دره توبیرون دزفول خسته از صدای گوش خراش سیستم‌های صوتی

موسیقی با تمام تجهیزات در دره توبیرون در حال اجراست؛ پخش موزیک به وسیله باندهای بزرگ همه فضا را محاصره کرده و فرکانس بالای آن تمام جانوران و پرندگان این دره که قرار بود بکر بماند را فراری می‌دهد.

ظاهرا این دره زیبا به میدانی برای کورس آفرودها تبدیل شده و برخی افراد با جولان انواع خودروها در حال تفریح هستند و فراموش کرده‌اند در نقطه‌ای بکر قدم نهاده و حیات وحش را تسخیر کرده‌اند.

توبیرون واژه‌ای محلی به معنای بریدن تب است؛ همانگونه که دره توبیرون دزفول به واسطه عمق دره و عبور نهری زیبا از میان آن به مکانی خنک برای گردشگران و طبیعت دوستان در تمام ایام سال به ویژه تابستان تبدیل شده است؛ این دره اختلاف دمایی زیادی با اطرافش دارد.

به گفته یکی از دوستداران محیط زیست و عضو انجمن کنکاج دزفول، دره توبیرون جایگاه کفتار راه راه، گرگ خاکستری و گونه جذاب جغد ماهیخوار، از گونه‌های منحصربفرد و کمیاب است؛ پده و درخت جغ نیز در بیشه اول دره به وفور دیده می‌شد ولی اکنون با نامهربانی برخی افراد حدود ۷۰ درصد آنها از بین رفته است.

وی ادامه داد: در حالیکه در سال‌های قبل مارماهی استخوانی و افعی در این مکان مشاهده می‌شد ولی اکنون هیچ ماهی کف دره یافت نمی‌شود.

محسن رضازاده ضمن ابراز تاسف از چنین اتفاقاتی در این دره زیبا اظهارکرد: پیش از این یک بچه جغد ماهیخوار توسط برخی افراد از دره خارج و به یکی از کافه‌های سطح شهر منتقل شد که با ورود دوستداران محیط زیست دوباره در طبیعت رها شد؛ این در حالی بود که بچه جغد ماهیخوار در حال آموزش شکار و پرواز بود و در اقدامی ناپسند از محیط زندگیش دور شده بود.

وی ادامه داد: چرخ آفرودها حیات این دره را دگرگون کرده است و چنین برخوردهایی با محیط زیست چیزی جز تخریب آن به همراه نخواهد داشت.

طبق شواهد، در سال‌های گذشته مردی به نام کربلایی محمود در این دره زندگی می‌کرد و ضمن حفاظت از دره و حیات وحش اجازه نمی‌داد خودرویی پا در این منطقه بکر بگذارد ولی پس از مرگش راه برای ورود افراد سودجو که به بهانه تفریح طبیعت را نابود می‌کنند، باز شد.

پیش از این گونه‌های زیادی در این دره زندگی می‌کردند ولی اکنون به محلی برای پاتوق خودروهای آفرودی سراسر کشور تبدیل شده است و در فصل زاد و ولد پرندگان کنسرت موسیقی اجرا می‌شود.

خبرنگار ایرنا موضوع را از رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جویا شد که حمیدرضا خادم در پاسخ گفت: اجرای موسیقی همراه با سیستم در دره توبیرون خلاف قانون است و به علت آلودگی صوتی که ایجاد می‌کند مشکلات زیادی برای حیات وحش ایجاد می‌شود.

دره توبیرون دزفول خسته از صدای گوش خراش سیستم‌های صوتی

وی، ضمن انتقاد از ورود خودروهای آفرود به این دره خاطرنشان کرد: برای ساماندهی وضعیت دره توبیرون نشست‌هایی با حضور فعالان محیط زیست و راهنمایان گردشگری برگزار و مقرر شد کارگروه دره توبیرون در ذیل فعالیت ستاد نوروزی با حضور نمایندگان محیط زیست، منابع طبیعی، میراث فرهنگی، نیروی انتظامی، فرمانداری، بخشداری سردشت و بسیج تشکیل شود.

رییس اداره میراث فرهنگی دزفول گفت: با توجه به محدودیت‌های دولت در مدیریت و کنترل این جاذبه گردشگری، مقرر شد بخش خصوصی در این خصوص ورود کند و ضمن ارایه خدمات بیشتر به گردشگران، با همکاری نیروهای امنیتی ورود و خروج افراد به این دره را کنترل و درصورت مشاهده موارد اینچنینی با متخلفان برخورد کند.

وی افزود: همچنین مقرر شد با همکاری انجمن‌های زیست محیطی، راهنمایان گردشگری و آژانس‌ها تورهایی که به دره توبیرون سفر می‌کنند به صورت پیاده روی برگزار شوند زیرا چنین اقداماتی توسط گروه‌های خانوادگی، انجمن‌ها و جمع‌های دوستانه انجام شده که باید مدیریت شوند تا آسیبی متوجه محیط زیست نشود.

خادم بیان کرد: پیمانکار در حال اخذ مجوزهای لازم است که امیدواریم هرچه سریعتر در محل مستقر شود و کارگروه دره توبیرون نیز مصوباتی در راستای حفاظت از این اثر طبیعی تصویب و اجرا کند تا ضمن رفع مشکلات بر رعایت شئونات اخلاقی نیز تاکید شود.

دره توبیرون دزفول خسته از صدای گوش خراش سیستم‌های صوتی

دره توبیرون در ۲۰ کیلومتری شرق شهرستان دزفول به عنوان یکی از مناطق بکر و گردشگرپذیر و از سرمایه‌های ارزشمند زیست محیطی است که با شماره ۱۱۰۴ در لیست آثار ملی کشورمان قرار گرفته است.

یکی از بکرترین و شگفت‌انگیزترین جاذبه‌های گردشگری خوزستان این روزها با بی‌دقتی برخی گردشگران با چالش‌هایی مواجه شده که نیاز است در آستانه سفرهای نوروزی به این موضوع پرداخته شود.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

اصلاح ساختار ستاد احیای دریاچه ارومیه/ رییس جمهور شخصا وضعیت دریاچه را پیگیری می‌کند

به گزارش ایرنا، رضا رحمانی روز یکشنبه در جلسه ستاد استانی احیای دریاچه ارومیه با …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *