به گزارش ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، زهرا جلیلیمقدم با توجه به نزدیکی ماه مبارک رمضان گفت: این حجم محصول خرما در استانهای پیشرو مانند خوزستان، سیستان و بلوچستان، کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان تولید شد.
مدیرکل دفتر امور میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری وزارت جهادکشاورزی افزود: سال گذشته نزدیک به ۳۹۰ هزار تن خرما با ارزشی معادل بیش از ۳۵۰ میلیون دلار صادر شده است.
وی با اشاره به جایگاه ایران در تولید خرما در جهان، بیانداشت: کشور ما در میان کشورهای تولیدکننده خرما، رتبه سوم جهانی و با بیش از ۴۰۰ ژنوتیپ خرما، تنوع بالایی در این محصول دارد.
وی گفت: خرمای پیارم به عنوان گرانقیمتترین خرمای صادراتی ایران شناخته میشود و ارقام دیگری مانند مضافتی، استعمران، کبکاب، زاهدی، کلوته و ربی نیز از دیگر ارقام تجاری ایران هستند.
جلیلیمقدم با تشریح برنامههای کیفیسازی نخیلات در سه سال اخیر، تصریح کرد: اصلاح و احیای نخیلات، ساماندهی تولید نهال با احداث خزانه پاجوش، باغ مادری، حذف باغات قدیمی و فرسوده و جایگزینی با ارقام تجاری، احداث باغات الگویی مدرن و مکانیزه در استانهای خرماخیز، تدوین پیشنویس طرح زنجیره خرما، پیگیری احداث پایانه صادراتی خرما، شناسنامهدار کردن باغات و همکاری در ترویج آخرین دستاوردهای علمی و فنی در باغات، حمایت از ساخت دستگاه بالابر خرمای تولید داخل کشور، حمایت از شناسایی ارقام برتر داخلی و بررسی سازگاری آنها در مناطق خرماخیز، جایگزینی ارقام تجاری روز دنیا برگزاری دورههای آموزشی جهت اجرای روشهای نوین بهباغی و همکاری در توسعه صادرات این محصول از جمله اقدامات اجرا شده در سنوات اخیر بوده است.
به گزارش ایرنا، طی سالهای گذشته میزان تولید خرما کشور بین ۱.۲ تا ۱.۳ میلیون تن بوده است.
منبع