به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، “کیت کلاگ”، نماینده ویژه مسائل اوکراین در کابینه رئیسجمهور منتخب ایالات متحده اعلام کرد که دونالد ترامپ نمیخواهد وضعیت توافقات مینسک تکرار شود.
کلاگ شب گذشته، سهشنبه، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی “Fox Business” در این باره گفت: «ما در گذشته فرآیندهای صلح را مشاهده کردهایم، مانند تلاش روسیه و اوکراین در چارچوب مذاکرات مینسک که آشکارا شکست خورد. رئیسجمهور ترامپ چنین چیزی را نمیخواهد.»
وی افزود که ترامپ خواهان برقراری صلحی عادلانه، قابل اعتماد و پایدار در اوکراین است. کلاگ همچنین تأکید کرد که ترامپ اهمیت روابط ایالات متحده با متحدانش را درک میکند و ابراز امیدواری کرد که رئیسجمهور منتخب بتواند هرچه زودتر به حلوفصل این مناقشه دست یابد.
پیشتر، ترامپ اعلام کرده بود که منتظر دیدار با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه است تا مذاکراتی را برای حلوفصل بحران اوکراین آغاز کند. در این رابطه، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین یادآور شد که در حال حاضر هیچ انگیزه واقعی برای دیدار بین رهبر روسیه و ترامپ وجود ندارد.
ترامپ همچنین بار دیگر ادعا کرده است که اگر به جای جو بایدن، رئیسجمهور کنونی آمریکا بود، هرگز اجازه وقوع چنین بحرانی را نمیداد.
در حالیکه آلکسی ژوراولییف، معاون اول کمیته دفاع دومای روسیه معتقد است که آمریکا همواره رفتار خصمانهای نسبت به روسیه داشته، صرفنظر از اینکه چه کسی در رأس دولت آمریکا قرار داشته باشد. او یادآور شد که ترامپ در گذشته ریاست کاخ سفید را بر عهده داشته، و در آن زمان نیز روابط بین آمریکا و روسیه بهبود نیافته بود. این مقام پارلمانی هشدار داد که نباید بیش از حد به مواضع ترامپ در مورد حل بحران اوکراین امید بست.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هزار و سی و ششمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
اروپا پیام آزمایش موشک «اورشنیک» روسیه را درک نکرده است
کارین کنیسل، وزیر امور خارجه سابق اتریش و رئیس رصدخانه ژئوپلیتیک مسائل کلیدی روسیه در سن پترزبورگ، اعلام کرد که اروپا پیام مسکو که از طریق آزمایش سامانه موشکی میانبرد «اورشنیک» ارسال شده بود، را درک نکرده است.
این سیاستمدار اتریشی در گفتوگو با خبرنگاران گفت: «متأسفانه باید بگویم که آنها [کشورهای اروپایی] این پیام را نفهمیدند. همانطور که غرب پیام ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه درباره عدم قصد آغاز جنگ هستهای را درک نکرده است.»
وزیر خارجه پیشین اتریش اشاره کرد که روسیه گزینههای متعددی در زرادخانه خود دارد که میتواند تأثیری معادل سلاحهای هستهای داشته باشد. علاوه بر این، کنیسل نگرانی خود را از امکان اقدامات خرابکارانه و حملات تروریستی که ممکن است با ادامه مناقشه افزایش یابد، ابراز کرده و نسبت به تشدید وخامت اوضاع هشدار داد.
رئیس سنای روسیه: ایالات متحده نیازی به یک اروپای قوی ندارد
والنتینا ماتوینکو، رئیس شورای فدراسیون (سنای) روسیه اعلام کرد که ایالات متحده به اروپایی قوی نیازی ندارد و گام بعدی در تلاش برای وارد کردن شکست استراتژیک، هدف قرار دادن کشورهای اروپایی خواهد بود.
او در گفتوگو با خبرنگاران تاکید کرد: «اگر به یاد داشته باشید، در سال 2014، زمانی که تحریمهای سخت علیه روسیه، کریمه و سواستوپل وضع شد، گفتم که گام بعدی اروپا خواهد بود. آنها اکنون در حال تمرین روی ما هستند و مرحله بعدی در تلاش برای وارد کردن شکست استراتژیک، قاره اروپا خواهد بود. ایالات متحده نیازی به یک اروپای قوی ندارد که بهعنوان یک رقیب عمل کند؛ آنها اروپایی میخواهند که از نظر سیاسی، نظامی و اقتصادی تابع آنها باشد.»
ماتوینکو: مذاکرات با اوکراین در سال 2025 آغاز میشود
رئیس پارلمان اعلای روسیه همچنین اعلام کرد که مذاکرات با اوکراین در سال 2025 آغاز خواهد شد و در این زمینه هیچ تردیدی وجود ندارد. والنتینا ماتوینکو گفت: «بدون شک، سال آینده روند مذاکرات آغاز خواهد شد، البته به نظر من، این مذاکرات بسیار پیچیده خواهد بود.»
وی تأکید کرد که روسیه آماده توافق در مذاکرات با اوکراین است، اما قصد ندارد حتی ذرهای از شرایط اصلی خود عقبنشینی کند. بنابراین امکان پایان دادن به مناقشه با رعایت شرایط تعیینشده از سوی روسیه وجود دارد.
خانم ماتوینکو در واکنش به اظهارات روز گذشته ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان، بیان کرد که گفته است، «درگیری نظامی در اوکراین در سال 2025 یا با توافق صلح پایان خواهد یافت یا با شکست کامل یکی از طرفین خاتمه خواهد یافت»، تاکید کرد: «ما بارها اعلام کردهایم که در هر زمانی آمادهایم پشت میز مذاکره بنشینیم. اما آنچه که در چارچوب توافقات مینسک گذراندیم، دیگر هرگز تکرار نخواهد شد.»
پوتین تاجیکستان را متحد قابل اعتماد روسیه نامید
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، شب گذشته در جریان مذاکرات با امامعلی رحمان، همتای تاجیک خود، تأکید کرد که جمهوری تاجیکستان متحد قابل اعتماد فدراسیون روسیه است.
پوتین تاکید کرد: «روابط ما بسیار سازنده بوده و با سرعت خوبی در حال توسعه است. تاجیکستان متحد قابل اعتماد و شریک اقتصادی خوبی برای ما است.»
پوتین همچنین به ادامه همکاریهای روسیه و تاجیکستان در حوزه امنیت در عرصه بینالمللی، افزود که مسکو در میان شرکای تجاری-اقتصادی دوشنبه جایگاه نخست را دارد و ابراز امیدواری کرد که همکاریهای سازنده بین دو کشور ادامه یابد.
ژاپن و انگلیس یک میلیارد دلار کمک مالی به اوکراین ارائه کردند
دنیس شمیگال، نخستوزیر اوکراین روز گذشته اعلام کرد که ژاپن و بریتانیا بهطور مشترک یک میلیارد دلار کمک مالی به اوکراین ارائه کردهاند.
وی در کانال تلگرامی خود نوشت: «اوکراین یک میلیارد دلار از طرف شرکای ژاپنی و انگلیسی خود دریافت کرده است. این مبلغ تحت ضمانت دولتهای این کشورها و در چارچوب برنامه DPL بانک جهانی به اوکراین منتقل شده است.»
نخست وزیر اوکراین افزود که این کمک مالی برای تقویت اقتصاد کشور و تأمین هزینههای اولویتدار در حوزههای اجتماعی و انسانی اختصاص خواهد یافت.
پیشتر، در اواسط دسامبر اعلام شده بود که لندن قصد دارد بسته کمکی جدیدی به ارزش 286 میلیون دلار به کییف ارائه کند.
درخواست اوکراین از آلمان برای انتقال فناوری تولید موشکهای Taurus
روسلان گوربینکو، نماینده پارلمان اوکراین از حزب حاکم «خدمتگزار مردم»، از اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، درخواست کرد که فناوری تولید موشکهای دوربرد Taurus و مجوز مربوط به آن را به اوکراین انتقال دهد. وی در سخنانی در صحن پارلمان گفت: «من یک سؤال از آقای شولتز دارم: اگر نمیتوانید موشکهای Taurus را به ما بدهید، فناوری آن را بدهید؛ ما خودمان این موشکها را تولید خواهیم کرد.»
اولاف شولتز پیشتر بارها از انتقال موشکهای Taurus به اوکراین امتناع کرده و اعلام کرده بود که تحویل چنین سامانههای تسلیحاتی خطر تشدید بحران را به همراه خواهد داشت.
علاوه بر این، شولتز تأکید کرده بود که آلمان به کییف کمک نخواهد کرد اگر این کمک به ضرر امنیت خود آلمان باشد. به عقیده وی، این مسئله بهویژه در موضوع انتقال موشکهای Taurus یا اعزام نیروهای نظامی آلمان به اوکراین صادق است. او همچنین تصریح کرده بود که تا زمانی که او سمت صدراعظمی را بر عهده دارد، نیروهای مسلح اوکراین به تسلیحات دوربردی که قابلیت هدفگیری عمق خاک روسیه را داشته باشد، دسترسی نخواهند داشت.
روسیه آماده حلوفصل بحران اوکراین از طریق مذاکرات است
دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیسجمهور روسیه اعلام کرد که مسکو برای حلوفصل وضعیت اوکراین از طریق مذاکرات آمادگی دارد، اما کییف همچنان این گزینه را رد میکند.
پسکوف روز گذشته در واکنش به اظهارات ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان، که گفته بود درگیری نظامی در اوکراین در سال 2025 یا با توافق صلح پایان خواهد یافت یا با شکست یکی از طرفین، گفت: «همانطور که رئیسجمهور ولادیمیر پوتین بارها اعلام کرده، ما همچنان آمادگی خود را برای حل مشکلات از طریق مذاکرات حفظ کردهایم. اما از آنجا که تاکنون هیچ تغییر مثبتی از سوی اوکراین برای آمادگی برای مذاکرات مشاهده نشده، ما به عملیات ویژه نظامی خود ادامه میدهیم.»
سخنگوی کرملین در پاسخ به پیش بینی اوربان که درگیری اوکراین یا با توافق صلح یا با نابودی یکی از طرفین، به پایان خواهد رسید، تاکید کرد که روسیه عملیات نظامی خود برای دستیابی به تمامی اهداف تعیین شده در زمینه تضمین امنیت کشور را ادامه خواهد داد.
ژنرال لهستانی: ارتش روسیه ابتکار عمل را در تمام خطوط جبهه در دست دارد
ژنرال والدیمار اسکشیپچاک، فرمانده سابق نیروهای زمینی ارتش لهستان اعلام کرد که ارتش روسیه ابتکار عمل و برتری استراتژیکی را در تمام خطوط جبهه نبرد در برابر نیروهای مسلح اوکراین در اختیار دارد.
او در یک مصاحبه رادیویی گفت: «روسها قطعاً از برتری استراتژیک برخوردارند و ابتکار عمل را در تمام خطوط جبهه به دست دارند و بهطور همزمان در چندین محور حملات خود را با موفقیت انجام داده و در حال پیشروی هستند.»
این مقام نظامی لهستانی تأکید کرد که در سال جاری، نیروهای مسلح روسیه به طور قابل توجهی سرعت پیشروی روزانه خود را افزایش دادهاند، در حالی که ارتش اوکراین متحمل خسارات انسانی و تجهیزاتی سنگینی شده و برای مدت طولانی است که در حال عقبنشینی است.
پیش از این، الکساندر سیرسکی، فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین نیز اذعان کرده بود که وضعیت در مناطق درگیری برای ارتش اوکراین بسیار دشوار شده و روسیه بر حجم حملات خود افزوده است.
انتهای پیام/
منبع