«تی‌آرتی» فارسی؛ رسانه‌ای نیابتی با هدف حساسیت‌زدایی از اقدامات سیاسی ترکیه در منطقه

مصطفی انتظاری در گفت‌وگو با خبرنگار رسانه ایرنا بیان کرد: شبکه تلویزیونی «تی‌آرتی» ترکیه اگر چه اکنون در سطح حوزه‌های گردشگری و فرهنگی فعالیت می‌کند و وارد مسائل تنش‌زا نمی‌شود اما در مرحله بعدی وارد لایه‌های سیاسی و امنیتی می‌شود که در تضاد مستقیم با منافع ملی ایران است.

این پژوهشگر رسانه افزود: کشورها همان طور که گروه‌های نیابتی نظامی و امنیتی دارند، برای دنبال کردن مسائل سیاسی و منافعشان نیابتی‌های رسانه‌ای خود را هم راه انداختند. زبان فارسی برای رسانه‌ها یک زبان جذاب است؛ چون می‌توانند از افغانستان و تاجیکستان و ایران مخاطب جذب کنند.

انتظاری با تاکید بر این که غربی‌ها می‌خواهند نگاه ایرانی‌ها به اتفاقات منطقه را تغییر دهند گفت: آنها صراحتا گفتند قرار است نقشه منطقه تغییر کند و منافع جدیدی در منطقه ایجاد شود. این رسانه‌ها در دو دهه گذشته موفق بودند. چون نگاه بخش بزرگی از ایرانیان نگاه غالب رسمی که رسانه های حاکمیتی دنبال می‌کنند نیست.

مدیرمسئول «خبرفوری» افزود: سریال‌های ترکیه‌ای از سال ها قبل هم همین خط را با زبان نرم و از طریق سبک زندگی دنبال می‌کردند. در سریال‌ها سبک زندگی و تاریخ خودشان را مطرح کردند و به دنبال ایجاد اشتراک فرهنگی بین ایران و ترکیه بودند. الان خیلی واضح وارد حوزه خبر و تحلیل سیاسی شدند و اثرگذاری رسانه‌ای آنها از لایه پنهان درآمده و وارد لایه آشکار شده است.

خیلی واضح وارد حوزه خبر و تحلیل سیاسی شدند و اثرگذاری رسانه‌ای آنها از لایه پنهان درآمده و وارد لایه آشکار شده است

انتظاری با اشاره به تاکید شبکه تی‌آرتی فارسی روی گردشگری گفت: این شبکه روی طیفی که می‌توانند در ترکیه خانه بخرند، به این کشور سفر و یا آنجا کار می‌کنند، تمرکز کرده است. در این وضعیت اگر ترکیه بخواهد پیشرفت کند، بخشی از ایرانیان خوشحال می‌شوند. یعنی اگر اقتصاد ترکیه رشد کند، ایرانی‌ها منفعت می‌برند. در مرحله بعدی اما وارد لایه‌های سیاسی و امنیتی می‌شوند که در تضاد مستقیم با منافع ملی ایران است.

«تی‌آرتی» فارسی؛ رسانه‌ای نیابتی با هدف حساسیت‌زدایی از اقدامات سیاسی ترکیه در منطقه
مصطفی انتظاری، مدرس علوم سیاسی

انتظاری با بیان این که نگاه آنها تاکید بر قرابت‌ها و اشتراکات است اظهار داشت: در این شبکه می‎‌خواهند به ایران بگویند ما و شما یکی هستیم و تضادی نداریم. در واقع قصد دارند از فعالیت‌هایی که ترکیه می‌خواهد بعد از سقوط حکومت سوریه داشته باشد، حساسیت زدایی کنند. در وضعیت فعلی اقدامات فعلی ترکیه با منافع ایران در تضاد است. آنها در حال فراهم کردن این بستر رسانه‌ای هستند که القا کند که در منطقه دخالتی ندارند و اقدامات‌شان به نفع مردم ایران و سوریه است. در واقع تلاش دارند تا تنش ناخواسته‌ای را که شکل می‌گیرد، مدیریت می‌کنند.

وی با اشاره به سابقه فعالیت این شبکه در ایران گفت: خبرنگار شبکه تی‌آرتی فارسی اولین خبرنگاری بود که از سقوط بالگرد شهید رئیسی گزارش تهیه کرد.

به گزارش ایرنا، شبکه تلویزیونی تی‌آرتی که بنا به تعریف خودش «سازمان صداوسیمای ملی کشور ترکیه است»، به تازگی بخش فارسی زبان خود را افتتاح کرده است.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

ژاله علو درگذشت – ایرنا

به گزارش خبرگزاری ایرنا از موسسه هنمرندان پیشکسوت، ژاله علو بعد از تحمل بیماری ساعاتی قبل …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *