تولید سالانه سه هزار نهال گردوی گرمسیری در مرکز تحقیقات صفی آباد دزفول

به گزارش ایرنا، سیدمحمود طبیب غفاری روز یکشنبه در جریان بازدید نماینده اندیمشک از مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول بیان کرد: این مرکز علاوه بر خوزستان، استان‌های کهگیلویه و بویر احمد، جنوب لرستان و مناطق گرمسیری ایلام را نیز پوشش می‌دهد.
وی درخصوص گردوی گرمسیری پکان نیز گفت: ژنوتیپ‌های گردوی گرمسیری به عنوان تنها درختان شناسنامه داری که از سال ۱۳۴۶ وارد ایران شده و اکنون نیز موجود است، در این مرکز تکثیر می‌شود.

تولید سالانه سه هزار نهال گردوی گرمسیری در مرکز تحقیقات صفی آباد دزفول
رییس مرکز تحقیقات، آموزش کشاوزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول گفت: سالانه ۲ تا سه هزار نهال پیوندی از ارقام گردوی گرمسیری در این مرکز تولید می‌شود.
وی افزود: اجرای آزمایش سازگاری گردوی گرمسیری در ۲۳ استان کشور توسط مجری این طرح ملی در مرکز صفی آباد هماهنگ و در استان‌های هدف اجرا می‌شود.

به گزارش ایرنا تحقیقات بر روی گردوی گرمسیری پکان آمریکایی از سال‌ها قبل در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی صفی‌آباد دزفول آغاز شده و اکنون توسعه و تکثیر آن با محوریت این مرکز در استان‌های مختلف کشور در حال انجام است.

۱۶ رقم گردوی پکان در سال ۱۹۶۵ میلادی یا ۱۳۴۶ شمسی از کالیفرنیای آمریکا به ایران ارسال شد و این نهال‌ها از فرودگاه مهرآباد به مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول بارگیری شدند.

نهال‌های پکان وارداتی درنهایت بهمن ماه ۱۳۴۶ یعنی ۵۷ سال قبل در مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد کشت شدند و اکنون بعد از سال‌ها تحقیق و پژوهش بر روی آنها توانایی تکثیر تمام ارقام وارداتی در این مرکز ایجاد شده است.

تولید سالانه سه هزار نهال گردوی گرمسیری در مرکز تحقیقات صفی آباد دزفول

اجرای تنها طرح اصلاح نژاد گاومیش خوزستان در مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد

طبیب غفاری به وجود ۶ واحد تحقیقاتی در مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد اشاره و بیان کرد: تنها واحد کنترل گواهی بذر محصولات اساسی و نهال استان خوزستان در مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد انجام و پایش می‌شود و درصورت داشتن استاندارد، اجازه بوجاری و لیبل گذاری داده خواهد شد.
رییس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول درخصوص گاومیش به عنوان دام بومی استان خوزستان نیز گفت: تنها طرح اصلاح نژاد گاومیش استان در بخش تحقیقات دامی این مرکز انجام می‌شود.
وی با بیان اینکه این مرکز با ۲۰۷ هزار بهره بردار در خوزستان در ارتباط است، افزود: محصولی که از شمال خوزستان صادر می‌شود دارای کیفیت بالاتری است زیرا کشاورزان این منطقه پیشرو هستند البته به دنبال بهبود کیفیت نیز هستیم.

طبیب غفاری اظهارکرد: از حدود سه میلیون تن محصولات کشاورزی که در شهرهای اندیمشک، دزفول و شوش تولید می‌شود حدود ۲۰۰ هزار تن محصول به کشورهای اوراسیا و خلیج فارس صادر می‌شود که نشان می‌دهد اغلب محصولات سالم هستند.
وی ادامه داد: با تلاش مراکز تحقیقاتی، دانش در مزرعه رسوخ کرده و رفتار تولید کننده اصلاح شده است.

رییس مرکز تحقیقات، آموزش کشاوزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول با بیان اینکه تجهیزاتی که در این مرکز استفاده می‌شود جزو پیشرفته ترین تجهیزات آزمایشگاهی دنیا است، گفت: آزمایش‌های دقیقی در این مرکز برای محصولات صادراتی انجام می‌شود.

وی افزود: اگر بتوان این آزمایش‌ها را برای محصولات داخل کشور نیز انجام داد شاهد کاهش مصرف سموم خواهیم بود و کشاورزان تحت نظر کارشناسان کشت می‌کنند.

به گزارش ایرنا، نماینده مردم اندیمشک در مجلس شورای اسلامی از آزمایشگاه بیوتکنولوژی (واحد تشخیص و ردیابی تراریخته)، آزمایشگاه اندازه گیری باقیمانده نیترات و فلزات سنگین، آزمایشگاه سلامت و تعیین باقیمانده سموم شیمیایی، مزارع آزمایشی و طرح‌های ایستگاه تحقبقات دامپروری مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد دزفول بازدید کرد.

سالانه حدود ۲.۵ میلیون تن انواع محصولات زراعی و باغی در دزفول تولید می‌شود.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

بهبود مسیر تامین مالی بنگاه‌ها با ارتقای صنعت تضمین در کشور

به گزارش ایرنا از وزارت امور اقتصادی و دارایی، دهمین جلسه شورای ملی تأمین مالی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *