حمیدرضا ابراهیمی روز سه شنبه در گفتوگو با خبرنگار گروه جامعه ایرنا به مناسبت روز دانشجو اظهار کرد: این روز قله مطالبات بین المللی دانشجوی ایرانی است، روزی که آزادی خواهی و استکبار ستیزی خود را در تاریخ کشورمان به ثبت رساند.
وی با تاکید بر اینکه به طور طبیعی در محیط دانشگاه که یک محیط علمی است ضرورت دارد فضای علمی شادابی برای بیان سلایق گوناگون در عرصههای مختلف فراهم شود، افزود: پویایی در عرصههای مختلف حاصل پرسش است و از پرسش، گفت وگو و حتی اعتراض باید استقبال کنیم. به تعبیر دیگر از پرسش و نقد نترسیم بلکه باید توجه کنیم که سکوت به خصوص در محیط دانشگاهی ترسناک است و موجب نگرانی میشود.
به گفته ابراهیمی ضرورت دارد که از پرسش، گفتوگو و حتی اعتراض دانشجویان استقبال کنیم.
وفاق، بهترین مسیر برای حل مشکلات
معاون فرهنگی و تربیتی دانشگاه فرهنگیان درباره وفاق در محیط دانشجویی اظهار کرد: یکی از نکاتی که در صحبتهای رئیس جمهور مطرح بوده، موضوع وفاق است. دکتر پزشکیان در جلسهای با دانشجویان، صراحتا نکتهای را مطرح کرد که میتواند روشن کننده این بحث باشد؛ آقای پزشکیان علت تاکید به وفاق را باور به تعالیم قرآن و احادیث دانست و تاکید دارد که هر جناح و گروهی، حرف درستی را بیان و مطرح کند، ما موظف هستیم که آن را بپذیریم و در مقابل آن صحبت درست مقاومت نکنیم و از این طریق بهترین مسیر را برای حل مشکلات کشور پیدا کنیم.
ابراهیمی یادآورشد: با توجه به این نکات رئیس جمهور، میتوانیم به این شکل جمع بندی کنیم که به هر حال کشورها و از جمله ایران نیازمند توان، انگیزه و عاطفه درونی تمامی مردم است، که به عنوان سرمایه اجتماعی پای کار بیایند تا اهداف والای نظام اسلامی تحقق پیدا کند.
وی اضافه کرد: بنابراین مناسب است که این ظرفیت توسط مجموعههای حاکمیتی فراهم شود تا همه کسانی که دل در گرو انقلاب اسلامی، نظام اسلامی و میهن و ایران دارند، فرصتی پیدا کرده و نسبت به کشور ادای دین کنند.
دانشجویان مشکلات کشور را گرهگشایی کنند
معاون فرهنگی و تربیتی دانشگاه فرهنگیان همچنین درباره راهگشا بودن دیدگاههای رئیس جمهور در حوزه دانشگاه و دانشجو توضیح داد: رئیس جمهور نکات خیلی خوبی را نیز در حوزه مسائل دانشگاهی مطرح کرد که بر سیاستهای کلان نظام اسلامی منطبق است؛ آقای پزشکیان در یکی از سخنرانیهای خود مطرح کرد که ما از دانشجویان و استادان انتظار داریم مشکلات کشور را گره گشایی کنند و به طور طبیعی مشکلات کشور جز با همدلی عمومی و به کارگیری سرمایه اجتماعی قابل رفع نیست.
ابراهیمی عنوان کرد: نکته بعدی که رئیس جمهور بر آن تاکید دارد بهرهمندی از علم و کار کارشناسی در زمینه رفع مشکلات کشور است که بستر آن در محیط دانشگاهها است به گونه ای که دانشگاهیان میتوانند در زمینه تولید علم بومی و ارائه روشهای کارشناسی مبتنی بر فرهنگ ملی و تجربیات بینالمللی نقش مهمی را ایفا کنند.
معاون فرهنگی و تربیتی دانشگاه فرهنگیان یادآورشد: یکی از نکات دیگری که رئیس جمهور بر آن تاکید دارد مسئله تاکید بر اسناد بالادستی و به ویژه سند چشمانداز جمهوری اسلامی ایران و برنامه هفتم پیشرفت است که به طور طبیعی دانشگاهها میتوانند در این عرصه یاریگر نظام اسلامی و دولت برای تحقق اهداف باشند و این بسیار موضوع مهمی است که ما باید به آن توجه کنیم.
ابراهیمی عنوان کرد: رئیس جمهور در یکی از سخنرانیها اشاره کرد که چهار عنوان عدالت، روابط بین بخشی، مشارکت و تکنولوژی مواردی است که او در برنامهها دارد که از رهگذر اتصال این چهار مولفه بستر رفع مشکلات در کشور به وجود میآید.
وی افزود: مطلب دیگر مورد تاکید رئیس جمهور این است که نخبگان دانشگاهی ما نسبت به مسائل ایران احساس مسئولیت کنند و برای رفع مشکلات و مسائل در کشور بمانند چراکه رفع مشکلات کشور نیازمند حضور نخبگان است که زمینه و بسترهای بیشتری فراهم شود تا خروج نخبگان را به حداقل برسانیم.
نیاز دانشجویان متناسب با رشد علم است
معاون فرهنگی و تربیتی دانشگاه فرهنگیان اظهار کرد: جامعه دانشجویی ما به برکت انقلاب اسلامی و رهنمودهای امام راحل (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) در بالندهترین وضعیت تاریخ ایران قرار دارد.
ابراهیمی افزود: با مراجعه به تاریخچه دانشگاههای کشور و مراکز علمی سطح بالا در کشور درمییابیم که در زمان حاضر اکثر آنها متعلق به پس از انقلاب اسلامی است، این رویکرد به علاوه حجم غیرقابل مقایسه دانشمندان، دانشجویان و استادان با سالهای پیش از انقلاب، ما را به این نکته رهنمون می کند که بعد از انقلاب اسلامی با توجه به اینکه حاکمیت کشور بر عهده ولی فقیه است و ولی فقیه یک دانشمند در حوزههای دینی و اجتماعی است و مدیر و مدبر بودن ایشان باعث شده که عظمت علمی برای کشور ایجاد شود.
وی خاطرنشان کرد: به تعبیر دیگر میتوانیم بگوییم که این ساختار باشکوه دانش و فناوری که در زمان حاضر در کشور وجود دارد و در بسیاری از فناوریهای سطح بالا حرکت میکند، مرهون نگاه اسلامی و انقلابی به مقوله علم و دانش است و این حرکت جهادی باید ادامه پیدا کند.
معاون فرهنگی و تربیتی دانشگاه فرهنگیان با بیان اینکه به طور طبیعی جامعه دانشجویی امروز نیازهایی دارد که متناسب با رشد بسیار شتابان علم است، گفت: این نیازها شامل فراهم کردن زمینههای علمی و تحقیقاتی به روز برای قشر نخبه دانشگاهی است، فراهم بودن جایگاههایی برای خدمت دانشجویان به کشور در حین و پس از تحصیل، همچنین رعایت کرامت دانشگاهیان، حرمت و احترام آنها در نظام اسلامی و مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی)، رئیس جمهور و مسئولان ارشد کشور است.
منبع