به گزارش خبرنگار ایرنا، استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی افزود: دبیر کل سازمان ملل خواستار توقف فوری خصومتها شد و به همه طرفها تعهدات آنها را بر اساس قوانین بینالمللی از جمله حقوق بشردوستانه یاد آور و خواستار بازگشت فوری به روند سیاسی در راستای قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت (۲۰۱۵) شد.
سخنگوی سازمان ملل با اشاره به حمله گروه تروریستی تحریر الشام افزود: گزارش هایی از تلفات غیرنظامیان، آواره شدن ده ها هزار نفر، آسیب به زیرساخت های غیرنظامی و وقفه در خدمات و کمک های بشردوستانه وجود دارد. همه طرفها باید از غیرنظامیان و اماکن غیرنظامی و نیز عبور امن برای غیرنظامیانی که از جنگ فرار میکنند، محافظت کنند.
دوجاریک تصریح کرد: سوری ها نزدیک به ۱۴ سال است که درگیری را تحمل کرده اند و آنها سزاوار آینده ای سیاسی هستند که آرامش و نه خونریزی بیشتر را به ارمغان می آورد.
سخنگوی سازمان ملل در عین حال گفت: عملیات سازمان ملل و شرکای بشردوستانه آن در بخشهایی از حلب، ادلب و حماه به دلیل نگرانیهای امنیتی تا حد زیادی به حالت تعلیق درآمده است.
او افزود: کارکنان امدادرسانی های بشردوستانه قادر به دسترسی به امکانات امدادی از جمله انبارها نیستند و این امر، منجر به اختلالات شدید در دسترسی مردم به کمک شده است.
دوجاریک تاکید کرد: سازمان ملل متحد به حضور و ارائه آن متعهد است و برای انجام ارزیابیها و گسترش تلاشهای پاسخ بشردوستانه در اسرع وقت تلاش می کند و فعالیت های بشردوستانه در سایر مناطق نیز ادامه دارد.
به گزارش ایرنا، گروههای تروریستی از بامداد ۷ آذر ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با حمایت برخی از کشورها و ورود نیروهای تازه نفس خارجی، اقدام به حمله گسترده به مواضع ارتش سوریه در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب کردند.
این عملیات نظامی تروریستها علیه مواضع ارتش سوریه، توافق آتشبس منعقد شده در سال ۲۰۲۰ را نقض کرد زیرا این منطقه، مشمول توافقنامه «کاهش تنش» است که با تضمین ترکیه در آستانه امضا شد و شامل مناطقی در ادلب، حومه حلب و بخشهایی از حماه و لاذقیه نیز میشود.
براساس توافق سال ۲۰۱۷ میلادی میان ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن صلح آستانه، چهار منطقه امن در سوریه (کاهش تنش) ایجاد شد.
سه منطقه در سال ۲۰۱۸ میلادی به کنترل ارتش سوریه درآمد اما منطقه چهارم که استان ادلب در شمال غربی سوریه، بخشهایی از استانهای لاذقیه، حماه و حلب را در بر میگیرد، هنوز در دست گروههای تروریستی قرار دارد و گفته میشود که کنترل این منطقه بیشتر در اختیار گروه تروریستی تحریرالشام (جبهه النصره) است.
اواخر تابستان سال ۲۰۱۸ میلادی، سران روسیه و ترکیه در سوچی روسیه به توافقی دست یافتند که طی آن ترکیه وعده داد، بدون خون ریزی، تروریستهای مستقر در این منطقه را خارج یا خلع سلاح کند، اتفاقی که از دید ناظران، تا امروز رخ نداده است و تروریستها در این منطقه، هر از گاهی به نیروهای نظامی سوریه یا پایگاه روسیه در اطراف این منطقه حمله میکنند.
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه در نشست خبری مشترک با «هاکان فیدان» وزیر خارجه ترکیه در آنکارا گفت: اتفاقنظر داریم که باید از دستاوردهای نشست روند آستانه حفاظت کنیم و توافق کردیم که جلسه بعدی وزرای خارجه این نشست بزودی برگزار شود.
عراقچی افزود: گروههای تروریستی تکفیری فعال در سوریه ارتباط و هماهنگی نزدیکی با آمریکا و رژیم صهیونیستی دارند و این گروهها را با هدف انحراف توجهات از جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین و لبنان و جبران شکستهایی که در برابر مقاومت خوردند تشویق به ایجاد ناامنی در سوریه نمودند.
وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: ما همانطور که در گذشته کنار دولت ارتش و مردم سوریه بودیم همچنان کنار آنها خواهیم ایستاد و برای حفظ ثبات و صلح منطقه فکر میکنیم که ثبات و آرامش در سوریه اهمیت بسیار اساسی دارد.
هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه نیز گفت: همواره از حفظ تمامیت ارضی و یکپارچگی سوریه حمایت کردیم و از این به بعد نیز ادامه خواهیم داد. ترکیه هرگز به سازمانهای تروریستی که سعی میکنند از فضای بیثباتی سوء استفاده کنند به هیچ وجه اجازه عبور نمیدهد.
منبع