داووس ۲۰۲۵؛ انتظارات از «مجمع جهانی اقتصاد» در سایه بازگشت ترامپ به کاخ سفید

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، مجمع جهانی اقتصاد که آن را با نام اختصاری «WEF» می‌شناسند، در سال ۱۹۷۱ (۱۳۵۰) توسط یک استاد آلمانی‌الاصل حوزه کسب و کار به نام «کلاوس مارتین شواب» که در دانشگاه ژنو تدریس می‌کرد، تاسیس شد. از آنجا که جلسات این مجمع در داووس سوئیس برگزار می‌شود، عموما در رسانه‌ها با عنوان «اجلاس داووس» مورد اشاره قرار می‌گیرد.

ایده اصلی اجلاس این بود که اقتصاددانان، سیاستمداران، صاحبان سرمایه، نظریه‌پردازان و هنرمندان در یکجا جمع شوند تا درباره مسائل روز جهان تبادل نظر کنند. بنابراین مجمع یادشده یک سازمان غیرانتفاعی ثبت‌شده در سوئیس است که می‌کوشد با ایجاد تعامل میان رهبران بزرگ سیاسی، اقتصادی و صنعتی جهان، به تسریع مسیر توسعه در سطح جهانی، منطقه‌ای و صنعتی کمک کند.

تارنمای پولیتیکو در این زمینه نوشت: هزاران نفر از رهبران تجاری، سیاستمداران، اساتید فناوری در حالی برای شرکت در مجمع جهانی اقتصاد وارد شهر داووس در کوه های آلپ سوئیس می شوند که بسیاری به واشنگتن دی سی چشم دوخته اند که با سوگند ترامپ دوره جدیدی در عرصه جهانی آغاز می شود.

داووس ۲۰۲۵؛ انتظارات از «مجمع جهانی اقتصاد» در سایه بازگشت ترامپ به کاخ سفید

به نوشته پولیتیکو، نشست امسال مجمع جهانی اقتصاد از روز دوشنبه (امروز) به مدت ۵ روز تا جمعه با بیش از ۳۰۰۰ شرکت‌کننده از بیش از ۱۳۰ کشور برگزار می‌شود.

چه کسانی در نشست امسال حاضر می شوند؟

پولیتیکو، شرکت‌کنندگان در نشست امسال را شامل ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، دینگ ژویانگ معاون نخست وزیر چین، اورسلا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا، شیخ تمیم بن حمد بن خلیفه آل ثانی امیر قطر، محمد مصطفی السفارینی نخست‌وزیر دولت تشکیلات خودگردان فلسطین، اسحاق هرتزوگ رئیس رژیم صهیونیستی، انور ابراهیم نخست وزیر مالزی، روبرتا متسولا رئیس پارلمان اروپا، تونی بلر نخست وزیر سابق انگلیس، مارک روته دبیر کل ناتو، پدرو سانچس نخست وزیر اسپانیا، اولاف شولتس صدراعظم آلمان، فردریش مرس رهبر اپوزیسیون آلمان، اندری دودا رئیس جمهوری لهستان و ادگارس رینکویچس رئیس جمهور لتونی در میان برخی دیگر از فوتبالیست ها مانند دیوید بکهام، طراح مد بلژیکی دیان فون فورستنبرگ معرفی کرد.

بر اساس این گزارش، دونالد ترامپ حضور فیزیکی در مجمع جهانی اقتصاد امسال نخواهد داشت و روز پنجشنبه از طریق مجازی سخنرانی خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، محمدجواد ظریف معاون راهبردی رئیس جمهوری کشورمان نیز با دعوت رسمی مجمع جهانی اقتصاد، برای شرکت در پنجاه و پنجمین مجمع جهانی اقتصاد (داووس ۲۰۲۵)، صبح امروز ایران را به مقصد سوئیس ترک کرد. دکتر ظریف قرار است در این سفر علاوه بر مشارکت در برنامه‌های اجلاس و حضور در میزگردهای پیش‌بینی شده با موضوعات مختلف منطقه‌ای و جهانی، در یکی از جلسات اصلی مجمع با فرید زکریا مجری سی.ان.ان، نیز گفت وگو کند. این نشست قرار است ساعت ۱۶ تا ۱۶:۳۰ روز چهارشنبه با حضور دکتر ظریف در داووس برگزار شود.

غایبان نشست امسال چه کسانی هستند؟

امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه، کی یر استارمر، نخست وزیر انگلیس، جاستین ترودو نخست وزیر کانادا، نارندرا مودی، نخست وزیر هند، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، آنتونی آلبانیز، نخست وزیر استرالیا از غایبان این نشست هستند.

برخی شایعات حاکی از آن است که ایلان ماسک ثروتمندترین مرد جهان و شخص مورد اعتماد ترامپ در اواخر هفته در این نشست حاضر می شود، علی‌رغم اینکه چندین سال از رویدادی که وی آن را «کسل کننده» توصیف کرده است، فاصله گرفته است.

همزمان با آغاز مراسم رسمی افتتاحیه مجمع جهانی اقتصاد، ترامپ امروز به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور آمریکا سوگند یاد خواهد کرد. ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود دو بار در داووس شرکت کرد که برای روسای جمهور ایالات متحده که معمولاً از آن فاصله می گیرند، غیرمعمول است. امسال او روز پنجشنبه، درست چند روز پس از تحلیف خود، در مجمع جهانی اقتصاد سخنرانی خواهد کرد.

تارنمای یورو نیوز، تعداد مقام های دولتی حاضر در نشست امسال را ۳۵۰ نفر اعلام کرد که شامل ۶۰ نفر از سران دولت ها و کشورها هستند.

شرکت‌کنندگان سازمان های بین المللی چه کسانی هستند؟

نشست امسال همچنین با حضور مقامات سازمان های بین المللی برگزار می شود که به غیر از روته دبیر کل ناتو، شامل آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل، انگوزی اوکونجو ایوالا مدیر کل سازمان جهانی تجارت، کریستالینا جورجیوا رئیس صندوق بین المللی پول، تدروز آدهانوم مدیر کل سازمان جهانی بهداشت و آخیم اشتاینر مدیر برنامه توسعه سازمان ملل می شود.

بیش از ۱۶۰۰ نفر از رهبران کسب و کارها، از جمله ۹۰۰ مدیر ارشد اجرایی جهان و شرکای مجمعه جهانی اقتصاد نیز در نشست امسال حاضر خواهند بود که بیش از ۱۲۰ نفر آنها از نوآوران جهانی، افراد پیشکسوت در حوزه فناوری هستند.

مجمع جهانی اقتصاد در بیانیه مطبوعاتی خود اعلام کرده که بیش از ۱۷۰ نفر از رهبران جوامع مدنی و بخش های اجتماعی شامل اتحادیه های کارگری، سازمان های مردم نهاد، اجتماعات مذهبی و بومی و کارشناسان و سران دانشگاه های برجسته جهان، موسسه های تحقیقاتی و اندیشکده ها در نشست ۲۰۲۵ مجمع جهانی اقتصاد حضور خواهند داشت.

دستورکار مذاکرات و انتظارات از مجمع جهانی اقتصاد

محور بحث های نشست امسال مجمع جهانی اقتصاد شامل تردیدها درباره اقتصاد ژئوپلتیکی موسوم به ژئو اکونومیک، هوش مصنوعی، حفاظت از کره زمین و غیره خواهد بود.

مجمع جهانی اقتصاد در بیانیه مطبوعاتی خود با اشاره به تشدید تنش های تجاری، قطبی سازی فرهنگی، اختلافات آب و هوایی رشد سریع نوآوری را نوید بخش توصیف کرد و نوشت هوش مصنوعی، محاسبات کوانتومی و بیوتکنولوژی به افزایش بهره وری و استانداردهای زندگی کمک می کند.

رویارویی پلیس سوئیس با معترضان نشست داووس

در همین حال خبرگزاری فرانسه گزارش داد، پلیس پس از آنکه تظاهرکنندگان به دو درخواست برای متفرق شدن بی توجهی نشان داد، وارد عمل شد.

بیزنس اینسایدر نیز بازگشت معترضان به داووس را با در نظر داشتن دو موضوع اصلی یعنی دونالد ترامپ و ایلان ماسک عنوان کرد و نوشت: تظاهرات علیه مجمع جهانی اقتصاد روز یکشنبه در داووس آغاز شد و معترضان خواستار شنیده شدن صدای آنها بر سر موضوعاتی مانند نابرابری اقتصادی و بحران اقتصادی شدند.

آنها همچنین نگران بازگشت ترامپ و حضور ایلان ماسک در کابینه او هستند.

داووس ۲۰۲۵؛ انتظارات از «مجمع جهانی اقتصاد» در سایه بازگشت ترامپ به کاخ سفید

ده ها معترض سوسیالیست های جوان سوئیس که شاخه‌ای از حزب سوسیال دمکرات این کشور، است روز یکشنبه در بیرون هتل داووسرهوف، درست در نزدیکی مقر اصلی داووس تجمع کردند. دیگر تظاهرکنندگان ترافیک را در پایین منطقه کوهستانی مسدود کردند و مانع رسیدن برخی از شرکت کنندگان به مقصد شدند.

به نوشته این رسانه موضوعانی مانند انرژی پاک و هوش مصنوعی در صدر مذاکرات نشست امسال داووس است.

در مقابل رئیس حزب سوسیالیست های جوان ، نابرابری اقتصادی، تغییرات آب و هوایی، درگیری های جهانی را موضوعات مهم معترضان عنوان کرد و به بیزنس اینسایدر گفت: از نظر ما، ترامپ خطری برای دموکراسی است. ماسک همکار او نیز عامل اختلاف در دموکراسی در اروپا است. وی سمبل خطر قدرت ثروتمندان است.

ماسک که از منتقدان مجمع جهانی اقتصاد بوده است، ریاست به اصطلاح وزارت کارآیی دولت ترامپ را بر عهده خواهد داشت که به دنبال کاهش شدید هزینه های دولت است. ماسک در هفته‌های اخیر از سیاست‌های جناح راست در اروپا نیز دفاع کرده است.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

چین بر اجرای کامل و پایدار آتش بس در غزه تاکید کرد

به گزارش ایرنا از نشریه گلوبال تایمز، مائو نینگ سخنگوی وزارت خارجه چین در نشست‌ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *