تظاهرات مردم پاریس در حمایت از خروج فرانسه از اتحادیه اروپا و ناتو + فیلم


به گزارش بامداد یکشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری ریانووستی، شرکت‌کنندگان در این راهپیمایی در حالی که پلاکاردهایی با مضامین «اروپا بس است»، «ناتو را متوقف کنید»، «برای صلح» و دیگر شعارهای مشابه را با خود حمل می‌کردند، در این راهپیمایی شرکت کردند.

شرکت‌کنندگان در این راهپیمایی همچنین با سر دادن شعار «مکرون استعفا» خواستار استعفای امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه شدند.

فلوریان فیلیپو رهبر حزب میهن‌پرستان فرانسه که سازماندهی برگزاری این تظاهرات را بر عهده داشت، در پیامی در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) از این تظاهرات به عنوان «تظاهرات بزرگ ملی برای فریگزیت» (Frexit) یاد کرد و پرچم اتحادیه اروپا را در جریان این تظاهرات پاره کرد.

به نوشته خبرگزاری ریانووستی، فریگزیت (خروج فرانسه از اتحادیه اروپا) یک ایده سیاسی در فرانسه است که مشابه برگزیت بریتانیا (خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا) است که در ژانویه ۲۰۲۰ انجام شد.

به گزارش ایرنا، طرح خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را دیوید کامرون نخست وزیر پیشین انگلیس در سال ۲۰۱۳ مطرح کرد تا به اصطلاح این کشور را از اجرای برخی قوانین دست‌وپاگیر اتحادیه معاف کند. او به ظاهر اعتقادی به برگزیت نداشت اما از این اهرم برای چانه‌زنی در برابر رهبران اتحادیه اروپا استفاده کرد.

در همه‌پرسی سال ۲۰۱۶ میلادی ۵۱.۹ درصد مردم انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا و ۴۸.۱درصد آنها به ماندن در این اتحادیه رأی دادند و به این ترتیب کامرون از مقام خود کناره‌گیری کرد و سکان دولت به ترزا می وزیر کشور وقت انگلیس منتقل شد تا پروژه برگزیت را اجرا کند.

سال ۲۰۱۹ در نتیجه سه سال چانه زنی دولت «می» با اتحادیه اروپا، دو طرف به توافقی درباره نحوه اجرای برگزیت دست یافتند که مجلس عوام انگلیس با آن موافقت نکرد. سرانجام ترزا می از مقام خود کناره‌گیری کرد تا بوریس جانسون چهره‌ای به ظاهر تندرو موفق شد با برگزاری انتخابات زودهنگام، آرایش مجلس را به نفع حزب خود تغییر داده و توافق به عمل آمده را با اندکی اصلاحات از سد مجلس عبور دهد.

اما توافق به‌دست آمده، نه انگلیس را از مقررات و استانداردهای اتحادیه اروپا آزاد می‌کند، نه حتی آن‌قدر آزادی عمل می‌دهد که این کشور بتواند با سایر کشورها معاهدات تجاری مستقل امضا کند. حتی راه را برای دخالت اتحادیه اروپا در مرز داخلی بین ایرلند شمالی و سرزمین اصلی باز می‌گذارد.

مردم انگلیس هم این روزها که با مشکلات اقتصادی در کشور دست و پنجه نرم می‌کنند، بیشتر متوجه بی فایده بودن برگزیت و پشیمان شده‌اند. داده‌های آماری نشان می‌دهد که رشد اقتصادی انگلیس به واسطه برگزیت ۱۴۰ میلیارد پوند ضرر کرده و کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که این رقم تا سال ۲۰۳۵ میلادی به ۳۱۱ میلیارد پوند برسد.

همچنین طبق مطالعات مرکز اصلاحات اروپایی، برگزیت سالانه بین ۷۵ تا ۱۲۵ میلیارد پوند برای انگلیس هزینه دارد که معادل ۳ تا ۵ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است. این اندیشکده اروپایی همچنین دریافته که انگلیس در اثر خروج از اتحادیه اروپا، ۳۰ میلیارد پوند در زمینه سرمایه‌گذاری، تجارت و مالیات ضرر کرده است.

هرچند دولت انگلیس اصرار دارد که مشکلات اقتصادی کشور ناشی از همه‌گیری کرونا و جنگ در اوکراین است اما تحلیلگران و بیشتر مردم بر این باورند که برگزیت ضربه سنگینی را به اقتصاد این کشور تحمیل کرده است.


منبع

درباره ی پشتیبان

مطلب پیشنهادی

پکن: رزمایش‌های دریایی چین قانونی و عاری از تهدید است

به گزارش ایرنا به نقل از نشریه گلوبال تایمز، سخنگوی وزارت دفاع چین امروز یکشنبه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *