به گزارش ایرنا از روابط عمومی جهاد دانشگاهی هنر، امین مختاری رئیس جهاد دانشگاهی هنر در حاشیه برگزاری نمایشگاه خوشنویسی اشعار مولانا در دانشگاه موسیقی و هنرهای زیبای آنکارا، با سیدقاسم ناظمی رایزن فرهنگی ایران در ترکیه، محمدحسین شجاعی معاون سفیر ایران در ترکیه، پروفسور زینب اردوغان رئیس دانشکده هنر دانشگاه آنکارا و پروفسور باریش دمیرچی معاون دانشگاه موسیقی و هنرهای زیبا دیدار و گفت و گو کرد.
این دیدارها با هدف تقویت همکاریهای فرهنگی و هنری میان طرفین و در راستای گسترش تعاملات در حوزه فرهنگ و هنر ایرانی-اسلامی صورت گرفت.
دیدار با رایزن فرهنگی ایران در ترکیه
سیدقاسم ناظمی رایزن فرهنگی ایران در ترکیه، ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این نمایشگاه، بر لزوم توجه به اقتصاد فرهنگ و عرضه هوشمندانه محصولات هنری تأکید کرد.
وی اظهارداشت: ترکیه یکی از کشورهایی است که ظرفیت بالایی برای فعالیتهای فرهنگی دارد. برای بهرهگیری از این فرصت باید تلاش کرد که آثار هنری و فرهنگی ایرانی به صورت جذاب و موثر به مخاطبان ارائه شود. همکاریهای فرهنگی میان ایران و ترکیه میتواند به انتقال تجارب دو کشور در حوزههای مختلف هنری کمک کند.
ناظمی افزود: کار فرهنگی را باید خوب بستهبندی و عرضه کرد زیرا این در بازاریابی برای اقتصاد فرهنگی مهم است. باید توجه داشت که کار فرهنگی نیاز به تلاش و کوشش و زمینهسازی مناسب دارد و اینگونه مراودات و توسعه ارتباطات باعث انتقال تجارب میشود.
رئیس جهاد دانشگاهی هنر نیز در این ملاقات ضمن اشاره به اهمیت توسعه تعاملات فرهنگی ایران و ترکیه، به معرفی ظرفیتهای مجموعه جهاد دانشگاهی هنر برای فعالیتهای بینالمللی پرداخت.
امین مختاری همچنین از نقش موثر رایزنی فرهنگی در برگزاری نمایشگاه و ایجاد بستر مناسب برای معرفی هنر ایرانی-اسلامی تقدیر کرد.
وی با تاکید بر رسالت جهاد دانشگاهی هنر در معرفی هنرهای اصیل و هویتمند ایران در سطح بینالمللی گفت: این نمایشگاه فرصتی ارزشمند برای به نمایش گذاشتن آثار برجسته هنرمندان ایرانی به جهانیان است.
مختاری ابراز امیدواری کرد که با بهرهگیری از هدایتگری رایزنی فرهنگی، بتوان برنامهریزی دقیقتری برای توسعه فعالیتهای مشابه، به ویژه با تمرکز بر تقویت اقتصاد فرهنگ و هنر، انجام داد.
رئیس جهاد دانشگاهی هنر افزود: صادرات محصولات فرهنگی و هنری از مهمترین اولویتهای حوزه هنر جهاددانشگاهی است که ذیل برنامه پنج ساله واحد هنر تدوین و تبیین شده است که در انتهای چرخه اموزشهای مهارتمحور این واحد قرار میگیرد.
دیدار با معاون سفیر ایران در ترکیه
محمدحسین شجاعی معاون سفیر ایران در ترکیه، از نقش تاریخی و فرهنگی هنر خوشنویسی در روابط ایران و ترکیه یاد کرد و افزود: با توجه به علاقه ترکها به هنر خوشنویسی و سایر هنرهای سنتی ایرانی، اینگونه نمایشگاهها میتوانند روابط فرهنگی دو کشور را تقویت کنند. همچنین، برگزاری برنامههای مشترک هنری و فرهنگی میتواند به تحکیم دوستی میان دو ملت کمک کند.
مختاری نیز به اهمیت سال فرهنگی ایران و ترکیه اشاره کرد و اظهارداشت: این رویداد بستری مناسب برای معرفی بیشتر فرهنگ و هنر ایرانی به مردم ترکیه را فراهم کرده است.
وی گفت: ترکیه با پیشینهای طولانی در هنر خوشنویسی و دیگر هنرهای سنتی، کشوری ایدهآل برای همکاریهای هنری است. تلاش ما بر این است که از طریق تبادل فرهنگی و هنری، زمینههای مشترک بیشتری برای همکاری با هنرمندان و مراکز هنری ترکیه ایجاد کنیم.
دیدار با رئیس دانشکده هنر دانشگاه آنکارا
رئیس جهاد دانشگاهی هنر در دیدار با پروفسور زینب اردوغان رئیس دانشکده هنر دانشگاه آنکارا، پیشنهادهایی برای گسترش همکاریهای هنری میان جهاد دانشگاهی هنر و این دانشکده مطرح کرد.
وی با اشاره به فعالیتهای متنوع جهاد دانشگاهی هنر در زمینههای طراحی و دوخت لباس، خوشنویسی، نقاشی، عکاسی، سفالگری، مجسمهسازی، صنایعدستی، فرشبافی و هنرهای نمایشی گفت: هدف اصلی ما معرفی و ترویج هنر ایرانی-اسلامی در سطح بینالمللی است و آمادگی داریم در حوزههای مختلف هنری با دانشکده هنر دانشگاه آنکارا همکاری کنیم.
پروفسور زینب اردوغان نیز ضمن استقبال از این پیشنهادات، اظهارداشت: ایران در حوزه فرشبافی جایگاهی بینظیر در دنیا دارد. همچنین، دانشکده ما در رشتههایی همچون نساجی، چاپ روی پارچه و مرمت آثار تاریخی نیز فعالیت میکند و میتوانیم در این زمینهها هم همکاری داشته باشیم.
دیدار با معاون دانشگاه موسیقی و هنرهای زیبا
رئیس جهاددانشگاهی هنر ضمن تشکر از میزبانی دانشگاه موسیقی و هنرهای زیبا از رویداد نمایشگاه خوشنویسی هنرمندان جهاد دانشگاهی هنر، به معرفی ظرفیتهای واحد هنر و زمینههای امکان همکاری مشترک پرداخت و گفت: مجموعه جهاد دانشگاهی هنر با سابقه دیرینه خود آمادگی تبادل استاد و برگزاری کارگاههای آموزشی و برنامههای مشترک دوجانبه هنری را دارد.
در این دیدار پروفسور باریش دمیرچی ضمن قدردانی از میزبانی هنرمندان ایرانی و ابراز خرسندی از برگزاری نمایشگاه خوشنویسی اشعار مولانا، بر اهمیت همکاریهای فرهنگی و هنری میان ایران و ترکیه تأکید کرد.
پروفسور دمیرچی در این دیدار اظهارداشت: میزبانی از هنرمندان ایرانی و برگزاری این نمایشگاه ارزشمند، فرصتی بینظیر برای معرفی هنر غنی ایرانی به جامعه هنری ترکیه است. ما آمادهایم تا در زمینه مناسبتهای فرهنگی و هنری، همکاریهای گستردهتری را برنامهریزی و اجرا کنیم.
وی افزود: زمینه برای امضای یک تفاهمنامه همکاری فرهنگی و هنری مشترک در حال پیگیری است و امیدواریم به زودی این سند به امضا برسد و فصل جدیدی از تعاملات علمی، فرهنگی و هنری میان دو کشور آغاز شود.
مختاری هم با اشاره به اینکه سال ۲۰۲۵ به عنوان سال فرهنگی ایران و ترکیه نامگذاری شده است، تأکید کرد: بهرهگیری از ظرفیتهای مشترک فرهنگی و تاریخی دو کشور، نقش بسزایی در تقویت و غنای تعاملات فرهنگی و هنری ایران و ترکیه خواهد داشت.
رئیس جهاد دانشگاهی هنر اظهارداشت: در مجموع، تاکید بر برگزاری رویدادها و جشنوارههای هنری، نمایشگاههای مشترک، نشستهای هنری و برنامههای آموزشی، نقطه عطفی در ایجاد فرصتهای تازه برای هنرمندان و مراکز فرهنگی دو کشور به شمار میرود. نمایشگاه خوشنویسی اشعار مولانا هنرجویان جهاددانشگاهی هنر نیز در مسیر روابط فرهنگی ایران و ترکیه است؛ مسیری که میتواند به شکوفایی بیشتر هنر ایرانی اسلامی در عرصه بینالملل و توسعه اقتصاد فرهنگ و هنر کشور منجر شود.
منبع