توسعه صنعت «گردشگری ورزشی» در مازندران با نشان‌های یزدانی و قاسمپور

به گزارش ایرنا، ‌ گردشگری ورزشی یکی از انواع گردشگری است که با هدف بازدید از یک منطقه به علت برگزاری رویدادهای ویژه ورزشی انجام می‌شود. به عبارت دیگر «توریسم ورزشی» به سفرهایی گفته می‌شود که تماشای یک مسابقه‌ ورزشی یا شرکت در چنین مسابقاتی را در بر می‌گیرد. صنعت گردشگری ورزشی روز به روز در حال گسترش و پیشرفت است و بر تعداد طرفداران آن افزوده می‌شود.

شمار زیادی از میهمانان کشورهای مختلف اشخاصی اند که با قصد گردشگری ورزشی سفر کرده‌اند. ورزش و تمرین یا شرکت در مسابقات ورزشی، تماشای مسابقه تیم‌ها یا بازیکنان مورد علاقه از انگیزه‌های برخی گردشگران است و گردشگران ورزشی علاوه بر ورزش اقدام به بازدید از اماکن دیگر و یا احیانا خرید نیز می‌کنند.

گردشگری ورزشی به آن دسته از فعالیت‌های گردشگری اطلاق می‌شود که انگیزه و هدف اصلی گردشگران از انجام آنها، مشارکت فعال یا غیر فعال در ورزش‌های رقابتی یا تفریحی یا حتی حضور در رویدادهای ورزشی به منظور لذت بردن و تشویق نمودن ورزشکاران مورد علاقه شان در میادین ورزشی است. مساله قابل توجه این است که بخشی از سفر گردشگران ورزشی، انواع دیگری از گردشگری مانند طبیعت گردی را در برمی گیرد.

با توجه به هدف گردشگر از سفر به کشور مقصد، گردشگری ورزشی به سه گروه تقسیم بندی می‌شود که شامل توریسم رویدادهای ورزشی، توریسم ورزشی فعال و توریسم ورزشی خاطره ساز و مشاهیر است.

توسعه صنعت «گردشگری ورزشی» در مازندران با نشان‌های یزدانی و قاسمپور

گردشگری رویدادهای ورزشی، رویدادهای بزرگی مانند مسابقه‌های جام جهانی فوتبال و بازی‌های المپیک را در بر می گیرد.

گردشگران «توریسم ورزشی» فعال، افرادی هستند که برای انجام یک ورزش خاص و یا شرکت در یک رویداد ورزشی سفر می‌کنند. این رویدادها شامل انواع ورزش‌ها و تورنمنت‌ها است. به طور معمول افراد برای انجام و شرکت در مسابقه هایی مانند شنا، قایق رانی، موج سواری و ماهیگیری به کشورهای دیگر سفر می‌کنند.

در توریسم ورزشی و خاطره بازی با مشاهیر، گردشگران از جاذبه‌های این حوزه بازدید می‌کنند. از جمله نمونه‌های گردشگری خاطره انگیز می‌توان به بازدید از تالارهای مشاهیر، موزه‌ها و ورزشگاه‌های مشهور و حتی دیدار با قهرمان‌ها و مشاهیر ورزشی اشاره کرد.

در این میان مازندران به واسطه حضور میلیونی مسافران از اقصی نقاط کشور در آن به عنوان استان برتر در عرصه گردشگری به شمار می رود و غالب هدف سفر به این استان دیدن و حضور در سواحل دریا و جنگل است و جذابیت های دیگر استان به همین مغفول مانده است که از آن جمله گردشگری ورزشی است.

جویبار به دلیل داشتن پهلوانان و کشتی گیران مطرح همچون امیرمحمد یزدانی، کمیل قاسمی، رضا یزدانی، مهدی حاجی زاده، حسن یزدانی، کامران قاسمپور، محمد نخودی، مسعود اسماعیل پور و… که از نشان داران میادین جهانی نیز هستند همواره از آن نام برده می شود و مسوولان این شهرستان در دولت چهاردهم برای بهره گیری از این ظرفیت موجود راه اندازی موزه کُشتی که از سال ها قبل مجوز آن صادر شده است با جذب سرمایه گذار بخش خصوصی قدم در فاز اجرایی گذاشته اند.

توسعه صنعت «گردشگری ورزشی» در مازندران با نشان‌های یزدانی و قاسمپور

سرپرست فرمانداری شهرستان جویبار روز پنجشنبه در جلسه هماهنگی مرمت و بازسازی باغ موزه کشتی جویبار گفت که کشتی گیران این شهرستان در مدت نیم قرن اخیر توانستند ۶ مدال المپیک و ‌۱۵ مدال جهانی در مسابقات ملی، آسیایی و تورنمنت‌های بین‌المللی کسب کنند.

محمد مدانلو افزود: با توجه به سابقه درخشان کشتی گیران جویبار در میادین جهانی و بین المللی و برای ماندگاری نام این شهرستان در این عرصه پیشنهاد ساخت باغ موزه کشتی ایران در این شهرستان ارائه شد.

وی ادامه داد:‌ پس از آن و برای اجرایی کردن ساخت این باغ موزه خانه تاریخی تقوایی به عنوان محل ایجاد این طرح به وزارت میراث فرهنگی، ‌صنایع دستی و گردشگری پیشنهاد شد و در سال ۱۳۹۸ مجوز آن نیز صادر شد.

سرپرست فرمانداری جویبار کمبود اعتبار و عدم استقبال بخش خصوصی را اصلی ترین عامل در بلاتکلیف ماندن اجرای باغ موزه کشتی در شهرستان عنوان کرد و گفت که با حمایت و پیگیری استاندار مازندران و اظهار علاقه بخش خصوصی، بازسازی و مرمت این بنای در حال تخریب پس از طی مراحل تایید نقشه معماری، با نظارت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به‌زودی آغاز می شود.

توسعه صنعت «گردشگری ورزشی» در مازندران با نشان‌های یزدانی و قاسمپور

وی ادامه داد: ایجاد این باغ موزه که به عنوان یکی از مطالبات شهروندان و ورزشکاران جویباری به شمار می رود با ورود سرمایه گذار در حال اجرایی شدن است تا نام جویبار به عنوان قطب کشتی جهان ماندگارتر بماند.

مدانلو ایجاد این موزه را گام موثری برای رونق گردشگری ورزشی و حفظ میراث معنوی سرمایه های کشتی جویبار و ایران برشمرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، ‌ صنایع دستی و گردشگری مازندران نیز با اشاره به اهمیت حفظ این بنای تاریخی ارزشمند باقدمت بیش از ۱۵۰ سال از صدور مجوز مرمت این بنا طی یک‌ماه آینده خبر داد.

حسین ایزدی افزود: برآورد اعتبار مورد نیاز برای بازسازی کامل این مجموعه که به طور کامل توسط بخش خصوصی متقبل خواهد شد، از طریق متخصصان و کارشناسان در حال ارزیابی است و به‌زودی در کمیته فنی تصویب و عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.

در این جلسه اعلام شد که طرح معماری این باغ موزه، به‌عنوان یک مرکز فرهنگی و گردشگری طی ۱۰ روز آینده ارائه خواهد شد.

به گزارش ایرنا، از سال های گذشته تاکنون همواره جویباری‌ها بیشترین سهم از تیم ملی کشتی آزاد را در اختیار دارند. در المپیک ۲۰۱۲ لندن از جویبار به دلیل حضور رضا یزدانی، مسعود اسماعیل‌پور و کمیل قاسمی در تیم ملی کشتی آزاد به عنوان المپیکی‌ترین شهر جهان یاد شده بود که یک طلا توسط کمیل قاسمی کسب شد. در مسابقات کشتی آزاد قهرمانی جهان و المپیک ۲۰۲۴ هم، جویباری‌ها چندین کشتی‌گیر در این رقابت های بین المللی داشتند.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

یک دورهمی خانوادگی در فصل دوم سریال «دیو و ماه پیشونی»

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، فصل دوم سریال «دیو و ماه پیشونی» بعد از دریافت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *