تمدن نوین اسلامی در اندیشه شهدای خدمت و مقاومت

به گزارش ایرنا، سرپرست فرمانداری جیرفت در آیین آغاز این همایش گفت: گفتمان تمدن اسلامی به عنوان یک امر دینی و ایدئولوژیک برای تشکیل، تثبیت و تحکیم نیاز به بازسازی مداوم ساختارهای خود دارد که این گفتمان از بدو شکل گیری آن یعنی از آغاز بعثت پیامبر اسلام (ص) تاکنون تحت تاثیر ساختارهای قدرت، چرخش‌های معنایی فقهی و سیاسی متعددی داشته است.

روح‌بخش بیگ‌زاده افزود: شکل گیری انقلاب اسلامی ایران باعث تغییر مناسبات قدرت در جهان و به تبع آن در غرب آسیا شده است.

وی گفت: رهبر فرزانه انقلاب بر این باورند که حمایت از محور مقاومت نه تنها یک ضرورت سیاسی، بلکه یک نیاز اجتماعی و انسانی است که این حمایت بر معنای ایستادگی در برابر ظلم و حمایت از ملت‌های مظلوم است.

سرپرست فرمانداری جیرفت بیان کرد: سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی با تشکیل نیروهای مردمی از جبهه مقاومت اسلامی و از کشورهای عراق، سوریه، افغانستان و حزب الله لبنان و ایران یک جبهه واحد تشکیل و نشان داد که برای طلیعه ظهور می‌توان کار کرد و بسیج جهانی اسلامی را تشکیل داد که قطعا این اتفاق زمینه ساز تمدن نوین اسلامی در پرتو ظهور خواهد بود.

نظام سرمایه‌داری به دنبال تسلط بر تمام دنیا است

عضو هیات علمی دانشکده الهیات دانشگاه تهران هم در این همایش مقاله خود را با عنوان “خدمت و مقاومت زمینه‌ساز تمدن نوین اسلامی” ارائه کرد و گفت: اساس مخالفت دشمنان با ایران است و فقط با دین ما کار ندارند بلکه نظام سرمایه‌داری می‌خواهد بر تمام دنیا سلطه داشته باشد.

سید محمد حسینی افزود: ترامپ ماهیت استکبار را علنی تر نشان داده است و به عنوان مثال کانادا همه جا در کنار آمریکا بوده اما آمریکا امروز با آن اینگونه رفتار می‌کند.

وی گفت: همانطور که مقاومت الگو شده می‌خواهیم نظامی داشته باشیم که الگو باشد بنابراین باید در حوزه‌های مختلف اقتصادی و علمی هم رشد کنیم.

معاون پارلمانی دولت سیزدهم تصریح کرد: اگر کشوری ضعیف باشیم نمی‌توانیم نمونه و الگویی برای جهان باشیم.

تمدن نوین اسلامی در اندیشه شهدای خدمت و مقاومت

برخی به دنبال تاریخ‌سازی برای اسرائیل هستند

مجتبی خوارزمی عضو هیات علمی دانشگاه جیرفت نیز یکی از ارائه دهندگان مقالات این همایش مقاله خود را با عنوان “ایران و مساله مدیترانه” ارائه کرد و با اشاره به جنگ‌ها و گستره حکومت‌ها گفت که یهودیت درگیر هیچ جنگ و حکومتی در منطقه نبوده است و این موضوع نشان می‌دهد برخی به دنبال تاریخ‌سازی برای اسرائیل هستند.

وی اضافه کرد: ایرانیان همواره دوست داشتند که به مدیترانه برسند و آخرین بار در دوره سلجوقیان با تحمیل شکست سخت به مسیحیان توانستند به مدیترانه برسند.

این استاد دانشگاه گفت: ما همواره در طول تاریخ می‌دانستیم در کجا حضور داشته باشیم هر چند در دوره‌های مختلف ذهنیت‌ها متفاوت بوده اما همیشه هدف این بوده که در این مناطق مهم مدیترانه همیشه حضور فعالی داشته باشیم.

مقاومت یک امر انسانی و ارادی است

ایوب لوبلان دانش آموخته دانشگاه استرابورگ فرانسه هم مقاله خود را با عنوان “انسان، حیوانی مقاوم” ارائه کرد و گفت: مقاومت فقط ارتباط به دین ندارد بلکه یک امر انسانی است، دلیل مقاومت عقلی است و مقاومت انسان ارادی است.

وی ادامه داد: اگر تفاوت اساسی انسان و حیوان را قبول می‌کنیم باید این تفاوت را در عمل نشان داد که یک نمود آن مقاومت ارادی است.

لوبلان گفت: اگر جهاد نفس در اول نباشد و غریزه غالب باشد نتیجه تبدیل شدن به گروهی همچون داعش است.

وی یادآور شد: چون انسان موجودی کمالگراست با مقاومت روحی به دنبال کمال و رشد است.

تمدن نوین اسلامی در اندیشه شهدای خدمت و مقاومت

مقابله با استعمار فکری از طریق جهاد تبیین

فعال حقوق بشر و مُبلغ مذهبی در کشورهای پرتغالی زبان هم در این همایش با ارائه مقاله “آسیب شناسی گفتمان مقاومت در کشورهای اسلامی و آفریقایی” گفت: استعمار از ۱۸۸۰ تا ۱۹۱۴ در آفریقا شکل‌ گرفت و مقاومت کشورهای آفریقایی هم در این مدت تشکیل شد.

ادریس غانو با طرح این پرسش که چرا کشورهای آفریقایی تحت استعمار قرار گرفتند؟ افزود: ناآگاهی‌هایی وجود داشت و در برخی نقاط از این تاریخ، مردم آفریقا گول استعمار را می‌خوردند.

وی گفت: کشورهای آفریقایی به مرور موفق شدند استقلال پیدا کنند اما تاثیر زیادی نگذاشت و همچنان استعمار دخالت‌هایی در این کشورها دارد.

غانو با اشاره به سخنان رهبر انقلاب در مورد اهمیت جهاد تبیین و مطرح کردن این پرسش که چرا امت اسلامی از قدرت خود استفاده نکرده است؟ ادامه داد: جهاد فقط سلاح به دست گرفتن نیست بسیاری از مشکلات به دلیل استعمار فکری ایجاد شده است که باید با جهاد تبیین آن را تغییر داد.

تمدن نوین اسلامی در اندیشه شهدای خدمت و مقاومت

حجت الاسلام دکتر محسن الویری عضو هیات علمی دانشگاه باقرالعلوم الهیات و معارف اسلامی هم در این همایش مقاله خود را با عنوان “تمدن اندیشی و تداوم راه شهیدان خدمت و مقاومت” ارائه کرد.

وی پایین ترین سطح برای تداوم راه شهدای خدمت و مقاومت را مطالعه و آگاهی از زندگی شهدا دانست و گفت: اگر کسی مسئولیتی دارد در آن مجموعه مکتب شهدا را پیش ببرد.

این استاد دانشگاه بهترین راه گسترش راه شهدا را بهره‌مندی از نگاه تمدنی خواند و افزود: اگر کلان اندیش و مثبت گرا باشیم می‌توانیم ارزش‌های شهدا را گسترده‌تر عرضه کنیم.

حجت الاسلام میثم تارم عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان هم در این همایش به مبانی قرآنی حضور تمدنی نماز جمعه نصر پرداخت و گفت: ٢ حرکت تمدنی صورت گرفت که یکی نماز جمعه نصر با حضور رهبر معظم انقلاب و دیگری حضور مردم در آن نماز جمعه بود.

وی ادامه داد: اقدام شجاعانه و امیدبخش رهبر انقلاب اسلامی موجب آرامش نه تنها در ایران بلکه در جوامع اسلامی و دوستداران جبهه مقاومت شد.

رییس دانشگاه جیرفت هم در حاشیه این همایش به خبرنگار ایرنا گفت: ٢ سال پیش همایشی با عنوان مکتب شهید سلیمانی برگزار کردیم که بازخوردهای مثبتی داشت.

حسین شکفته افزود: همایش جدید را با عنوان جدید به یاد شهدای خدمت و مقاومت برگزار کردیم تا همایش فرهنگی و معنوی در دانشگاه برگزار شود و در ارتقای معنویت اثرگذار باشد.

وی بیان کرد: ۵۰ مقاله به این همایش ارسال شده بود که ۱۰ مقاله برتر برای ارائه و انتشار انتخاب شدند.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

جشنواره تئاتر خیابانی شرهانی؛ هنر در میان مردم دهلران

به گزارش ایرنا، هفتمین جشنواره تئاتر خیابانی شرهانی، از روز پنجم اسفندماه در دهلران آغاز …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *