دلواپسان علیه منافع ملی؛ کف خیابانی‌ها چه می‌خواهند؟

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، مخالفان دلواپس و «کفن پوش» که شاید کفن خود را از مجری یک برنامه خاص تلویزیونی هدیه گرفته اند، بار دیگر به خیابان آمدند، اینبار با فراخوان سراسری «تجمع قانونی و شرعی امت حزب‌الله جهت مقابله با پرچم‌های نفوذ دشمن در کشور» و با اسم رمز «محاکمه ظریف». البته ادعاهای تندروهای مخالف دولت به گفته خودشان به «محاکمه معاون راهبردی رئیس جمهور» محدود نبود و طیف گسترده‌ای را شامل می شد؛ از اعتراض به «عدم ابلاغ مصوبه عفاف و حجاب» توسط قالیباف و «مذاکره با آمریکا» از سوی پزشکیان تا شکوائیه علیه «عدم اجرای وعده صادق ۳» از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و «مقابله با تصویب اف.ای.تی.اف» در مجمع تشخیص مصلحت نظام. آنها همچنین مدعی بودند که تجمعشان که تنها شرط حضور در آن پوشیدن کفن بود، در اعتراض به «کودتا علیه جمهوریت و اسلامیت نظام توسط نفوذی‌ها» صورت می‌گیرد.

امضای بیش از ۶۰ به اصلاح تشکل پای فراخوان تجمع غیر قانونی آنان نشان می‌داد که مخالفان تندرو تمام عِده و عُده خود را جمع کرده‌ بودند، تا با تمام توان به کف خیابان بیایند اما گزارش شاهدان عینی و تصاویر منتشر شده در فضای مجازی نشان می‌دهد که این تجمع چندان هم پرشمار نبود. اما آنچه توجه‌ها را به این تجمع به گفته آنان قانونی (بررسی‌ها نشان می‌دهد که مجوزی از سوی وزارت کشور برای این تجمع صادر نشده است) جلب کرد، سخنرانی «کامران غضنفری» بود، همان نماینده پرحاشیه مجلس شورای اسلامی که ادعای واهی اخیرش درباره «دست داشتن آمریکا، اسرائیل و جمهوری آذربایجان در به شهادت رسیدن آیت‌الله رئیسی» سر و صدای زیادی به پا کرد، ادعایی که کذب بودن آن به سرعت از سوی ستاد کل نیروهای مسلح تایید شد و نسبت به عواقب این حاشیه‌سازی‌ها هشدار داده شد.

غضنفری اینبار ادعای کذب دیگری مطرح و مدعی شد ظریف پیش از انقلاب با حمایت ساواک به آمریکا رفته است، این درحالی است که ظریف در کتاب «آقای سفیر» به صراحت و کاملا شفاف بیان می‌کند «با کمک یکی از دوستان پدرم که به ظاهر انسان متدینی بود، اما بعد مشخص شد با ساواک همکاری دارد، به آمریکا رفتم» سفری که به تصریح ظریف «بیشتر به دلیل ترس از دستگیری و گرفتار شدن در ایران» به عنوان یک جوان انقلابی بود و حالا دستمایه عقده گشایی علیه این دیپلمات کهنه کار مورد وثوق رهبری شده است.

طیف تندرو اما به پوشیدن کفن بسنده نکردند و شعار «مرگ بر نفوذی» را علیه محمدجواد ظریف سر دادند، همچنین با شعار عجیب «قالیباف از حکم حجاب برگردد، گندم ری نصیب او نگردد» اتهاماتی علیه رئیس مجلس شورای اسلامی مطرح کردند.

حاضران در این تجمع در بیانیه پایانی خود اعلام کردند که تا ۱۲ بهمن به قالیباف مهلت می‌دهند که قانون حجاب و عفاف را ابلاغ کند، و گرنه از او به عنوان «مفسد فی الارض» شکایت خواهند کرد. آن‌ها همچنین در عجیب‌ترین موضع‌گیری در کف خیابان خواستار دستگیری ظریف به محض بازگشت به ایران شدند و برخی هم شعار «اعدام» معاون راهبردی رئیس‌جمهور را سر دادند و به پزشکیان تا ۱۲ بهمن مهلت دادند که ظریف را از معاونت راهبردی ریاست جمهوری برکنار کند. حال آنکه صبح روز گذشته ۶ بهمن ۱۴۰۳ و ساعتی قبل از برگزاری این تجمع، ظریف با همراهی رئیس‌جمهور برای بازدید از نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت» در حسینیه امام خمینی (ره) حضور یافت، نمایشگاهی که رهبر انقلاب بازدید از آنرا مورد تاکید قرار داده‌اند و خبر و عکس رسمی بازدید معاون راهبردی رئیس‌جمهور از این نمایشگاه نیز در کانال رسمی رهبر انقلاب منتشر شده بود.

دلواپسان علیه منافع ملی؛ کف خیابانی‌ها چه می‌خواهند؟

ماجرا از کجا شروع شد؟

هجمه‌ها علیه محمدجواد ظریف پس از حضور وی به عنوان معاون رئیس جمهور و یک چهره صاحبنظر حوزه سیاست خارجی در اجلاس مجمع جهانی اقتصاد، بار دیگر شدت گرفت. معاون راهبردی رئیس‌جمهور در قامت یک دیپلمات کارکشته در «داووس» سوئیس حاضر شد و در پاسخ به سوالات «فرید زکریا» مجری و استادان شناخته شده سیاست خارجی، با پاسخ‌های هوشمندانه، تمام قد از سیاست‌های جمهوری اسلامی و منافع ملی کشورمان دفاع کرد. ظریف در جای جای این گفت‌وگو به ادعاهای غرب در موضوع هسته‌ای، حقوق بشر و مسائل مطرح شده پیرامون زنان پاسخ‌های دقیق و ظریفی داد، پاسخ‌هایی که گویا به مذاق تندروها خوش نیامده است.

صدای مخالف را ساکت نمی‌کنیم؛ اگر دادگاه تصمیم بگیرد، می‌روم!

معاون راهبردی رئیس‌جمهور در این گفت‌وگو تاکید کرد که ایران یک جامعه تک‌صدایی نیست، دیدگاه‌های مختلفی در آن مطرح می‌شود و قرار نیست صداهای مختلف و تضارب آرا سرکوب شوند. من به دیدگاه‌های مختلف احترام می‌گذارم و نمی‌خواهم افرادی که کمپین‌های تخریبی علیه من راه می‌اندازند توسط دولت ساکت شوند. ظریف از برگزاری دادگاه رسمی برای تعیین تکلیف ادعاهای مخالفان حضورش در دولت استقبال و تاکید کرد: ما تفسیر متفاوتی داریم و اگر پرونده به دادگاه برود، اگر دادگاه تصمیم بگیرد که صلاحیت رسیدگی به آن را دارد، دولت استدلال خود را ارائه خواهد داد، اگر دادگاه تصمیم بگیرد که باید بروم، خب می‌روم!

وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نسل کشی رژیم صهیونیستی و مطرح شدن آن در دیوان بین‌المللی دادگستری تصریح کرد که سران رژیم صهیونیستی نباید به داووس بیایند بلکه باید پاسخگوی جنایات خود در دادگاه بین‌المللی لاهه باشند که این اظهارات با استقبال موافقان و طیف گسترده‌ای مخالفان مواجه شد.

جالب است که با وجود مواضع قاطع معاون راهبردی امروز رئیس جمهور و رئیس دستگاه دیپلماسی کشور در دولت های یازدهم و دوازدهم علیه جنایات رژیم صهیونیستی، امروز شاهد یک هم آوایی و همصدایی معنادار بین اسرائیل غاصب و برخی افراطی ها در داخل کشور علیه محمد جواد ظریف هستیم.

واکنش‌ها چه بود؟

«احمد زیدآبادی» روزنامه نگار و فعال سیاسی اصلاح طلب، حملات گسترده طیفی از تندروها علیه ظریف را «نگران‌کننده» دانست و نوشت: آنها مدعی‌اند که از موضع دفاع از نظام علیه او برخاسته‌اند و نگرانی از همین ادعا نشأت می‌گیرد. چطور می‌توان از موضع حمایت از نظام سیاسی علیه نمایندۀ اعزامی دولت به یک کنفرانس بین‌المللی چنین حجم گسترده‌ای از تبلیغات زهرآگین به راه انداخت؟ بسیاری از منتقدان موجود که به پزشکیان رأی دادند، هدف‌شان پایان دادن به «حاکمیت دوگانه» و عبور از منازعات درون سیستمی و پیشبرد کار از طریق وفاق و اجماع بود. اگر قرار باشد پزشکیان نیز به سرنوشت خاتمی و روحانی دچار و دولتش فشل و همکارانش ناامن شوند، انتخاب او به عنوان رئیس‌جمهور بلاوجه خواهد شد.

«جعفرزاده ایمن‌آبادی» نماینده ادوار مجلس نیز با درخواست از پزشکیان برای نظارت بر نحوه تامین بودجه تجمعات غیرقانونی کفن‌پوشان، گفت: به من هم باغ ازگل می‌دادید تا انقلاب امام زمان اعتراض می‌کردم!

«فیاض زاهد» استاد دانشگاه نیز با انتقاد از استانداردهای دوگانه طیف تندرو در زمان‌های متفاوت، نوشت: حملات علیه ظریف به نقش او برای بهتر جلوه دادن چهره ایران در عرصه بین‌المللی ارتباط دارد، اگر ظریف در ماموریت‌های خود موفق نمی‌شد، این طیف ضرورتی نمی‌دیدند اینگونه به خیابان بیایند و اینطور افراطی با مسائل برخورد نمی‌کردند. در زمینه مذاکرات بین‌المللی نیز افراطیون به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ یک گروه کاسبان تحریم که اگر تحریم‌ها برداشته شود، منافع خود را از دست می‌دهند و برخی که صادق اما ناآگاه هستند، معمولا گروه اول هزینه پروپاگاندای گروه دوم را تامین می‌کنند در حالی که فکر می‌کنند بحث دفاع از ارزش‌ها مطرح است.

«عزت‌الله یوسفیان ملا» نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی نیز خواستار اجرای قانون در برگزاری تجمعات خیابانی شد و تاکید کرد: معنی ندارد هر فردی که با دیگری اختلاف دارد و مسئولیت او را برنمی‌تابد، راهی خیابان‌ها شده و برای شهروندان مشکل آفرین شود. هر تجمعی که در چارچوب قانون اساسی نباشد و مجوز وزارت کشور را هم نداشته باشد، خلاف قانون است. وظیفه وزارت کشور است که قاطعانه قانون را اجرا کند و با تندروهایی که به هر بهانه‌ای راهی خیابان‌ها می‌شوند، برخورد کند.

همشهری آنلاین نوشت: مشخص نیست که این جمع چه کسانی هستند و هویت سیاسی آنها چیست، فراخوان‌های مجازی برای تجمع کفن‌پوش در میدان پاستور (مقابل نهاد ریاست جمهوری) می‌دهند تا با سیاست‌های دولت در موضوع مذاکره با غرب و مواضع ظریف و تلاش برای پیوستن ایران به FATF مخالفت کرده باشند. این تجمعات البته فایده که ندارد، چون دولت اعتنایی به آنها ندارد، اما سراسر ضرر است، چون بهانه دست حامیان دولت می‌دهد تا هر مخالفی را از همین جمع بدانند و دنبال سرکوب او باشند. ضمن آنکه باعث می‌شود حاکمیت قانون در جامعه تضعیف شود و هر کس با داد و فریاد دنبال به کرسی نشاندن حرف خود باشد.

روزنامه هم‌میهن نوشت: درحالی‌که در برابر بیشترین فشارهای خارجی قرار داریم، عده‌ای هم در داخل ساز مخالفت می‌زنند و دنبال بازداشت مسئولین هستند و تجمع و راهپیمایی غیرقانونی راه می‌اندازند. تندروها بهتر است که بدانند اکنون امکانات کشور چون گذشته امکان بلندپروازی‌های آنچنانی را در دولت اول اصولگرایان نمی‌دهد و مردم نیز دیگر فریب آن کارها را نخواهند خورد.

در فضای مجازی چه خبر است؟

واکنش‌های توئیتری به تجمع «کفن پوشان» و اظهارات «غضنفری» نیز قابل توجه بود؛ کاربران با استفاده از هشتگ «چند میگیری فحش بدی؟» به حضور مشترک تندروهای مخالف در تجمع‌ روز گذشته و تجمع علیه رفع فیلترینگ پرداخته بودند.

دلواپسان علیه منافع ملی؛ کف خیابانی‌ها چه می‌خواهند؟

برخی از کاربران فضای مجازی نیز معتقد بودند که مواضع ضد رژیم صهیونیستی و وطن‌پرستانه ظریف در اجلاس داووس از یک سو و پلاکاردهای توهین آمیز تجمع‌کنندگان، به محبوب‌تر شدن ظریف در میان مردم می‌انجامد.

گروهی دیگر از کاربران با هشتگ «ظریف تنها نیست» به نقل قول رئیس‌جمهور از فرمایشات حضرت آیت‌الله خامنه‌ای اشاره کردند؛ پزشکیان پنجشنبه هفته گذشته و در جریان سفر به خوزستان تاکید کرد: «رهبر انقلاب فرمودند براساس سه اصل عزت، حکمت و مصلحت با همه ارتباط داشته باشیم به غیر از اسرائیل»

برخی نیز نوشتند که غضنفری باید ادعاهای خود علیه ظریف را ثابت کند در غیر این صورت به اتهام نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی باید پاسخگوی افکار عمومی باشد.


منبع

درباره ی تپش پرس

مطلب پیشنهادی

سرکشی رییس ستاد کل نیروهای مسلح از رزمایش ارتش در غرب کشور

به گزارش بامداد دوشنبه ایرنا از استانداری کرمانشاه رییس ستاد کل نیروهای مسلح که از …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *