حمایت۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیونی معاونت علمی از تبدیل پژوهش‌های علوم‌انسانی به محصول


به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، مهدی الیاسی امروز (یکشنبه) در حاشیه مراسم معارفه پارک فناوری دانشگاه علامه طباطبائی گفت: یکی از موضوعاتی که در سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب بود توسعه زیست بوم علم و فناوری در حوزه علوم انسانی و اجتماعی است.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه علامه طباطبائی تنها دانشگاه تخصصی و مرجع کشور در حوزه علوم انسانی است، افزود: امروز شاهد افتتاح پارک علم و فناوری در این دانشگاه بودیم که ظرفیتی است برای اینکه شرکت‌های فناور، خلاق و دانش بنیان اینجا جمع شوند.

الیاسی گفت: معاونت علمی از دو سال گذشته تفاهمی را با دانشگاه علامه طباطبائی امضا و اجرایی کرده که طبق آن تبدیل پایان‌نامه‌ها و پژوهش‌ها در قالب طرح خدمت اول با هدف تبدیل مطالعات و پژوهش‌های علوم انسانی به شرکت‌های دانش بنیان و خلاق پیگیری می‌شود.

وی ادامه داد: در همین راستا منابعی را در اختیار دانشگاه قراردادیم و این امر را در قالب گرنت‌ها (پژوهانه) حمایت می‌کنیم. امیدواریم این طرح را در دیگر دانشگاه‌ها نیز اجرا و در چارچوب برنامه هفتم توسعه، راه اندازی۳۰ هزار شرکت دانش بنیان را محقق کنیم.

الیاسی تاکید کرد: برای ایجاد ۳۰ هزار شرکت دانش بنیان نیاز به جریان جدیدی از سرمایه‌گذاری انسانی در حوزه علم و فناوری داریم. بنابراین ضروری است دانشجویان و اساتید پژوهش‌های خود را به محصول خدمت و بعد دانش بنیان تبدیل کنند؛ اکنون با چند دانشگاه به صورت آزمایشی همچون دانشگاه‌های علامه طباطبائی و شریف این طرح را جلو می‌بریم.

معاون سیاستگذاری معاونت علمی و دانش بنیان ریاست جمهوری گفت: با وزارت علوم هم هماهنگی‌هایی انجام شده تا فاصله بین پژوهش و فناوری و محصول را با گرنت‌ها (پژوهانه) و حمایت‌ها رفع کنیم. در این زمینه علاوه بر منابع معاونت علمی ریاست جمهوری، منابع اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه به ویژه با توجه به احکام برنامه هفتم پیشرفت نیز وجود دارد و در کنار دانشگاه‌های صنعتی که امکان استفاده از اعتبار مالیاتی برای آنها فراهم است، برای دانشگاه‌های جامع و علوم انسانی نیز این امکان فراهم شده است.

وی درباره امکان موازی‌کاری و تداخل آیا فعالیت شرکت های دانش بنیان فنی و شرکت های دانش بنیان علوم انسانی مستقر در پارک فناوری علامه گفت: دو روند در دنیا داریم یکی روند محتواست که ماهیت علوم انسانی دارد و بخشی از فعالیت‌ها در قالب صنایع خلاق است. روند دیگر استفاده از فناوری‌های دیجیتال و هوش مصنوعی و علوم شناختی در توسعه محصول است. ما حمایت می‌کنیم تا همکاری بین گروه‌های فنی با فعالان علوم انسانی به وجود بیاید.

الیاسی گفت: در کشور نگرانی‌هایی درباره مسائل فرهنگی و اجتماعی داریم و راه حل آن این است که شرکت‌های علوم انسانی محتوای خود را با فناوری های جدید عرضه کنند. ظرف کتاب محدود است، اما ظرف دیجیتال محدود نیست.

وی درباره سرمایه‌گذاری در رابطه با رشته‌های علوم انسانی گفت: صندوق سرمایه گذاری علامه شروع شده است و صندوق‌های علم و فناوری در این صندوق سرمایه‌گذاری کنند. مساله ما این است که ظرفیت پنهان دانشگاه ها در حوزه علوم انسانی را به محصول خدمت تبدیل کنیم که سرمایه پذیر باشد.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

نام‌نویسی و انتخاب‌رشته ۲۰ هزار نفر در پذیرش دانشجو براساس سوابق تحصیلی

علیرضا کریمیان امروز (جمعه) در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: ثبت نام و انتخاب رشته …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *