به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، سعید جلیلی، نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی بعدازظهر امروز در نشست تخصصی و نخبگانی با موضوع امنیت غذایی و امنیت ملی که در تالار امام خمینی(ره) دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: وقتی در یک محیط علمی صحبت از موضوعاتی در عرصههای مختلف اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و … میشود، مهم است که این مطالب مبنای دقیق و درستی داشته باشد و نتیجه مباحثه به پیشرفت کشور، نظام، انقلاب و ملت کمک کند.
وی ادامه داد: اگر جامعه و ملتی آرمانهایی دارند و نکاتی را مطرح میکنند، اهمیت دارد که معنای مفاهیم مربوطه مشخص شود و این طور نباشد که هر کسی در ذهن خود مفهوم خاصی را در نظر بگیرد و تحریف داشته باشد و فقط الفاظی که به کار برده میشود، مشترک باشد. یکی از مواردی که وفاق را در جامعه شکل میدهد این است که این مفاهیم مشترک باشند و وقتی مفهومی بیان میشود، بیشتر مردم جامعه برداشت مشترکی از تعبیر و لفظ مربوطه داشته باشند.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی با اشاره به اینکه دانشگاه باید به این موضوع کمک کند که مباحثی که مطرح میشود، دقیق و علمی شود، عنوان کرد: یکی از مباحثی که در جامعه مطرح میشود و تقریباً همه در خصوص آن اتفاق نظر دارند، رسیدن کشور به قلههای پیشرفت و تعالی است؛ اما برداشت مشترک از این مفهوم اهمیت بسیاری دارد. برخی مباحث نظری بهویژه در علوم اجتماعی و علوم انسانی مفاهیمی دارند که نمیتوانند جدا از یکدیگر مطرح شوند.
امنیت غذایی مورد وفاق است
جلیلی اضافه کرد: بهعنوان مثال، استقلال، آزادی و عدالت خیلهای عمومی و اجتماعی هستند و همه بر این مبناها نگاه مثبت دارند که این مفاهیم مورد توجه بسیاری قرار دارند و در ارتباط با یکدیگر معنای مشخص آنها روشن میشود. گاهی اوقات این مفاهیم در ارتباط با یکدیگر تعریف و تنظیم میشود. بهعنوان نمونه، آزادی خوب است اما به شرطی که عدالت را کنار نزند و عدالت نیز خوب است مشروط بر اینکه آزادی را محدود نکند؛ این مباحث به وفور در جامعه مطرح میشود.
وی امنیت را یکی از مفاهیم مطروحه در جامعه دانست و با تأکید بر ضرورت شناخت و آگاهی از نسبت این مفهوم با آزادی، عدالت و … بیان کرد: اینجاست که برخی نگاههای مختلف ظهور و بروز پیدا کرده و چنین مباحثاتی را ضروری میکند که نسبت این مفاهیم با یکدیگر چیست؟ کدام اهمیت بیشتری دارد؟ کدام میتواند بر دیگری حاکم شود؟ و … یکی از خیلهای اجتماعی حائز اهمیت، امنیت غذایی بوده که مورد وفاق و نسبت آن با سایر مفاهیم روشن است.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی اذعان کرد: همه این موضوع را قبول دارند که امنیت غذایی از جمله بسترهای لازم برای آزادی و عدالت است و اگر این مفهوم در محیطی وجود نداشته باشد، سایر مفاهیم نمیتوانند آنطور که شایسته است شکل گیرند و بالعکس، با وجود عدالت میتوان امنیت غذایی را به شکل مطلوب محقق کرد. حتی در تعابیر دینی نیز آمده که اگر جامعهای معیشت لازم را نداشته باشد، نمیتوان انتظار زیادی داشت که در همه فضائل بهدرستی عمل کند.
علم تولید قدرت میکند
جلیلی تصریح کرد: اگر ما در محیطهای دانشگاهی و علمی میخواهیم اقداماتمان به نفع کشور، ملت و یک فکر و جریانی باشد که سعادت مردم را رقم بزند، باید به خروجی و ثمره برایند مربوطه توجه داشته باشیم و ببینیم نتیجه مطالعه، کار و تحقیقی که انجام میدهیم چیست؛ زیرا تعلیم و تحقیق زمانی ارزشمند است که نتیجه داشته باشد. برگزاری چنین جلساتی باید در عرصههای سیاستگذاری، قانونگذاری و اجرا به کشور کمک کند تا زمانی که گذاشته میشود، هدر نرود.
وی با بیان اینکه اگر چنین نگاه و مبنایی حاکم باشد، همین توان، فکر و نگاه بستری برای به نتیجه رسیدن بسیاری از مسائل میشود، مطرح کرد: همانطور که در معارف دینی ما مطرح میشود و در تجارب بشری نیز وجود دارد، علم تولید قدرت میکند و در عرصههای مختلف، دانش میتواند اقتصاد، سیاست، قدرت، فرهنگ و هنر را ارتقا دهد. باید توجه داشته باشیم که جهت مجموعه مناسباتی که در کشور شکل میگیرد و دنبال میشود، به این موضوع کمک میکند یا خیر.
علم تولید قدرت میکند
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه ما نزدیک قله هستیم، اذعان کرد: کوهنوردان معتقد هستند که هر چه به قله نزدیکتر میشوند، خطر افزایش مییابد. اینجاست که وقتی شرایط خطیر میشود باید نهایت دقت خود را به کار گیریم. اگر دقت کنیم به فرصت دست مییابیم و اگر دقت لازم صورت نگیرد، تهدید متوجه ما میشود. در عین حال که به سمت قله حرکت میکنیم، باید موانع پیش روی خود را بشناسیم.
باید صحنه و میدان را بشناسیم
جلیلی خاطرنشان کرد: در یکی دو قرن اخیر، حرکتهای بسیاری برای سوق دادن کشور به سمت پیشرفت شکل گرفت اما در عین حال که منشا اثرات بسیاری شد، تداوم پیدا نکرد. ما باید به موانع موجود در این مسیرها توجه داشته باشیم. کسانی که در موضوعات مربوطه منافعی را دنبال میکنند، اگر احساس کنند که منافعشان به خطر میافتد، دست به طراحی و اجرای توطئه میزنند و هیچ ابایی ندارند از اینکه ملتی را مورد هجمه و حمله قرار دهند.
وی با اشاره به جنایات رژیم غاصب صهیونیستی در یک منطقه کوچک و کشتار مردم مظلوم به بدترین شکل تصریح کرد: در چنین شرایطی باید صحنه را بشناسیم. در راستای حرکت به سمت رشد و پیشرفت و ترقی در یک محیط سیاسی و اجتماعی، اگر صحنه، میدان، عوامل و مولفههای مؤثر بر رشد را نشناسیم، ناگهان با طرح یک موضوع غلط از سوی دشمن ممکن است دچار تردید شویم. کمهزینهترین کار برای دشمن، انصراف ما از مسیر پیشرفت یا انحراف به سمت دیگر است.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی با اشاره به اینکه تحریم ما از سوی دشمن نشاندهنده این است که او نمیخواهد ما پیشرفت کنیم، تهدید فلجکننده را بدتر از تحریم فلجکننده خواند و عنوان کرد: دشمنان از هیچ اقدامی در برابر ملت ایران دریغ نکردند؛ از عملیات نظامی هشتساله و ترور و تحریم که به گفته خودشان حداکثری و فلجکننده است، گرفته تا عملیات روانی و رسانهای، اما علیرغم همه این اقدامات، همواره شکستهای فاحشی را تجربه کردهاند.
رشد هشتدرصدی کشور در قانون برنامه هفتم توسعه
جلیلی خاطرنشان کرد: اینکه میگوییم به قله نزدیک هستیم یعنی پیچوخمها و سنگهایی که جلوی پای مردم قرار دادهاند را پشت سر گذاشتهایم و در ادامه مسیر به شدت نیازمند کار و تلاش هستیم تا به قله و پیشرفت برسیم. وقتی سنگ و گردنههای بسیاری در مسیر پیش روی ما وجود دارند، ما سرعت و شتاب لازم را برای حرکت به سمت قله نداریم؛ اما وقتی این گردنهها را پشت سر میگذاریم، زمان سرعت گرفتن و شتاب دادن برای رسیدن به قله است.
وی با تأکید بر ضرورت شناخت الزامات رشد و پیشرفت و با بیان اینکه پیشبینی رشد هشتدرصدی در قانون برنامه هفتم توسعه به منظور جبران عقبماندگیها صورت گرفته است، اذعان کرد: از اساتید و دانشجویان درخواست میشود این موضوع را مورد مداقه و مباحثه قرار دهند تا الزامات این رشد هشتدرصدی و نسبت و نقش خود در این زمینه را بشناسند. دانشگاهیان باید نقش و مأموریت خود را در این عرصه بدانند و به شکلگیری رشد و پیشرفت کشور کمک کنند.
نسبت خود را با جبهه پیشرفت تعریف کنیم
جلیلی خاطرنشان کرد: یکی از مباحثی که بهویژه در ماههای اخیر بسیار مطرح میشود، این است که لازمه چنین رشدی، N میزان سرمایه است و چون این میزان سرمایه وجود ندارد، فعلاً چنین رشدی قابل دسترسی نیست. برخی مسئولینی که مسئولیت اجرای این قانون را بر عهده دارند، چنین حرفی میزنند. طبق قانون مذکور، یکی از مولفههای رشد سرمایه است، اما این موضوع مولفههای دیگری همچون مدیریت، فناوری و نیروی انسانی نیز دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی اساتید، دانشجویان و دانشآموختگان را ظرفیت علمی بزرگی در این زمینه خواند و تصریح کرد: اکنون که موانع را پشت سر گذاشتهایم، باید برای رسیدن به قله تلاش کنیم. در چنین شرایطی لازم است هر کس نسبت خود را با جبهه پیشرفت کشور تعریف کند. دلیل پیروزی ما در دوران دفاع مقدس و نیز عدم از دست دادن حتی یک وجب از خاک کشور این بود که همه نسبت خود را با جبهه حق علیه باطل تعریف کردند؛ امروز نیز باید همانگونه عمل کنیم.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی با اشاره به اینکه در این شرایط است که نشاط اجتماعی و یک حرکت و جنبش بزرگ مملو از امید شکل میگیرد، دانشگاهیان و موفقیتهای علمی و دانشبنیانها را ظرفیتی بزرگ در رشد هشتدرصدی کشور خواند و خاطرنشان کرد: امنیت غذایی عرصه مهمی است که باید الزامات و اقدامات موردنیاز در آن را بشناسیم و دنبال کنیم و از مجلس و دولت نیز مطالبه کنیم تا به سمت موفقیت و قله پیش برویم.
انتهای پیام/
منبع