به گزارش خبرنگار ایرنا، سعید جلیلی روز دوشنبه با حضور در بین دانشجویان دانشگاه سمنان در سالن همایش خوارزمی این دانشگاه افزود: برخی تحلیلهای خطا، از تحریم فلجکننده بدتر و مهم است که صحنه را بشناسیم.
به گفته وی، اگر اقدامی علیه منافع ارضی شکل گرفت باید پاسخ با هوشمندی باشد تا تکرار نشود.
برجام سند بدعهدی طرف قرارداد
جلیلی افزود: موضوع برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) سال ۱۳۹۴ مطرح شد و بند ۳۷ در واقع تحقیر یک ملت است که اگر اعتراض کنید تحریم برمیگردد، آنان از مکانیسم ماشه استفاده کردند.
وی بیان کرد: بند ۳۷ آخرین بند برجام این است که ظرف مدت کمتر از ۲ ماه پس از شکایت تحریمها برمیگردد به این معناست که ایران حق شکایت ندارد.
جلیلی بیان کرد: ایران همه تعهدات برجام را انجام داد و آنان با وجود اینکه ۱۵ بار هم گفتند که ایران تعهدات انجام داد اما به تعهدات خود عمل نکردند و از برجام خارج شدند.
وی تصریح کرد: مهلت برجام ۱۰ ساله است و ۲۶ مهر ۱۴۰۴ این مدت به اتمام میرسد و به همین دلیل در این مدت ایران شکایت نکرد.
وی با بیان اینکه برجام سند طلبکاری و حرف از توافق جدید اشتباه است، اظهار کرد: وقتی طرف مقابل ۱۵ بار تایید میکند ایران به تعهدات عمل کرده است اما از برجام خارج میشود، در این شرایط چرا باید حرف از توافق جدید بیاید.
وی یادآور شد: دموکراتها با نماد الاغ و جمهوریخواهان با نماد فیل شناخته میشوند اما ما از هیچکدام نمیترسیم.
جلیلی اظهار کرد: مگر میشود سرنوشت کشور را چنان تدبیر کرد که تحت تاثیر تغییر افراد باشد بایدن رییس جمهور سابق آمریکا دهها تحریم را اضافه کرد.
بهبود معیشت با حرکت برنامهمحور
نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد: برای سربلندی باید هوشمندانه و مبتنی بر عملکرد و برنامه حرکت کنیم که وضعیت اقتصادی و به تبع آن وضعیت معیشت بهبود یابد.
وی با بیان اینکه وضعیت معیشت مردم مطلوب نیست، افزود: یک جهان فرصت داریم باید یک ایران جهش داشته باشیم.
جلیلی اظهار کرد: ایران دارای دریای فرصت در زمینههای مختلف از موقعیت جغرافیایی، نیرویانسانی و معادن است و باید برای پیشبرد اهداف و بهبود معیشت و وضعیت اقتصادی برنامه داشته باشیم و طبق آن حرکت کنیم.
وی ادامه داد: برنامه هفتم توسعه برای توسعه کشور طی پنج سال آینده کشور تدوین و تصویب و رشد هشت درصد در این برنامه تعریف شد.
جلیلی بیان کرد: تقویت تعاملات خارجی و افزایش صادرات نفتی و غیر نفتی راهکارهای تحقق رشد اقتصادی است.
وی افزود: دکتر پورفرزانه از نخبگان ایرانی است که دشمنان او را تحریم کردند و پس از تحریم، دولت چهاردهم در اقدامی قابل تقدیر او را در انتصابات گنجاند.
وی ابراز کرد: برای دانشگاهها در راستای تحقق رشد اقتصادی و برنامه هفتم توسعه باید نقش تعریف شود.
جلیلی گفت: یکسری اسناد و مبنای مورد وفاق داریم که باید باشد؛ برای مثال برنامه هفتم توسعه یک قانون است و سلیقهای نیست و همه جناحهای سیاسی در این موضوع اتفاق نظر دارند.
نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی بیان کرد: همراهی دولت و مجلس بر مبنای تحقق برنامه هفتم توسعه اتفاق نظر وجود دارد، اما همه باید کمک کنیم تا رشد اقتصادی هشت درصد محقق شود.
منبع