به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از فایننشال تایمز، تولیدکنندگان پلاستیک اروپا در پی کاهش شدید تولید و عدم توانایی رقابت با مازاد جهانی مواد ارزان، در حال تعطیل کردن کارخانههای خود هستند.
به گفته انجمن صنفی “پلاستیک اروپا” Plastics Europe، تولید پلاستیک در این قاره در سال 2023 به میزان 8.3 درصد کاهش یافته است.
همچنین، بازیافت مکانیکی پلاستیک، که رایجترین روش بازیافت در اروپا است، برای اولین بار از سال 2018 کاهش داشته که دلیل آن افت تقاضا عنوان شده است.
ویرجینیا جانسنز، مدیر عامل پلاستیک اروپا، این کاهش را عمیقتر از پیشبینیها توصیف کرد که نگرانیها درباره “صنعتزدایی در اروپا” و وابستگی بیشتر به “واردات کمتر پایدار” را افزایش میدهد.
آلمان بهعنوان بزرگترین تولیدکننده پلاستیک در اروپا شناخته میشود.
این کاهش در اروپا در تضاد با رشد 3.4 درصدی جهانی تولید پلاستیک است. کشورهایی مانند چین و آمریکا تولیدات خود را افزایش دادهاند.
دادههای مؤسسه اساندپی گلوبال S&P Global نشان میدهد که چین در سال 2023 مسئول 60 درصد افزایش ظرفیت پتروشیمی جهان بوده است.
سهم صنعت پلاستیک اروپا از بازار جهانی از 28 درصد در سال 2006 به 12 درصد در سال گذشته میلادی کاهش یافته است.
اهداف زیستمحیطی بلندپروازانهای که در دوره قبلی کمیسیون اروپا تعیین شدند، به وضع قوانین سختگیرانهای منجر شدند که شرکتها مدعیاند رشد اقتصادی را محدود کرده است.
در گزارشی درباره رقابتپذیری اروپا که سپتامبر منتشر شد، ماریو دراگی، رئیس سابق بانک مرکزی اروپا، قیمتهای بالای انرژی، قوانین “دست وپاگیر” و هزینه پایین تولید در خارج از اروپا را دلایل اصلی کاهش رشد اقتصادی اتحادیه اروپا دانسته است.
انتهای پیام/
منبع