درخواست غرامت ۸۱.۵ میلیارد دلاری نیجریه از صرافی رمزارز «بایننس»

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از رویترز، نیجریه صرافی بایننس – بزرگترین صرافی رمزارز در جهان- را مسئول مشکلات پولی خود قلمداد می‌کند و در سال ۲۰۲۴ دو تن از مدیران آن را بازداشت کرد. این اقدام پس از آن انجام شد که وب‌سایت‌های رمزارز به عنوان پلتفرم‌های اصلی برای مبادله پول ملی «نایرا» نیجریه ظاهر شدند.

صرافی بایننس که در کشور نیجریه ثبت نشده است، هنوز واکنشی به این شکایت نیجریه نشان نداده است. بایننس پیش از این اعلام کرده بود که با اداره «درآمدهای فدرال نیجریه» برای حل و فصل بدهی‌های مالیاتی احتمالی گذشته همکاری می‌کند.

اسناد ارائه شده از سوی دولت نیجریه حاکی از آن است که صرافی بایننس «حضور اقتصادی قابل ملاحظه‌ای» در نیجریه دارد و از این رو مشمول قانون مالیات بر درآمد شرکت‌ها است. نیجریه در شکایت خود خواستار دریافت مالیات بر درآمد سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ به اضافه ۱۰ درصد جریمه دیرکرد سالیانه است. اداره درآمدهای فدرال نیجریه همچنین درخواست دریافت سود ۲۶.۷۵ درصدی بر مالیات‌های معوقه را بر اساس نرخ سود وام بانک مرکزی نیجریه دارد.

درخواست غرامت ۸۱.۵ میلیارد دلاری نیجریه از صرافی رمزارز «بایننس»

بایننس پیش از این نیز در جریان برخورد دولت نیجریه با فعالیت‌های حوزه رمزارز در سال گذشته، با چهار اتهام فرار مالیاتی در نیجریه رو به رو شده بود. این اتهامات شامل عدم پرداخت مالیات بر ارزش افزوده و مالیات بر درآمد شرکت، عدم ثبت اظهارنامه مالیاتی و همچنین کمک به فرار مالیاتی مشتریان از طریق پلتفرم‌های این صرافی است.

بایننس به مبارزه حقوقی با این اتهامات برخاسته و در ماه مارس سال گذشته اعلام کرد تمام دادوستدهای خود به «نایرا» پول نیجریه را متوقف می‌کند. سازمان مبارزه با فساد در نیجریه نیز شرکت مبادله رمزارز بایننس را متهم به پولشویی کرده اما بایننس این اتهامات را نیز رد کرده است.

به گزارس ایرنا، کشور نیجریه در غرب آفریقا از قطب‌های سیاسی و اقتصادی قاره آفریقا به شمار می‌رود. نیجریه به همراه آفریقای جنوبی بیش از یک پنجم جمعیت این قاره و بیش از ۴۵ درصد از تولید اقتصادی قاره آفریقا را در اختیار دارند. نیجریه در گذشته برای مدت یک قرن مستعمره انگلیس بود و در سال ۱۹۶۰ میلادی به استقلال رسید.

جمهوری فدرال نیجریه ۳۶ ایالت و یک قلمرو پایتخت در شهر ابوجا دارد. نیجریه بیش از ۹۲۳ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد و با جمعیتی حدود ۲۳۰ میلیون نفر پرجمعیت‌ترین کشور آفریقا و ششمین کشور پرجمعیت جهان به شمار می‌رود. بیش از نیمی از جمعیت این کشور (حدود ۵۴ درصد) مسلمان و نزدیک به نیمی از جمعیت هم مسیحی پروتستان و کاتولیک هستند.

نیجریه از جمله کشورهای دارای اقتصاد نوظهور یا بازار نوظهور به شمار می‌رود. بازار نوظهور بازاری با برخی مشخصات بازارهای توسعه‌یافته است اما بطور کامل با معیارهای اقتصادی توسعه‌یافتگی مطابقت ندارد. اقتصاد نوظهور نیجریه دارای بخش‌های رو به گسترش تولیدی، مالی، خدمات، ارتباطات، فناوری و آموزشی- تفریحی است. نیجریه همچنین بزرگترین اقتصاد آفریقا را دارد اما از لحاظ تولید ناخالص داخلی اسمی در رتبه ۵۳ جهانی قرار دارد. تولید ناخالص داخلی (GDP) نیجریه در سال ۲۰۲۳ بر اساس آمار رسمی بانک جهانی ۳۶۲.۸۱ میلیارد دلار بوده است.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

برنامه اتحادیه اروپا برای تقویت امنیت کابل‌های زیردریایی

به گزارش روز جمعه ایرنا، بر اساس بیانیه‌ای که در تارنمای اتحادیه اروپا منتشر شد، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *