به گزارش روز جمعه ایرنا از الجزیره، نامه این نمایندگان انگلیسی پس از آن تهیه شده است که هفته گذشته دادگاه لاهه در خصوص صدور حکم بازداشت علیه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و یوآو گالانت وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی به اتهام ارتکاب جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت در غزه تصمیم گیری کرد.
در این نامه تاکید شده است: حکم دادگاه لاهه الزامات روشنی برای انگلیس مشخص کرده تا اقدامات لازم را برای قطع روابط تجاری یا سرمایه گذاری با (رژیم) اسرائیل انجام دهد.
نمایندگان انگلیس در این نامه همچنین خواستار امتناع از انعقاد هرگونه قرارداد اقتصادی یا تجاری با رژیم صهیونیستی مرتبط با اراضی اشغالی شدند که حضور غیر قانونی آن در این سرزمینها را تقویت میکند.
به گزارش ایرنا، معترضان حامی فلسطین روز پنجشنبه در مقابل ساختمانهای وزارت خارجه و بازرگانی انگلیس اجتماع کرده و خواستار تحریم فوری صادرات تسلیحات به رژیم صهیونیستی شدند.
آنها با حمل پرچمهای فلسطین، ورودی به ساختمان این وزارتخانه را مسدود کردند و شعار سر داده و خواستار توقف فوری ارسال تسلیحات به اسرائیل شدند.
طی این تظاهرات که با حضور شدید پلیس برگزار شد، معترضان از دولت انگلیس خواستند که در نسل کشی غزه که در آن بیش از ۴۴ هزار نفر در حملات اسرائیل از هفتم اکتبر گذشته (پانزدهم مهر ۱۴۰۲) کشته شدهاند، شریک نباشد.
یک گروه دیگر حامی فلسطین نیز در اعتراض به ادامه صادرات تسلیحات به رژیم اسرائیل، اعتراض مشابهی را در مقابل وزارت تجارت و بازرگانی انگلیس برگزار کرد.
طی این تظاهرات، دستکم دو معترض دستگیر شدهاند.
دولت انگلیس دوم سپتامبر (۱۲ شهریور) اعلام کرد که ۳۰ مورد از ۳۵۰ مجوز صادرات تسلیحات خود به رژیم صهیونیستی را به حالت تعلیق در میآورد و هشدار داد که برخی صادرات تسلیحات انگلیس به اسرائیل ممکن است برای ارتکاب یا تسهیل تخلف جدی حقوق بشردوستانه بین المللی استفاده شود.
این ۳۰ مجوز شامل اجزای هواپیماهای نظامی، بالگردها، پهپادها و مواردی است که هدف گیری زمینی را تسهیل میکند و شامل قطعات مورد نیاز جنگندههای اف-۳۵ نمیشود.
رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخته است که بر اثر آن، افزون بر ویرانیهای عظیم و قحطی مرگبار، بیش از هزاران فلسطینی که بیشتر آنها زن و کودک هستند، شهید و زخمی شدهاند.
این رژیم پس از تبدیل نوار غزه به یک ویرانه، حملات گستردهای را علیه مناطق مختلف جنوب لبنان آغاز کرده که با محکومیت جهانی مواجه است. پارلمان رژیم صهیونیستی نیز به تازگی برخلاف هشدار جامعه جهانی، قانونی را تصویب کرده است که به موجب آن فعالیت آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (UNRWA) در داخل فلسطین اشغالی ممنوع میشود.
این درحالیست که اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد دهم اکتبر گذشته (۱۹ مهر) و یک روز پس از هشداری که آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد در این زمینه صادر کرد، درباره تصویب این قانون به رژیم صهیونیستی هشدار دادند.
صهیونیستها با تحقیر جامعه بین المللی و نادیده گرفتن قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد برای توقف فوری جنگ و دستورات دیوان بین المللی دادگستری درباره ضرورت جلوگیری از نسل کشی همچنان به جنایات خود در این منطقه ادامه میدهند.
منبع