار غزه مستقر شدند

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، بر اساس بیانیه ای که دولت فلسطین به مناسبت اجرایی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *