به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از فایننشال تایمز، گزارشهای اقتصادی در آمریکا حاکی از این است که تلاش دولت برای اصلاح نرخ بهره بانکی در جهت مهار تورم ناکام مانده و اقتصاددانان در نظرسنجی رویترز اعلام کردند که نرخ تورم در ماه آینده نیز همچنان روند صعودی خواهد داشت. آنها پیشبینی میکنند که تورم ناشی از افزایش قیمت مواد غذایی و سوخت با افزایش ۳.۳ درصد همچنان بالا بماند.
با وجود اعلام ۲۵۶هزار شغل جدید از سوی اصناف دولتی و غیردولتی در ماه پایانی سال گذشته میلادی، هنوز سیاستهای پولی بانک مرکزی آمریکا نتوانسته خودش را به عنوان عامل تاثیرگذار در کاهش تورم نشان دهد و هنوز هم این بحث داغ است که توان این بانک چقدر در قوی کردن اقتصاد موثر خواهد بود.
جک مک اینتایر، مدیر بخش سهام شرکت برندی واین گلوبال اعتقاد دارد که اعلام خبر افزایش تعداد مشاغل نتوانسته به اندازه کافی جلوی قدرت تورم رخ نشان دهد و به همین خاطر در نیمه اول سال ۲۰۲۵ نیز شاهد کاهش نرخهای بیشتر بهره خواهیم بود.
سال آینده با وجود دولت دونالد ترامپ و تضاد سیاستهای دولت جدید با چین و تهدید به یک جنگ قریبالوقع تجاری بین دو کشور نیز اثرات منفی خود را روی تورم آمریکا دارد. کارشناسان اقتصادی اعلام کردند که خطرات اصلی برای اقتصاد آمریکا هنوز در راه است و به نظر میرسد با تهدیدهای اخیر ترامپ در بالا بردن تعرفهها در سراسر جهان وضع برای آمریکاییها تشدید خواهد شد.
تائو وانگ، اقتصاددان ارشد چین در بانک سرمایه گذاری «یوبیاس» به دادههای منتشر شده درباره بازار مصرف اشاره کرد و گفت: «ما در سال جدید هستیم و مقامات دولتی باید محرکهای بیشتری برای مهار تورم ارائه کنند. هنوز قیمتها بالاست و همینطور هم بالا میرود.»
به گزارش ایرنا، نتایج یک نظرسنجی انجام گرفته توسط خبرگزاری رویترز با همکاری شرکت تحقیقاتی «ایپسوس» که به تازگی منتشر شدهاست، نشان میدهد که ۳۵ درصد از شرکت کنندگان، معتقدند ترامپ باید بر روی تورم متمرکز شود و در مقابل ۳۰ درصد موضوع مهاجرت و ۲۷ درصد نیز مشاغل و اقتصاد عمومی را مهم ارزیابی کرده اند. ۲۳ درصد دیگر هم خواستار تمرکز رئیسجمهوری منتخب بر روی وحدت در کشور شده و سهم کوچکی هم مالیات، جرائم و جنگهای خارجی را مهمترین موضوع برای توجه ترامپ دانستند.
رئیس جمهوری منتخب آمریکا بارها در گردهمایی های انتخاباتی خود اعلام کرده بود که تغییرات مهمی در سیاست کاخ سفید از جمله اعمال تعرفه بر واردات و مهاجرت را در دستور کار قرار می دهد. اما اقتصاددانان بر این باور هستند که اعمال رژیمی از تعرفههای تهاجمی می تواند سبب بالا رفتن قیمتها شود و به افزایش تورم دامن بزند؛ موضوعی که سبب انتقادها از جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا شده و در پیروزی ترامپ نقش بسیاری داشت.
رویترز در پایان یادآوری کرده است که ترامپ در حالی خود را برای دور دوم ریاستجمهوری آماده می کند که از سطح بالایی از محبوبیت برخوردار نیست؛ موضوعی که نشانگر سیاست به شدت قطبی شده آمریکاست. در نظر سنجی انجام گرفته نیز ۴۴ درصد از پاسخ دهندگان گفتهاند که دیدگاه مثبتی نسبت به ترامپ دارند و در مقابل ۵۱ درصد دیدگاه نامطلوبی نسبت به وی داشتند.
منبع